Haberler

"Dinozorlara Yolculuk" Sergisi Açıldı

Dinozorların yaşamına ışık tutan "Dinozorlara Yolculuk" adlı sergi, Antalya'da açıldı.

Dinozorların yaşamına ışık tutan "Dinozorlara Yolculuk" adlı sergi, Antalya'da açıldı. Sergi, her yaştan ziyaretçinin büyük ilgisini çekti.

İstanbul, Bursa ve Ankara'da büyük ilgi gören İngiliz Doğal Tarih Müzesi'nin "Dinozorlara Yolculuk" adlı sergisi, Türkiye turunda Antalyalılarla buluştu. Sergi, nesilleri tükenen dinozorların gizli yaşamına ışık tutuyor. Dünyanın en gelişmiş robotlarını üreten Japon "Kokoro" firması tarafından müze için geliştirilen hareketli ve ses çıkaran dinozorlar, başta çocuklar olmak üzere her yaş grubuna farklı deneyim ve macera dolu bir dünyanın kapılarını açıyor.

"Dinozorların Kralı" olarak bilinen T-Rex başta olmak üzere çok sayıda dinozor türünün yer aldığı sergide, ayrıca dev dinozor iskeletleri, çeşitli fosil replikaları ve çocukları bilimsel araştırmalara yönlendiren interaktif oyun bölümleri de bulunuyor.

Dünyadaki en prestijli dinozor sergisini Antalya'ya getirdiklerini belirten İstanbul Exhibitions İcra Kurulu Başkanı Kemal Gürkaynak, "Bu kalitede Türkiye'ye gelmedi. Herkesin merak konusu olan dinozorlara biraz ışık tutmak istedik. Sergide, Almanca, Rusça, İngilizce ve Türkçe bilgi veriliyor. Bu da eğitici kısmına ne kadar önem verdiğimizi gösteriyor. Dinozorlar, hava basıncı ile hareket ediyor. Göz bebek ve kapaklarının kapanması, bunlara bir de ses eklenince gerçekçiliği ortaya çıkıyor" dedi.

Sergiyi ailesi ile birlikte gezen miniklerden Irmak İyidoğan, dinozorları çok beğendiğini belirtti. Annesi Fatoş İyidoğan ise, değişik bir deneyim yaşadıklarını ve serginin çok eğitici olduğunu belirtti.

"Dinozorlara Yolculuk" sergisi, 9 Eylül'e kadar açık kalacak. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title