Haberler

Dilipak Kartepelilerle Buluştu

Güncelleme:

Kartepe Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Abdurrahman Dilipak, Kartepelilerle buluştu.

"Türkiye üzerine oyunlar" başlığı altında pek çok konuda çarpıcı açıklamaları ile katılımcıları etkileyen Gazeteci Yazar Dilipak, son günlerde Türkiye gündemini oluşturan operasyonların perde arkasını da sorguladı.

SALONDA YER KALMADI

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve eşi Nurten Karabalık'ın ev sahipliğinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansı dinleyenler arasından Başbakanlık Müşaviri Enes Çakmak, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ve eşi, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Ak Parti Derince İlçe Başkanı Ahmet Ark, Ak Parti Başiskele İlçe Başkanı Mehmet Ustaoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın, Ak Parti Kartepe İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mete Aydın, Kartepe Belediye Başkan aday adayları, meclis üyesi aday adayları, Ak Parti Kandıra Belediye Başkan aday adayı Ünal Köken, Ak Parti Kartepe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban, Kocaeli İnsani Yardım Derneği (KİYAD) Başkanı İsmail Yeşildal, Ak Parti il Yöneticileri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

GEÇMİŞİMİZİ BİLELİM

"Bugünümüzü anlayabilmek için tarihimizi bilmemiz gerekir" diyen Dilipak, konuşmasında "Bu günler çok önemli. Sizler tarihin yaşayan tanıklarısınız. Tarih işte böyle yazılır. Tarih övgü ya da sövgü değildir. Tarihten ders alınır. Biz geçmişle bugün arasında doğru bir çizgi çizebilirsek geleceğimizi o doğrultuda arayabiliriz. Tarih geleceği inşa etmede bizim için bir tecrübe birikimi olacaktır" dedi. Konuşmasına, "Çocuklarınızın üniversiteye girmek için çalıştığı kadar siz cennete girmek için çalışmıyorsanız, bilin ki cennete girmek çocukların üniversiteye girmesinden daha kolay değil. Aklınız kadar iman edecek ve aklınız kadar amel işleyeceksiniz. Allah cahil ve zalim bir topluma hidayet nasip etmeyecek. Onun için çok okumamız ve çok düşünmemiz gerekiyor. Ve birbirimize zulmetmekten vazgeçmemiz gerekiyor. Zulmedenin duası kabul olmaz" dedi.

KENDİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Dilipak, "Siz kendi hakkınızdaki hükmü değiştiremedikçe Allah sizin hakkınızdaki hükmünü değiştirmeyecek. Değişmesi gerekenler başımızdakiler değil biziz. Herkes için ancak yaptığının karşılığı vardır. Onun için kendinizi değiştirin. Sorumluluklarınızın farkına varın. 'Dayan Tayyip' diye slogan atmanın pratik bir faydası yok. Siz dayanabilecek misiniz. Direnebilecek misiniz. Ama siz bırakıp gidecekseniz slogan söylemenin pratik hiçbir faydası yok. Biz bu işlerle baş edemeyiz diyorsanız Ak Parti'ye oy vermeyin. Türkiye IMF'ye borç yapsın. Kendi yağımızda kavrulalım. Suriye'ye Somali'ye yardım edeceğiz hayallerini de unutun. Batılıların kuyruğunda bir ülke olarak idare edip gidelim. Eğer ileri gideceksek yeni nesillerimizin çok donanımlı yetişmesi gerekiyor. Bunun için daha donanımlı olmanız için gerekli. Batı kaynaklarını anlamak için çok iyi ingilizce bilmeleri yanında ikinci, üçüncü bir yabancı dil de bilmeleri gerekiyor. Yeni yapılan kanun değişiklikleri ile aynı anda dört fakülte bitirilebilir. Sizlerde daha donanımlı olmanız için bunu sağlayın" dedi.

YENİDEN MÜSLÜMAN OLACAĞIZ

Dilipak, "Yeniden müslüman olmaktan başka çaremiz yok. Atalarınızın dini sizi cennete götüremez. Allah'ın dinine döneceğiz. Onu da Allah'ın kitabını okuyarak yapacağız. Yeniden iman etmemiz gerekiyor. Benim teklifim değil, Allah'ın teklifi bu. Sizden öncekilerin başına gelenlerin sizin başınıza gelmeden cennete girebileceğinizi mi sanıyorsunuz. Başınıza çaput bağladınız diye cennete gireceğinizi mi sanıyorsunuz. Yetim hakkı yiyorsanız namaz kılıp cennete gidebileceğinizi mi sanıyorsunuz. Dünyanın bu gerçeğini değiştirmemiz gerekiyor. Müslümanlar hata yapmaz değil, hata yapmamalı. Doğduğunuz toprağı, babanızı, cinsiyetinizi, derinizi siz seçmediniz. Bunlardan dolayı birini üstün dereceli olarak tanıyan varsa o şeytanın suç ortağıdır. Çünkü ilk ırkçı şeytandır ve ilk lanet onadır. Hak ve adalet söz konusu olduğunda babanızı ve çocuğunuzu da Allah yolunda fedaya hazır değilseniz Allah yaptığınız işin kefili değildir. Müslümanlar hata yapabilir. Kafirler de her zaman suçlu olmayabilir" dedi. Erdoğan ve Davutoğlu örneklerini veren Dilipak, "Yoksa Tayyip Erdoğan'ın iktisat dehası olmasından kaynaklanan bir servet değil bu. Ahmet Davutoğlu da dünyanın en önemli diplomatı değil. Allah'ın lütfu. Bir yerlere gelmişsek sizin dualarınızın bereketidir" dedi.

ABD, İNGİLTERE, İSRAİL

Dünya haritası üzerinden açıklamalar yapan Dilipak, "Haritayı nasıl yaparsanız yapın Türkiye bir yüzüğün elmas taşı gibi. Türkiye dünyanın en mükemmel ülkesi. Jeopolitik ve jeostratejik açıdan dünyanın en önemli bölgesindeyiz. Dünyanın potansiyel olarak en zengin ülkesiyiz. Ülkemizin değerini bilelim. Türkiye'yi yanlarına almaya dün tenezzül etmeyenler, bugün Türkiye'yi kaybetmenin kendilerine yükleyeceği maliyeti düşünerek uykuları kaçıyor. Türkiye'yi kendi adamlarıyla yönetmek için Tayyip Erdoğan ve yönetimini tasfiye etmek üzere ABD, İngiltere ve İsrail'in ortak bir operasyonuyla karşı karşıyayız. Bize şer gibi görünen hayra dönüşebilir. Ak Partinin bağırsaklarını temizlemek için ve daha cesur, ahlaklı, bilgili insanlarla yola devam etmek için, bu fitne büyük bir ders olabilir. Birileri bu fitneyi bahane ederek iktidarı boğmak istiyor. Bu oyunlara karşı dikkatli olmamız gerekiyor. Daha bu işin birinci etabı tamamlanmadı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de ellerinden geleni arkalarına koymayacaklar. Ama bu bizim için önemli bir ders olacak. Bu engeli de aşarsanız bundan sonra daha güçlü olacaksınız, onlar çok daha zayıf olacaklar..

SİGARAYI BIRAKIN

Sigara paketlerini attıran Dilipak, "Yapılan yardımlar konusunda gelir durumuna göre dünyada birinciyiz. Ama sadece sigaraya 10 milyar dolar harcıyoruz. Kendimizi zehirlemek için. Kendinizi zehirlemekten vazgeçin. Benden utanmayın, Allah'tan utanın. İntihar etmeyin. Allah size sağlık sıhhat versin" dedi. Dilipak ayrıca, "Camilere, derneklere daha çok gideceğiz. Kur'an okuyup, anlayıp, gereğini yapacağız. Allah, size sahip olduğunuz değerleri on katıyla verecek. Dua ederken Allah'tan hayırlısını dileyin. Elinizi açıp Allah'ı ikna etmeye çalışıyorsunuz. Ettiğiniz dua sizin için ceza da olabilir. Dua ederken Allah'tan hayırlısını isteyin. Sana hayır gibi gelen, şer de olabilir. Şer gibi gelen hayır da olabilir. 'Kimsenin yardımına ihtiyacınız yok. Ben varım yeter' diyor Allah. Dualarımızı gözden geçirelim" dedi. Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak'a konuşması sonunda Kartepe Belediyesi adına Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek günün anısına bir tablo hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdurrahman Dilipak Ak Parti Türkiye Kartepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title