Haberler

Diriliş Ertuğrul'un Yapımcıları, Yeni Sezondan Görüntü Sızdırmamak İçin Setten Fotoğraf Paylaşmayı Yasakladı

Güncelleme:

Yeni sezona baştan aşağı yenilenmiş olarak giriş yapacak olan fenomen dizi Diriliş Ertuğrul'un yapımcıları, yeni setten görüntü sızmasını engellemek için fotoğraf çekimini yasakladı.

Yeni sezon çekimleri devam eden, oyuncu kadrosunun yüzde 95'i değişen TRT 1'in fenomen dizisi 'Diriliş Ertuğrul'un yapım şirketi flaş bir karar aldı. Bundan böyle olası sızıntılara karşı yeni dekor ve oyuncuların kostümlü halini çektirmeyecekler. Milliyet Gazetesi'nden Ali Eyüboğlu'nun, "Diriliş Setinde 'Sızıntı' Alarmı" başlıklı yazısı şöyle:

"ENGİN ALTAN'LA FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İSTEDİLER"

Her sezon öncesi söyleşi için gittiğim 'Diriliş Ertuğrul'un setine bu kez başka bir nedenle misafir oldum. Arkadaşım Barbaros Yüksel'in Avustralya'dan tanıdığı Lübnanlı bir aile, Türkiye'ye tatile geldi. Amaçları, hem tatil yapıp hem de Avustralya'da her bölümünü defalarca izledikleri projenin setine gidip, Engin Altan Düzyatan'la bir kare fotoğraf çektirmekti.

Diriliş Ertuğrul'un Yapımcıları, Yeni Sezondan Görüntü Sızdırmamak İçin Setten Fotoğraf Paylaşmayı Yasakladı

"ÇEKİMİN OLDUĞU PLATOYA GİTTİK"

Dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ'ı arayıp, Avustralya'dan gelen Lübnan asıllı ailenin dileğini ilettim. Bozdağ, "Tamamdır, setten arkadaşlar arayacak ve randevu verecekler" dedi. Çok geçmeden arayan görevli, "Bugün ve yarın harici çekimler var. Ertesi gün platodayız. Engin Altan Düzyatan da platodaki çekimlerde olacak, o zaman gelin" deyince, öyle yaptık.

Diriliş Ertuğrul'un Yapımcıları, Yeni Sezondan Görüntü Sızdırmamak İçin Setten Fotoğraf Paylaşmayı Yasakladı

"İSTEDİKLERİ FOTOĞRAFLARI BİZ ÇEKİP VERELİM DEDİLER"

Riva'daki yeni platoya girmeden bizi karşılayan görevli, "Misafirlerimiz sakın ola içeride cep telefonuyla bir şey çekmesin. İstedikleri fotoğraf varsa biz çekip, verelim" dedi. Sete gittiğimizde Ertuğrul'la, dizinin yeni karakterlerinden oğlu Osman Gazi'nin çocukluk dönemini canlandıran oyuncunun çekimleri vardı.

Diriliş Ertuğrul'un Yapımcıları, Yeni Sezondan Görüntü Sızdırmamak İçin Setten Fotoğraf Paylaşmayı Yasakladı

"GÖRÜNTÜLERİN SIZDIRILMASI İSTENMİYOR"

Avustralya'dan gelen turistler, Düzyatan'la tanıştı ama birlikte fotoğraf çektiremedi. Çünkü oyuncunun üzerinde Ertuğrul kostümü vardı. "İnsanlar buraya kadar geldi, hiç değilse Düzyatan'ın kostümünü göstermeden yakın plan fotoğraflarını siz çekin, verin" dedik, o da olmadı. Sebebini sorduğumda aldığım yanıt şuydu:

"Diriliş Ertuğrul, baştan aşağı yenilendi. Burada yeni bir plato kuruldu. Dizi, bıraktığı yerden 15 yıl sonrasını anlatacağı için oyuncu kadrosunun yüzde 95'i değişti. Seyircilerden önce bu dünyanın görülmesini istemediğimiz halde, Ertuğrul'la oğullarının olduğu kapak çekiminden, biri görüntü çekip, dışarı sızdırdı. O fotoğrafları fanların kurduğu yabancı internet sitelerinden kaldırmaya ve sızıntıyı kimin yaptığını bulmaya çalışırken, yapım şirketinin aldığı bir karar bu. Yeni dekoru ve oyuncuların kostümlü halini çektiremiyoruz."

Diriliş Ertuğrul'un Yapımcıları, Yeni Sezondan Görüntü Sızdırmamak İçin Setten Fotoğraf Paylaşmayı Yasakladı

Diriliş Ertuğrul'un Yapımcıları, Yeni Sezondan Görüntü Sızdırmamak İçin Setten Fotoğraf Paylaşmayı Yasakladı

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Avustralya Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (26)

Ferhat:

Muhteşem yüzyıldan sonra ilgi çeker diye çekilen tarihi dizilerden biri , çok dandik bir yapım . birçok hata mevcut açıkçası , onun hiç begenmedim. Muhteşem yüzyılın tozu bile olamaz bence. . Neydi o dizi öyle , efsaneydi.

3
32
yanıtYanıtla
DAĞDELEN:

Muhteşem Yüzyıl sizin atalarınızı DİRİLİŞ BİZİM ATALARIMIZI ANLATIR ondandır

yanıt12
yanıt1
Ferhat:

Sen ne anlarsın atadan , büyükten dallama . Mal gibi dizi izlediğin için dizi de nerelerde hata var göremiyorsun. Tarih bilgin zayıf olduğu için her önüne sunulanı izliyorsun.

yanıt7
yanıt2
CONI:

bu diziyi izleyen turk milliyetcisi olamaz, adam oglunu Amerikada dogum yaptirdi, izleyen KERIZdir CAHILdir.

4
23
yanıtYanıtla
erdal:

yasak elmayı mı izleyek . . cekemeyenler çatlıyor

yanıt2
yanıt2
Gül:

Istetse ayda dogurtsun dirilis cooook güzel engin altan tam yerinde düzenliyor rolünü. Yarin bizim icin bayram! Yasasin Türkiye yasasin Islam!

yanıt6
yanıt3
sedat:

Benim gördüğüm en iyi Türk yapımı dizi

21
3
yanıtYanıtla
BABA AYHAN:

BİZİM BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ VARMI ÇOK MEREK EDİYORUM KÜRDÜ LAZI CERKEZİ ALEVİSİ HEPİMİZ BU TOPRAKLARIN İNSANIYIZ BEN TEKMİLLET TEK DEVLET TEK İNSANIZ DİYORUM ALLAH HEPİMİZ KORUSUN .

17
0
yanıtYanıtla
xz:

Amin. Yanlız sen bu diziyi fazla seyretme

yanıt1
yanıt3
şu dizilere harcanan paralar yeter artık:

ne kadar abarttınız şu ertuğrul dizisini yaa görende game of thrones sanır haa. . çekimler çok basit ve kalitesiz onca harcanan paraya rağmen beş kuruş etmez. eskiden kuruluş diye bir dizi vardı teee 80 li yıllarda oynamıştı cihan ünal vardı başrolünde o buna bin çeker o günkü teknoloji ve bütçeyle hemde. . bu dizideki konuşmalar bile saçma sapan günümüz türkçesiyle yağlı yuğlu konuşup iyice berbat ediyolar. . . bence kaldırılmalı bu kadar çok para harcanıyor bu diziye millet dışarda aç geziyo

3
13
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title