Haberler

Dilek Sabancı'nın İkinci Umre Heyecanı

İşadamı Merhum Sakıp Sabancı'nın Kızı Dilek Sabancı, İkinci Kez Umreye Gitti. Sade Beyaz Kıyafetler Giyen Sabancı, "Allah'ın Mekanına Gittiğim İçin Çok Güzel Duygular İçerisindeyim. Önümüzdeki Yıl da Hacca Gideceğiz. Şimdi Yarım Hacı Olduk" Dedi.

İşadamı merhum Sakıp Sabancı'nın kızı Dilek Sabancı, ikinci kez umreye gitti. Sade beyaz kıyafetler giyen Sabancı, "Allah'ın mekanına gittiğim için çok güzel duygular içerisindeyim. Önümüzdeki yıl da hacca gideceğiz. Şimdi yarım hacı olduk" dedi.

Merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın kızı Dilek Sabancı, Suudi Arabistan Havayolları'nın tarifeli uçağıyla saat 16.30'da İstanbul'dan Medine'ye hareket etti. Yardımcıları ve bir eski müftünün de bulunduğu 8 kişiden oluşan grupla umreye giden Sabancı, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sade beyaz bir kıyafet giyen Sabancı, ilk umre yolculuğunu 4 yıl önce gerçekleştirdiğini söyledi. Önümüzdeki yıl da hacca gideceklerini belirten Sabancı, bir hafta sürecek umre

ziyaretiyle ilgili şöyle konuştu:

"En çok Beytullah'ın önünde tavaf yapmak, Peygamber camisi ve Mescid-i Nebevi'de dua ederek, bu dünyanın bütün pisliklerinden ve kirliliklerinden arınmak istiyorum. İnşallah Allah bizi ve günahlarımızı affeder. Önümüzdeki yıl da hacca gideceğiz. Şimdi yarım hacı olduk."

Sabancı, Ramazan ayında umre ziyaretini gerçekleştirdiği için yarı hacı da sayıldığını anlattı. İlk umre ziyaretinde olduğu gibi ikincisinde de yoğun manevi duygular içinde olacağını söyleyen Sabancı, "Daha önce yaptığım umre ziyareti sonrası içimdeki insan ve Allah sevgisi daha da artarak güçlenmişti. Şimdi yeniden Beytullah'ı görmeye gitmenin mutluluğunu kalbimde yaşıyorum. Umrede ülkem ve ailem içinde bol bol dua edeceğim. Allah herkese kutsal toprakları görmeyi nasip etsin. Allah'ın mekanına gittiğim

için çok güzel duygular içerisindeyim. Allah'a yakın olmak, dua etmek, maneviyat insanları çok daha ayakta tutabiliyor. Çok daha güçlü ve dinç yapıyor. Bence maneviyatı olan insanların başarılı olmaları da daha kolay oluyor çünkü Allah hepimizin içinde, hatta şahdamarımızdan bile bize daha yakın. Allah çağırıyor diye düşünüyorum. Beni çağırdı ki oraya gidiyorum" şeklinde konuştu.

(TC-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title