Haberler

Diplomadan Sonraki Eğitimin de Kaydı Tutuluyor

Türkiye İstatistik Kurumu (Tüik), Avrupa Birliğine (AB) Uyum Çerçevesinde İlk Kez Yetişkin Eğitiminin Profilini Ortaya Koyacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Avrupa Birliğine (AB) uyum çerçevesinde ilk kez yetişkin eğitiminin profilini ortaya koyacak.

Araştırmayla 18 yaş üstü grubun eğitim faaliyetlerine katılım oranları ve yaşadıkları sıkıntılar belirlenecek.

A.A muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye genelinde örnekleme yöntemiyle yürütülen ''yetişkin eğitimi araştırması'' ile yetişkin eğitimine katılım oranları belirlenecek.

Eğitime katılan ve katılmayan bireylerin sosyo-ekonomik ve demografik yapısının ortaya konulacağı çalışma çerçevesinde, işverenin yetişkin eğitimi faaliyetleri sürecindeki konumu ve eğitim almak istediği halde alamayan bireylerin önündeki engeller de tespit edilecek.

Araştırmanın anket aşaması, 2007 Kasım ayında 18 yaş ve üstü 39 bin kişiye yönelik olarak tamamlandı. Anket sonuçları yıl sonuna kadar açıklanması planlanıyor

Çalışmaya ilişkin A.A muhabirine bilgi veren bir TÜİK yetkilisi, kişilerin örgün eğitimin dışında kendi meslekleri, hobileri, ilgi alanlarına yönelik eğitimlerinin bu çalışma ile ortaya konulacağını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title