Haberler

Dinar'da Doğalgaz Çalışmaları

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki doğalgaz şebeke çalışmaları, düzenlenen bir törenle başladı.

Törende konuşan TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, Türkiye'nin enerji konusunda dünyada kilit noktada olduğunu söyledi. Türkiye'nin kilit noktadaki görevini en iyi şekilde yaptığını ve bundan sonra da yapacağını belirten Açba, doğalgazın Dinar'a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Aydoğan ise, AK Parti iktidarından önce tüm Türkiye'deki doğalgaz boru hattının 4 bin 509 kilometre olduğunu hatırlatarak, 2007 yılında 16, 2008 yılında 8, devam eden yıllarda da 14 kente daha doğalgaz dağıtımının sağlanacağını kaydetti.

Dinar Belediye Başkanı Mustafa Tarlacı da, Dinar'ın tamamına doğalgaz verileceğini vurgulayarak, temelin Dinar'a hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından folklor gösteresi düzenlendi. Daha sonra kurban kesilerek, doğalgaz şehir içi şebeke inşaatının ilk kaynağı, milletvekilleri Açba ve Aydoğan ile Başkan Tarlacı tarafından yapıldı.

Törene, Dinar Kaymakamı Zafer Orhan, çevre ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

(KK-SY-ATA-Y)

21.04.2007 18:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title