Haberler

Dink Cinayeti Davasında Tanıklar Dinlenildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Öldürülmesine İlişkin Davanın 6. Duruşmasında Tanıklar da Dinlenildi.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın 6. duruşmasında tanıklar da dinlenildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tanık olarak ifade veren Ogün Samast'ın dayısı Yaşar Samast, İstanbul'da oturduğunu belirterek, Samast'ın olay öncesi 3 arkadaşı ile yanına gezmeye geldiğini ve geri döneceğini söylediğini anlattı.

Dink cinayetini duyduktan sonra sanık Samast'ın yakalanması için elinden geleni yapmaya çalıştığını söyleyen Yaşar Samast, Ogün Samast'ın avukatı Levent Yıldırım'ın, ''olaydan sonra tekrar yanınıza geldi mi?'' sorusuna ''Olaydan önce de geldi sonra da geldi. Geri geldiğinde gözleri kızarmış ve sarhoş gibi bir hali vardı'' dedi.

Ogün Samast'ın akrabası olan tanıklardan Aslan Samast ise sanık Samast'ın olaydan sonra yanına geldiğini belirterek, ''(Yalova'ya gideceğim) dedi. Sarhoş gibi dolanıyordu'' diye konuştu.

Tanık Dina Murat ise Agos gazetesinde çalıştığını belirterek, olay günü saat 12.00-12.30 sıralarında gazeteye gelen Ogün Samast'ın, ''Hrant Dink ile görüşmek istediğini, Ankara Üniversitesinden geldiğini ve bir konuya ilişkin fikir almak istediğini söylediğini'' kaydetti.

Randevusuz görüşemeyeceğini söylemeleri üzerine Samast'ın gazeteden ayrıldığını anlatan Murat, ''10-15 dakika sonra gazeteden bazı arkadaşlar, 'Sabah gelen bir çocuk vardı, dışarıda bekliyor. Hrant Dink'e söyle, sanırız onu bekliyor' dediler'' şeklinde konuştu.

Murat, bu durumu toplantıda olduğu için Dink'e söyleyemediğini, bir süre sonra da gelen ses üzerine Dink'i yerde ölü olarak gördüğünü aktararak, o gün gazeteye gelen kişinin Ogün Samast olduğunu bildirdi.

Tanık Ahmet Emin Özmete de doktor olduğunu ve öğle yemeği için olay yeri yakınındaki muayenesinden çıktığını anlatarak, sanık Samast'ı elinde silahı ile Osmanbey'den Şişli yönüne koşarken gördüğünü söyledi.

Mahkeme heyeti başkanı, mahkemenin 25 Şubat 2008 tarihli ara kararı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığından gelen bilgi ve belgelerin naip hakim tarafından incelendiğini belirtti.

Heyet başkanının, ''Yardımcı istihbarat elemanı olduğunu söylüyorsun. Sana herhangi bir kod ismi verildi mi?'' diye sorduğu sanık Erhan Tuncel, 2 yıllık dönemde ''Mehmet Kurt'' kod ismini kullandığını söyledi.

Başkan bunun üzerine, ''(Görevin sona ermiştir) diye bir tebliğ yapıldı mı?'' diye sordu. Tuncel de herhangi bir tebliğ yapılmadığını söyledi.

Mahkeme başkanı, ''Kod adı Mehmet Kurt olan kişinin buluşmalara zaman zaman gelmediği, bilgi saklamaya çalıştığı, sıkça para talep ettiği ve verim alınamayacağı hasıl olduğundan 17 Kasım 2006'da kayıtlardan düşümünün yapıldığına'' ilişkin mahkemeye bilgi geldiğini kaydetti.

Erhan Tuncel, 2006 yılının Eylül ayında yardımcı istihbarat elemanlığından ayrılmaya karar verdiğini ve buna ilişkin birkaç talepte bulunduğunu anlattı. Tuncel, görüştüğü kişilerin kod isimlerini bildiğini söyledi.

Mahkeme başkanı, Erhan Tuncel'e ''15 Şubat 2006'da bir rapor vermişsin'' diyerek, bu raporda ''Yasin Hayal ile zaman zaman görüştüğünü, Hayal'in İstanbul'da eylem yapacağını söylediğini, Hayal'in bunu yapmaması için telkinlerde bulunduğunu, Hayal'in eylemi gerçekleştirmek için İstanbul'a gideceğini ve yanıltmak için de telefonunu İlhan adlı bir kişiye bırakacağını yazdığını'' ifade etti.

Tuncel, bunun üzerine, bunların kısmen doğru olduğunu, fakat kendisinden yazılı bir şey istenmediğini söyledi.

Duruşmada görüştüğü bazı kişilerin ''kod'' isimlerini söyleyen Erhan Tuncel'e, mahkeme başkanı, ''Ercüment Ovalı'yı tanıyor musun?'' diye sordu. Tuncel de Ovalı'yı tanımadığını belirterek, ''Sağ olsun medya uydurdukça uyduruyor'' dedi.

Mağdur olduğunu iddia eden Erhan Tuncel, ''Önceden suçla mücadele ettiğim içim maddi gerçeğin ortaya çıkarılması beni ilgilendirir'' dedi.

Söz alan müdahil avukatlarından Fethiye Çetin, ''İlhan'' olarak bahsedilen kişinin soyadını Erhan Tuncel'e sordu. Bunun üzerine Tuncel, soyadını bilmediğini söyledi.

Çetin'in ''Soyadı Tatlı olabilir mi?'' şeklinde cevabı üzerine Tuncel, söz konusu kişinin soyadını bilmediğini yineledi. Aynı soruya cevaben sanık Yasin Hayal ise ''doğrudur'' yanıtını verdi.

Müdahil avukatlarından Fikret İlkiz de Erhan Tuncel'in ifadesinde ''Ben birilerini temsil ediyorum'' dediğini anımsatarak, kimi temsil ettiğini'' sordu. Tuncel ise bu soruya açıklayıcı bir yanıt vermedi.

Daha sonra söz alan müdahil avukatlarından Kezban Hatemi, ''Gördüğümüz kadarıyla sanık Erhan Tuncel net konuşmuyor. Birtakım şeyler ima ediyor, birilerine mesaj gönderiyor. Bir dilekçe verip ''kod'' adlarıyla belli şahısların dinlenilmesini istiyor. Biz de bunların huzurda dinlenilmesini talep ediyoruz'' dedi.

Söz alan bir sanık avukatı da Erhan Tuncel'e, Yasin Hayal'in cep telefonunu birisine verip Çaykara'ya göndereceği ve kendisinin de İstanbul'a geçeceği yönündeki ifadeyi hatırlatarak, ''Cep telefonunu birine verip Çaykara'ya gönderdi mi?'' diye sordu.

Tuncel de bunun üzerine, ''Bu olay 5-6 sefer denendi başarısız oldu'' dedi. Tuncel, Yasin Hayal'in kimlerden destek alıp alamayacağına ilişkin ve kimin Hayal'a para verebileceğine ilişkin de çalışma yaptıklarını söyledi.

Mahkeme başkanı, adli emanetteki bazı defterleri göstererek, bu defterlerin kimin olduğunu sanıklara sordu.

Tuncel, 2 sayfalık yazının ilk sayfasında ''Tanrı seni seviyor'' ifadesi bulunan defterin kendisine ait olduğunu ve Hayal ile bir roman yazmaya çalıştığını belirterek, bunun da romanın birinci bölümü olduğunu söyledi.

Sanık Tuncay Uzundal da mahkeme başkanının gösterdiği diğer bir defterin kendisine ait olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title