Haberler

Dış Haber Bülteni - 3

AP MİLLETVEKLİ ÖZDEMİR: FRANSA`DAKİ YASA TÜRKİYE`DEKİ `ŞAHİN` REFLEKSLERİ KUVVETLENDİRİR

* İfade özgürlüğünü kısıtlayan yasa tasarısı Avrupa düşüncesine aykırı

Avrupa Parlamentosu’nun Türk kökenli milletvekili Cem Özdemir, Fransa’da Perşembe günü oylanacak ve sözde soykırımın inkarını suç kabul eden yasa tasarısıyla ilgili olarak, “Ne soykırım var diyenler, ne de yok diyenler mahkemelere düşmemeliö dedi. DHA’ya açıklamalarda bulunan Özdemir, böyle bir yasanın Türkiye’deki ‘şahin’ refleksleri güçlendireceğini söyledi.

İnsanlar düşünceleri demokratik ortamlarda söyleyebilme diyen Özdemir, “Madem ki Türkiye’ye 301. maddenin değiştirilmesi açsısından baskı uygulanıyor. Bence haklı bir baskı bu. Salt düşüncesinden ötürü insan mahkeme önlerine sürüklenmesin diye 301’in değiştirilmesi isteniyor. O zaman da Avrupa tersini yapmamalı. Birisi düşüncesini, paylaşırsınız ya da paylaşmazsınız, ifade ediyor diye bunu yasaklamak bence Avrupa düşüncesine aykırı bir şey. O açıdan Fransa’daki arkadaşların yanlış yolda olduğunu düşünüyorum. Onun da ötesinde, böyle bir yasa Türkiye’deki ‘şahin’ refleksleri güçlendiriyor. Fransa’daki arkadaşlar umarım u dönüşü yapıp bu işten vazgeçerö dedi.

‘HOLLANDA’DAKİ UYGULAMA İKİYÜZLÜ SİYASETÇİ TİPİNİ DOĞURUR’

Hollanda’da yaşananları da yanlış bulduğunu belirten Özdemir şunları söyledi: “Türk kökenli milletvekillerini sınavdan geçirme operasyonu var. Ben bunu da çok yanlış buluyorum. Bu ortamın yarattığı siyasetçi tipi, bulunduğu ortama göre ağzını değiştiren siyasetçi tipi. Yani Türk basınına farklı, Hollanda basınına farklı konuşan siyasetçi tipi. Bundan hiç kimse bir şey kazanmaz. Bana göre farklı görüşler varsa bunlar özgür biçimde kendilerini ifade edebilmeli.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title