Haberler

Dilovası Halk Meclisi Toplantısı

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Dilovası'nın, Resmi Rakamlara Göre Kocaeli'nin Suç Oranı En Düşük İlçesi Olduğunu Belirtti

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Dilovası'nın, resmi rakamlara göre Kocaeli'nin suç oranı en düşük ilçesi olduğunu belirtti.

Dilovası Belediyesince düzenlenen Halk Meclisi toplantısının 7'incisi yapıldı. Mimar Sinan Mahallesinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yaman sorunların en kısa sürede çözülmesi için kararlı bir irade ortaya koyarak samimiyetle çaba göstereceklerini söyledi.

'Halka hizmet hakka hizmettir' anlayışı ile göreve geldiklerini belirten Yaman, 'İlçede kapsamlı bir hizmet seferberliği başlattık. Yaklaşık 20 aydır Dilovası'na hizmet etmekteyiz. Bizim hedefimiz, ilçemizi yaşanılabilir modern ve sosyal bir kent haline getirmektir. İnşallah bunun için ne gerekiyorsa imkanlarımızı da zorlayarak önümüzdeki dönemde halkımızın istediği tüm hizmetleri bir bir yerine getireceğiz' dedi.

İlçedeki alt yapı ve üst yapıya çok büyük önem verdiklerini kaydeden Yaman, 'Dilovası'na 2010 yılında 30 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdik. İlçemizin tüm mahallelerinde alt yapı çalışmaları devam ediyor. Diliskelesi Mahallesinin tüm altyapısı yeniden döşenerek çalışmaları bitmek üzere. Önümüzdeki aylarda üst yapı çalışmalarına başlayacağız. Cumhuriyet Mahallesi Yavuz Selim Caddesi genişletme ve alt yapı çalışmaları başladı' diye konuştu.

İlçe genelindeki park ve bahçelerin bakımı ve yenilerinin yapılması için büyük çaba gösterdiklerini ifade eden Yaman,'Biz görev geldiğimizde iki adet bakımsız park varken bu gün onların yanına ilavelerini de yaparak toplam 13 adet park yapımı çalışması başlattık. Turgut Özal, Mimar Sinan ve Diliskelesi Mahallesine, içinde bilgi evi olan bir park inşa ederek buradaki çocuk ve gençlerimizin uğrak mekânı haline getireceğiz. Bu parkların 9'u çocuklarımıza yönelik, diğer parklarımız ise içinde kent konaklarının ve bilgi evleri olacağı çok amaçlı parklar olacaktır' şeklinde konuştu.

'Dilovası kavşaklarının yapımı tüm hızıyla başlamış bulunmaktadır' diyen Yaman, şöyle devam etti:

'Bu çalışma yıllardan beridir hep konuşulmuş fakat iş icraata geldiğinde kimse elini taşın altına koymamıştır. Bu kavşakların yapımı önümüzdeki aylarda tamamlanarak E-5'te giriş ve çıkışlar çok rahat olacaktır. Kazaların yaşandığı, acı ve feryatların yükseldiği günler artık geride kalmıştır. İlçemizdeki ulaşımın sorunsuz olması için çalışmalar devam etmektedir. İlçemizle Kocaeli arasında rahat ve düzenli otobüs seferlerinin devamı sağlanmaktadır. Ayrıca Farabi Devlet Hastanesine her gün seferlerimiz karşılıklı olarak başlatılmıştır. Dilovası'na tam teşekkülü bir hastane yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak. Tam gün hizmet veren tüm polikliniklerin bulunduğu yataklı hastane ilçemizdeki boşluğu dolduracak niteliktedir. Devlet Hastanesinin mimari projesini belediyemizce hazırlanmıştır. Bu hastanemizin ödeneği çıktı, ihale aşamasına gelindi.'

Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Eynerce Deresi kenarı karşılıklı olarak yürüyüş alanı yapılacaktır. Etrafı ağaçlandırılacak olan bu dere yatağı, halkımızın nefes alacağı ve yürüyüş zevkini tadacağı bir yer olacaktır. Mimar Sinan Mahallesi top sahası civarında biriken yağmur suları nedeniyle evler su altına kalıyordu, burası rehabilite edildi. Artık bu alandaki evlerimizi su basma derdinden kurtaracağız. İlçemize halk kütüphanesini kazandırarak öğrenim çağındaki yavrularımızın ödevlerini hazırlamaları ve zengin kaynaklardan yararlanmaları sağlandı. İlçemizin sosyal gelişimine destek olmak için birçok projeye imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. Çocuklarımızı ilk kez tiyatro ile tanıştırarak onların o iç dünyalarına hitap ettik. Düzenlediğimiz geleneksel kitap fuarlarıyla ilçe halkımızı ve gençlerimizi kitapla buluşturarak kitap sevgisinin kazanılması sağlanmıştır. Yine okullarımıza her türlü ders araç gereç ve malzeme desteği sağlanarak rahat bir eğitim ve öğretim geçirilmeleri sağlanmıştır Diliskelesi Mahallesi, Eynerce Deresi ve Mimar Sinan Mahallesinin en üst yukarı kısımlarında birer ilköğretim okulu yapılacaktır. Eğitim kurumlarının yapılamasına devam edilecektir. Dilovası'na kapalı bir spor salonu yapılacaktır. Bunlarla ilgili yerler hazır, proje tamam sadece ihale aşamasında. Ayrıca bize bağlı olan köylerin yolları da yapılacaktır.'

'Dilovası, resmi rakamlara göre Kocaeli'nin suç oranı en düşük ilçesidir' diyen Yaman, sözlerini şöyle tamamladı:

'Buda bizleri ayrıca sevindirmekte. Gençlerimizin işsizlik sorununu çözmek için sanayicilerimizle görüşüyoruz. Sanayicilerimizle bir araya geldiğimizde tek işleğimiz işsiz gençlerimize iş olmuştur. Bu yıl ve bundan sonraki yıllarda hizmette çok önemli mesafe kat edilecektir. İşsizliği bu yıl minimuma düşüreceğiz. Yeni kurulan OSB'ler bu konuda bize destek verecekler.'

(EMR-FTH-ÜNS) - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title