Haberler

'Dinlerarası Kardeşlik' İçin Kudüs'e Yürüyorlar

Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'dan Yola Çıkan 54 Yaşındaki Emilyo Karcev ile 57 Yaşındaki Kitsa Hristo Ivanova, 'Dinlerarası Kardeşlik' İçin Küdüs'e Yürüyor.

Bulgaristan`ın başkenti Sofya`dan yola çıkan 54 yaşındaki Emilyo Karcev ile 57 yaşındaki Kitsa Hristo Ivanova, `dinlerarası kardeşlik` için Küdüs`e yürüyor.

8 Ekim`de Sofya`dan çıktıktan sonra Türkiye`ye geçen Karcev ve Ivanova, Tekirdağ`ın Çorlu İlçesi`nde mola verdi. Üç dinin buluştuğu Küdüs`e ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Karcev ile Ivanova, yürüyüşlerini bitirme tarihi ile ilgili bir planlarının olmadığını belirtti.

Taşıdıkları tekerlekli çantalarının önüne Türk bayrağı asarak yürüyüşlerine devam eden Emilyo Karcev ve Kitsa Hristo Ivanova, görenlerin de ilgisini çekiyor. Soğuk havaya rağmen yürüyüşlerine devam edeceklerini belirten Karcev, ``Hava soğuk da olsa dinlerarası kardeşlik için bu yürüyüşten vazgeçmeyeceğiz`` dedi.

Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title