Haberler

    Dil Kuşu

    Ayşenil Şamlıoğlu'nun yönettiği Dil Kuşu tiyatro oyunu, izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

    Ayşenil Şamlıoğlu'nun yönettiği Dil Kuşu tiyatro oyunu, izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

    "Zamanın behrinde, memleketin birinde bir kız yaşarmış. Adını derdim ya, adı masalın içinde saklıdır. Bu kız ne güzelmiş ne çirkin. Ne bir fukaranın kızıymış ne padişahın. Ne üvey ana elinde azapta ne gönül derdiyle yanmakta, ne ottan bir kulübede yaşamakta ne saray avlusunda ipeklerle salınmakta. Senin, benim gibi bir kız. Senin, benim gibi uyumakta masalın başında..."

    Sesle ve dille derdi büyük bir dünyanın içinden anlatılan bir masal bu. Ağacı, toprağı uyandıran, uyandıkça kanatlanan bir kuşun, dil kuşunun masalı. "Düşle başlayan, sabrın, sırrın ve ateşin imtihanından geçip bir kızın hevesli ağzında biten" masaldan kurulmuş bir oyun Dil Kuşu.

    Oyun, Şermola Performans'ın Mirza Metin tasarımıyla 2014-2015 tiyatro sezonunda başlattığı, İrfan Güler ve Pepa Baamonde'nin Türkçeye çevirdikleri Galisya'lı yazar Sèchu Sende'nin "Rüyalarımda Bile Dilimi Kaybetmeyeceğim" adlı öykü kitabından hareketle "Dil Oyunları" projesinin üçüncü prodüksiyonu.

    Yazan: Pelin Temur

    Yöneten: Ayşenil Şamlıoğlu

    Oynayan: Tülin Özen

    Müzik: Çiğdem Erken

    Işık Tasarım: Alev Topal

    Sahne ve Kostüm Tasarım: Tomris Kuzu

    Yardımcı Yönetmen: Burcu Salihoğlu

    Hareket Tasarım: Esra Yurttut

    Görüntü Akışı: Murat İpek

    Fotoğraf ve teaser: Nazım Serhat Fırat

    Genel Koordinatör: Berfin Zenderlioğlu

    Süre: 60 dk

    Detaylar :

    İl : İstanbul

    İlce : Kadıköy

    Mekan : Entropi Sahne

    Mekan Adresi : Osmanağa Mahallesi Piri Çavuş Sokak No: 6

    Başlangıç Saati : 06.05.2017 20: 30: 00

    Bitiş Saati : 06.05.2017 22: 30: 00

    Kategori : Dil Kuşu

    Tür : Sahne Sanatları

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title