Haberler
BBC

Teknoloji Bağımlılığında Son Nokta: Direksiyonuna iPad ve iPhone Monte Etti

Güncelleme:

Kanada'nın Vancouver kentinde otomobilinin direksiyonuna iPad ve iPhone yapıştıran sürücü teknoloji bağımlılığında gelinen son noktayı gözler önüne serdi.

Kanada'nın Vancouver kentindeki bir sürücü, otomobilinin direksiyonuna hem bir iPad hem de bir iPhone bağlayarak, dikkatsiz araç kullanmayı yeni bir boyuta taşıdı.

Sürücü, polisin kulaklıkları takılı olduğu halde aracını kullandığını fark etmesiyle durduruldu.

"POLİSLER YOL GÜVENLİĞİ ÜZERİNE SOHBET ETTİ"

Vancouver Trafik Polisi, direksiyonun fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. Polisin sürücüyle "yol güvenliği hakkında uzun bir sohbet yaptığı" belirtildi. Polis Yetkilisi Jason Doucette "Tam da meslekte artık her şeyi gördüğümü düşünürken, memurlarımızdan biri bu fotoğrafı çekti." dedi.

"81 KANADA DOLARI PARA CEZASI KESİLDİ"

Vancouver Polisi bu ay başında da, Pokemon Go oynarken aracını yanlarına çeken bir sürücüye para cezası vermişti. Sürücünün, direksiyonundaki "eğlence sistemini" söktüğü ve ehliyetini gösterememesi nedeniyle 81 Kanada Doları para cezasına çarptırıldığı açıklandı.

DİKKATSİZ ARAÇ KULLANMAK 368 KANADA DOLARI

Sürücüyü durduran trafik polisi, sürücüyü eğitmenin en etkili yaklaşım olacağına karar verdi ve dikkatsiz araç kullanmaktan para cezası kesmedi. Vancouver'da dikkatsiz araç kullanmanın cezası 368 Kanada Doları. Dikkatsiz araç kullanmaya verilen cezalar ve bu konudaki kurallar dünya genelinde çok farklı.

Avustralya, Fransa, İspanya ve İsrail'de bu şekilde araç kullanmak doğrudan yasak ve para cezasından hapse kadar değişen cezalar verilebiliyor.

BBC

Vancouver Kanada Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title