Haberler

Dinar'da 30 Ağustos Zafer Bayramı

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi törenlerle kutlandı.

Hükümet Konağı binası önünde saat 10.00'da başlayan kutlamalarda, Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu yapıldı. Dinar Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Jandarma Üstçavuş Ünal Koca, '19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla lideriyle kucaklaşan Anadolu, Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşını başlatmış Amasya Genelgesi'nin yayımlanmasının ardından Erzurum ve Sivas kongreleri ile milli birlik ve beraberlik sağlanarak tek bir vücut haline gelinmiştir. Atatürk'ün başkomutanlığında yapılan bu savaş "Başkomutanlık Meydan Muharebesi" olarak adlandırılmış, Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman, İzmir'e kadar takip edilmiş 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmanlardan tamamen temizlenmiştir. Türkiye Cumhuriyetimizin varlığını devam ettirmek adına var gücümüzle çalışacağımızı ifade ederek burada bulunan herkesin ve Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını canı gönülden kutlarım' dedi.

Bu konuşmanın ardından Dinar Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Yunus Emre Cengiz, günün anlam ve önemini belirten bir şiir okudu. 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi kutlama programı en son Dinar Kaymakamı Avni Kula, Garnizon Komutanı Resul Köse ve Belediye Başkanı Saffet Acar'ın kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

Hükümet Konağı önünde gerçekleşen programa; Kaymakam Avni Kula, Garnizon Komutanı Resul Köse, Belediye Başkanı Saffet Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Müslüm Arslan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, İlçe Müftüsü Celil Şimşek, Ticaret Odası Başkanı Hakan Uyan, AKP İlçe Başkanı Metehan Aydın, CHP İlçe Teşkilatı adına Ramazan Çetinel, MHP İlçe Başkanı İbrahim Acar, kurum amirleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve vatandaşlar katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Zafer Haftası Dinar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title