Haberler

Dinçer: "Katılımcı, Demokratik Cumhuriyete İhtiyacımız Var"

Başbakanlık Eski Müsteşarı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Ömer Dinçer, Katılımcı, Demokratik Bir Cumhuriyete İhtiyaç Bulunduğunu Belirterek, 'Bunun İçin de Temel Hak ve Özgürlüklerin Daha Pekiştiği, Sivil Alanın Genişlediği Bir Toplumsal Yapı İçin Mücadele Etmek Gerekir' Dedi.

Başbakanlık eski Müsteşarı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Ömer Dinçer, katılımcı, demokratik bir cumhuriyete ihtiyaç bulunduğunu belirterek, ''Bunun için de temel hak ve özgürlüklerin daha pekiştiği, sivil alanın genişlediği bir toplumsal yapı için mücadele etmek gerekir'' dedi.

Ömer Dinçer, Sepetçiler Kasrı'nda, bir grup gazetecinin katılımıyla düzenlediği sohbet toplantısında ''cumhuriyet ve laiklikle'' ilgili bir konuşması nedeniyle çok eleştiri aldığı hatırlatılarak, ''Dünya görüşünüz, referansınız nedir?'' sorusu üzerine, 5 yıllık dönem içerisinde Başbakanlık Müsteşarı olarak çok şey yaptığını, ancak her zaman böyle bir mevzu ile önünün kesildiğini ifade etti. Dinçer, ''Ben teokratik bir sistem istemiş olsaydım veya bir saltanat rejimi istemiş olsaydım o zaman bu eleştirileri hak etmiş bir insandım'' dedi.

''Başbakanlık Müsteşarı olmadan önce ve daha sonrasında düşüncelerinizde ne gibi değişiklikler oldu?'' sorusu üzerine Dinçer, idealist anlamda kanaatini değiştirmediğini vurguladı.

''Cumhurbaşkanını halkın seçmesi bu söylediğiniz sorunların çözümüne katkıda bulunabilecek mi?'' sorusuna Dinçer, ''En azından her cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde karşılaştığımız bazı gerginlikleri azaltabilir'' yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title