Haberler

Dilek Sabancı Meslek Lisesi'nde Mezuniyet Töreni... - Dilek Sabancı: - ''Keşke Rahmetli Babam Sakıp Sabancı Da Burada Olsa Ve Bu Mutluluğu Bizimle Paylaşabilseydi''

Dilek Sabancı Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nin mezuniyet töreni, merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı ve kızı Dilek Sabancı'nın katılımıyla yapıldı.

Dilek Sabancı Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nin mezuniyet töreni, merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı ve kızı Dilek Sabancı'nın katılımıyla yapıldı.

Küçükbakkalköy'deki okulun spor salonunda düzenlenen törende Türkan ve Dilek Sabancı'ya, salon girişinde öğrenciler tarafından sevgi gösterisinde bulunuldu.

Törende konuşan Dilek Sabancı, bu yıl 6'ncısı düzenlenen geleneksel mezuniyet ve ödül töreninde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, bu tür törenlerde hep rahmetli babası Sakıp Sabancı'yı andığını ve aradığını söyledi.

Sabancı, ailesinin eğitime ve kültüre çok önem verdiğini belirten Dilek Sabancı, Türkiye'nin en geri kalmış yörelerinde dahi bir eserlerinin bulunduğunu ifade etti.

Dilek Sabancı, ailesinin kökeninin pamuk ticareti ve tekstil üretiminden geldiğini hatırlatarak, ''Bu nedenle teknik eleman ihtiyacını her zaman hisseden rahmetli dedem, babam ve amcalarım, bu elemanları yetiştirecek okullar ile talebe yurtlarının yapımına ayrı bir önem vermişlerdir'' dedi.

Babası Sakıp Sabancı'nın, bu lisenin Anadolu Lisesi seviyesine yükseltilmesinde çok çaba harcadığını vurgulayan Sabancı, ''Keşke rahmetli babam Sakıp Sabancı da burada olsa ve bu mutluluğu bizimle paylaşabilseydi'' diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Türkan ve Dilek Sabancı, okulu dereceyle bitiren öğrencilere teşekkür belgesi ile hediyelerini verdi.

Bu eğitim yılının en başarılı 3 öğretmenine de hediyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Bekir Turgut, Kadıköy Kaymakamı Kasım Esen ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Gürsül tarafından verildi.

Tören, müzik dinletisi ve öğrencilerin çeşitli gösterileri ile sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title