Haberler

Diş Koltuğu Kalp Problemi olan Hastaların Kâbusu Olabilir!

Güncelleme:

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Muhammet Saka kalp problemi olan hastaların diş çekimi konusunda önemli uyarılarda bulunuyor.

Ağız ve diş sağlığı şüphesiz herkesin önem verdiği bir konudur. Fakat toplumdaki kardiyovaskuler hastalar açısından daha da büyük önem taşımaktadır . Maalesef bu hasta grubu sayısıyanlış beslenme, hareketsizlik ve stres kaynaklı her geçen gün artmaktadır.

Uzman Diş Hekimi Muhammet Saka şunları söylüyor: " Dişler içindeki damar sinir paketi yoluyla direk dolaşım sistemine bağlıdırlar. Dolayısıyla dişleri ilgilendiren enfeksiyonlar direk dolaşım yoluyla tüm vücudu yayılabilir.Diş ve çevresinde bulunan bazı bakteri tiplerikalp ve kalp kapağına yerleşerek hayatı tehdit eden istenmeyen tablolara sebebiyet verebilir.

BAKTERİYEL ENDOKARDİT NEDİR?

Endokart olarak bilinen kalbin en iç yüzeyini örten hücre tabakasının ve kalp kapaklarının iltihabına verilen isimdir.

Bakteriyel endokardit çoğunlukla kalp kapaklarını tutmakla birlikte bazı olgularda damar iç yüzeyini saran endotel denilen tabakada, kalp pili aparatlarında ve kalp dokularına konulan yamalar gibi vücuda yabancı yapıların üzerinde de oluşabilir. Diş ve çevre dokularında bulunan akut ve kronik enfeksyonlar endokardit gibi ciddi kalp problemlerinedavetiye çıkarabilir.

BY-PASS VE STENTLİ HASTALAR DİKKAT!

Bu grup hastalara yapılması planlanan bir ağız girişimi öncesi, hastanınkalp doktoruyla konsültasyon yapılmasıbüyük önem arz etmektedir. Diş hekimi kalp hastasına yapacağı işlemi detaylı bir şekilde kalp doktoruna izah etmeli ve tavsiyelerini uygulamalıdır.

Kullanılan ilaçlar kanama problemi yapacağı için düzenlenmesi gerekir!

Özellikle antikoagülan ve antiagregan olarak sınıflandırdığımız kan sulandırıcı ve pıhtılaşmayı engelleyen ilaçların kullanımı diş tedavisine engeldir kesinlikle kontrol edilmelidir.

Hastalar diş tedavileri aksayacak ve uzayacağı için hastalıklarını diş doktorundan gizleme ihtiyacı duyuyorlar!

Bu durum hem diş doktoruhem hasta için ger dönüşü olmayan pişmanlıklara neden olabilir. İşlem sırasında yaşanacak tansiyon problemleri veya işlem sonrası oluşabilecek kanama problemleri hastalar için ciddi sorun oluşturabilir. " dedi.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title