Haberler

Dilencinin Böylesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yapılan Dilenci Operasyonunda Ortaya Çıkan Tablo, Dilencilerin Bu İşi Hangi Boyutlarda Sürdürdüklerinin de En Güzel Göstergesi Oldu. Bir Dilencinin Üç Ayrı Bankada 8 Bin YTL Hesabı Çıktı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan dilenci operasyonunda ortaya çıkan tablo, dilencilerin bu işi hangi boyutlarda sürdürdüklerinin de en güzel göstergesi oldu. Bir dilencinin üç ayrı bankada 8 bin YTL hesabı çıktı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yapılan operasyonda A.Ö. isimli dilencinin üstünden üç ayrı hesapta toplam 8 bin YTL olduğunu gösteren banka hesap cüzdanları çıktı.

Bankada biriken hesaplarına karşın A.Ö.'nün dilencilik yapmaya devam etmesi, bu işi ne kadar ileri boyuta taşıdıklarının göstergesi olarak dikkat çekti.

Aynı operasyon kapsamında yakalanan 9 dilenciden toplam 105 YTL ve 200 avro nakit para çıktı. Kabahatler Kanunun 33. maddesi gereği çıkan paralara kamu adına el konulurken, kişi başına da 58 YTL para cezası kesildi.

Öte yandan yetkililer, dilencilik yapanlara verilen paraların, bu işi sürdürmelerine vesile olduğunu belirterek, "Bu nedenle halkımızın dilenenlere itibar etmemesi ve para vermemeleri gerekiyor. Belediyeler başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların yaptıkları erzak, yakacak ve giyim yardımlarına karşılık bazı insanların aç kalmayı bahane olarak gösterip dilenmeye devam etmelerinin önüne geçmek için bu tür şahıslara para verilmemesi gerekiyor" denildi.

(SE-SE-Y) 27.02.2008 17:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title