Haberler

Dinçer'i Son Yolculuğuna Devletin Zirvesi Uğurladı

Tedavi Gördüğü İbn-i Sina Hastanesinde Dün Hayatını Kaybeden TBMM Başkanvekili ve CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer, Kocatepe Camii'nden Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesinde dün hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili ve CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer, Kocatepe Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı.

Dinçer'in cenazesi, TBMM ve Abdi İpekçi Parkı'nda düzenlenen törenlerin ardından Kocatepe Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine, Dinçer'in ailesi ve yakınları, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP ve AK Parti milletvekilleri, eski bakanlar, akademisyenler ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı. Dinçer ile birlikte, dün hayatını kaybeden Barolar Birliği eski Başkanlarından ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski öğretim üyesi Prof.Dr. Eralp Özgen de son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Sezer, resmi programının dışına çıkarak cenazeye katıldı. Sivil plakalı bir araçla camiye gelen Sezer'e, cami avlusunda bulunan kalabalık, alkışlarla sevgi gösterisinde bulunup, "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Türkiye seninle onur duyuyor" şeklinde sloganlarla karşıladı. Sezer, ilk önce cenaze başındaki Dinçer ailesine, ardından da avlu içinde bekleyen Özgen ailelerine başsağlığı dileklerini ilettikten sonra, yine alkışlar eşliğinde camiden ayrıldı. Sezer, ziyareti sırasında CHP Genel Başkanı Baykal'la da ayaküstü sohbet etti. Cenazeye katılan protokol, çevik kuvvet polisleri tarafından oluşturulan kordonun arasından geçerek, cenazenin bulunduğu alana ulaşabildi. TBMM Başkanı Arınç ve Başbakan Erdoğan, öğle namazını kıldıktan sonra cenaze namazına katıldı. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Dinçer'in eşi Yıldız İbrahimova'da eşinin cenaze namazında saf tuttu. Gözyaşlarına hakim olamayan İbrahimova'yı yakınları teselli etmeye çalıştı. Öte yandan, Ankara Seğmenleri, cenaze namazı öncesi Dinçer'in naaşının başında saygı nöbeti tuttu. Dinçer ve Özgen, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedilmek üzere son yolculuklarına uğurlandı.

(TAN-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title