Haberler

Dink İçin Sessiz ve Slogansız Yürüyüş Yapılacak

Disk Başkanı Süleyman Çelebi, Hrant Dink İçin 23 Ocak Günü Agos Gazetesi Önünde Yapılacak Törenin Ardından Ayinin Gerçekleştirileceği Kumkapı Meryemana Patriklik Kilisesi'ne Kitlesel Yürüyeceklerini Söyledi.

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, Hrant Dink için 23 Ocak günü Agos Gazetesi önünde yapılacak törenin ardından ayinin gerçekleştirileceği Kumkapı Meryemana Patriklik Kilisesi'ne kitlesel yürüyeceklerini söyledi.

Agos Gazetesi'ne taziye ziyaretinde bulunan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Hrant Dink için salı günü saat 11.00'da Agos Gazetesi önünde düzenlenecek törenin ardından Kumkapı Meryemana Patriklik Kilisesi'ne meslek odalarının, sendikaların, siyasi partilerin ve halkın geniş katılımıyla "sessiz, pankartsız, slogansız" bir yürüyüş gerçekleştireceklerini söyledi. "Hrant Dink'in talebi de buymuş" diyen Çelebi, Dink'in ailesiyle görüştüklerini, onlarında bu konuda kendileriyle aynı fikirde olduğunu aktardı. Çelebi, yürüyüş organizasyonu için meslek odalarını, sendikaları ve siyasi partileri temsilen 3 kişinin görevlendirildiğini kaydetti.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy da,

gerçekleştirilecek yürüyüşle kardeşliğe sıkılan kurşunun tüm toplum kesimlerince lanetleneceğini belirterek, "Bütün soğuk kanlılığımızla nefretimizi içimize gömerek yürüyeceğiz" dedi.

SLOGANLAR ATILIYOR, PROTESTOLAR SÜRÜYOR

Sebat Apartmanı önünde toplanan insanlar, Hrant Dink'e yönelik saldırıyı protesto ediyor. Zaman zaman "Kan, şiddet sefalet, işte devlet", "Eli kanlı katiller devletle el ele", "Yaşasın halkların kardeşliği" gibi sloganlar atarak, protestolarını dile getiriyorlar. Agos Gazetesi'ne taziye ziyaretleri ise devam ediyor. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title