Haberler

Dil Öğrenmenin Algoritması Türkiye'ye Göre Düzenlendi

Güncelleme:

Lingusta Metodu, günde 30 dakika ayırarak ana dili Türkçe olanların İngilizceyi iyi anlamanın yanında mükemmel bir aksanla konuşmaları için tasarlanmıştır.

Dünyada başarısı kanıtlanmış önde gelen dil öğretim sistemlerinin, yabancı dil öğretim yöntem ve teknikleri konusunda uzman eğitimcilerden oluşan bir grup tarafından sentezlenmesi ile geliştirilmiş olan Lingusta Metodu ile 99 gün içinde bir dili çocukların öğrendiği şekliyle öğrenmek ve kullanabilmek mümkün oluyor.

Lingusta Metodu, günde 30 dakika ayırarak ana dili Türkçe olanların İngilizceyi iyi anlamanın yanında mükemmel bir aksanla konuşmaları için tasarlanmıştır. www.lingusta.com.tr adresinde yer alan ilk 7 ders kullanıcıların metodu test etmeleri için ücretsiz olarak sunulmaktadır. Satın alma kararı verildiğinde gelen set ile cep telefonu, bilgisayar, mp3 player, ev ya da araçlarda yer alan müzik sistemlerinde, istenilen zaman istenilen her yerde dinleyerek öğrenmeye devam edilebiliyor.

Lingusta Metodu, kitaba ve yoğun gramere dayalı yöntemlerden farklı olarak işitsel tabanlıdır. En basit selamlaşmadan başlayıp ileri seviyede diyaloglara kadar öğrenilen her kelime, doğru telaffuz için hecelere ayrılmakta ve kalıcı olarak hafızaya kaydedilmesi için belli aralıklarla hatırlatmalar kullanılmaktadır. Programdaki yabancı dil koçu yönlendirmelere önce Türkçe başlar sonra Türkçe ve İngilizceyi birlikte kullanır. Sonunda sadece İngilizce olarak yönlendirme yapar. Yabancı dil koçu yönlendirmeleri ile aynı zamanda ana dili İngilizce olan seslendirmenlerin gerçekleştirdikleri diyaloglara aktif katılımı sağlar.

Yabancı dil eğitiminde doğa kanunlarına ters hareket ediyoruz.
Yapılan araştırmaların sonuçları tüm çocukların bir doğa kanunu gibi ortak ve değişmez bir model üzerinden dil öğrendiklerini gösterdi. Çocuklar önce hangi durumlarda insanların ne söylediklerini hafızalarına kaydediyor. Gramer bilgisi duyma ve taklit etmenin sonrasında kendiliğinden oluşuyor.

Burada en büyük zorluk çocukların öğrenmeleri sırasında başka bir referans dile sahip olmamalarıdır. Bu sebeple çocukların söylenenleri anlamlandırabilmesi için tekrarlarla dil öğrenmeleri birkaç yılı buluyor.

Bilinenin aksine yetişkinler ikinci bir dil öğrenmek konusunda çocuklardan daha avantajlıdır.
Büyüklerin ana dilleri gelişmiş bir referans dil olduğu için anlamlandırma gibi bir sorunları yoktur. Onlar için en önemlisi yeni öğrendikleri dili hafızalarına kaydetmektir. Lingusta Metodu, hafıza konusunda dünyada ilk çalışmaları yapan bilim adamı Alman psikolog Hermann Ebinghauss'un "Unutma Eğrisi" diyagramına dayanarak uzun dönemli hafızaya öğrenilenleri kaydedebilmek üzere hazırlanmıştır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title