Haberler

Dink Cinayetinde Kamu Görevlilerinin İhmali Davasında 4 Sanığa Tahliye Talebi (2)

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma görevlileri ve eski emniyet görevlilerinin yargılandığı 85 sanıklı davaya devam ediliyor.

AGOS  Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma görevlileri ve eski emniyet görevlilerinin yargılandığı 85 sanıklı davaya devam ediliyor. Duruşma savcısı, savunması tamamlanan dönemin Samsun jandarma görevlileri sanıklar Atilla Güçlüoğlu, Murat Bayrak, Birol Ustaoğlu ve Yüksel Avan'ın tahliyesini talep etti. Samsun'da gözaltındayken "Türk bayrağı açma" talebinde bulunup bulunmadığı sorulan sanık Ogün Samast ise "16 yaşındaydım, onu söyleyecek kafada değilim. Bayrak açma talebim olmadı" dedi.

İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ve gazeteci Ercan Gün'ün de aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Hükümlü sanık Ogün Samast ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

SAVCI 4 SANIK İÇİN TAHLİYE TALEBİNDE BULUNDU

Duruşma savcısı, savunması tamamlanan sanıklar dönemin Samsun İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Atilla Güçlüoğlu, Samsun İl Jandarma Komutanlığı Şube Müdürü Yüzbaşı Murat Bayrak, Samsun İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde astsubay olan sanık Birol Ustaoğlu ve Samsun İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme biriminde astsubay olan Yüksel Avan'ın tahliyelerini talep etti.

SAMAST: "BAYRAK AÇMA TALEBİM OLMADI"

Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu ise sanık Ogün Samast'a, Samsun jandarma görevlilerinin savunmalarında bahsettikleri "Samsun'da gözaltına alındığınızda 'Bayrak açmama izin verilirse, her şeyi anlatacağım' dediniz mi?" sorusunu yöneltti. Sanık Ogün Samast, "Hayır. Onu söyleyecek bir durumum yoktu, söylemedim. Samsun'da otobüsten aldılar, terminalde bir yere, daha sonra da başka bir yere götürdüler. Komutanlar vardı. Sonra beni çay ocağına götürdüler. Sonra hatırlamadığım biri, 'bayrağı çıkarabilirsin' dedi. Ben de çıkardım. 16 yaşındaydım, onu söyleyecek kafada değilim. Bayrak açma talebim olmadı. Zaten bir polisin, bir askerin elinde kamera vardı. Bu görüntüler izlenirse belli olur" dedi.

SANIK AVUKATLARI TAHLİYE TALEBİNDE BULUNDU

Daha sonra gazeteci Ercan Gün'ün avukatlarından Köksal Bayraktar, müvekkilinin yaklaşık 1 senedir tutuklu olduğunu ve 3 çocuk babası olduğunu  belirterek müvekkilinin FOX TV'de Haber Müdürü iken 15 Temmuz darbe girişimi bildirisini yayımlamayan televizyon kanallarından biri olduğunu ifade ederek tahliyesini talep etti. Diğer sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesini talep etti. Öğle arası verilen duruşma, sanıkların tahliye taleplerinin alınmasıyla devam edecek. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hrant Dink Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title