Haberler

Dinar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıl dönümü dolayısıyla Hürriyet İlkokulu tarafından ilk ve orta okullarda düzenlenen İstiklal Marşı'nı ezbere en güzel okuma yarışması düzenlendi.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıl dönümü dolayısıyla Hürriyet İlkokulu tarafından ilk ve orta okullarda düzenlenen İstiklal Marşı'nı ezbere en güzel okuma yarışması düzenlendi.

Dinar Sermaye Piyasası Yatılı Bölge Ortaokulu toplantı salonunda düzenlenen yarışmaya 30 öğrenci katıldı.

Her okulun bir öğrenci ile temsil edildiği yarışmada ilkokullarda birinci Şakir Ünver İlkokulu öğrencisi Emel Defne Karabaş olurken, ortaokullarda ise birinci Sermaye Piyasası Yatılı Bölge Orta Okulu öğrencisi Aslı Çetin oldu.

Yarışmanın sonunda ise birinci gelen öğrencilere çeşitli ödüller takdim edildi.

Dinar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ceylan yarışma programında yaptığı konuşmada, öğrencilerin milli duygularının daha da gelişmesi adına böyle bir yarışma düzenlendiğini, İstiklal Marşı'nın en iyi şekilde okuyan diğer öğrencileri de kutladığını söyledi.

İlçe Müftüsünden öğrencilere seminer

Dinar İlçe Müftüsü Şahin Yaşar, Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal İlköğretim Okulu'nda 8. sınıf öğrencilerine seminer verdi.

Müftü Yaşar, seminerde kanunlarda eğitimin önemli olduğunu söyledi.

"Bunun için üniversitelerin İlahiyat Fakültesinden mezun olmak gerekir." diyen Yaşar, "Bu eğitim yerleri ceddimiz Osmanlı'da Tevhid-i Tedrisat olarak kurulmuştur. 1933 yılında bazı din düşmanları yeterli öğrenci yok diyerek bu bölümü kapatmıştır. 1949 Yılında Ankara Üniversite tarafından İlahiyat Fakültesi açılmış ve devamında ise İmam Hatip Okulu mezunu kardeşlerimizin eğitimlerini devam ettirebilmeleri için Yüksek İslam Enstitüleri kurulmuş olup, bunlar 1982 yılında İlahiyat Fakültesi olarak değiştirilmiştir." diye konuştu.

Yeşilay Haftası

Dinar ilçesinde 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası için Menderes İlkokulu'nda etkinlik düzenlendi.

Okul öğrencileri tarafından hazırlanan ve haftanın önemini belirten şiirler, tiyatro gösterileri, Hacivat-Karagöz skeci davetlilere sunuldu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Caylan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Yeşilay Haftası'nın çok önemli bir hafta olduğunu, son zamanlarda ülke genelinde de görüldüğü gibi kötü alışkanlıkların arttığını belirtti.

Bu bağlamda Yeşilay Haftası'nın çok iyi işlenmesi gerektiğini de kaydeden Ceylan, "Dinar İleç Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrenciler kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için her türlü tedbirleri alıyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Yeşilay Haftası Hürriyet Dinar Politika Güncel Haberler

title