Haberler

Diktatör Görmek İsteyenler Varsa Kendi Tarihlerine Baksın"

AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin, "Bu coğrafyada Kürtçe'nin, Zazaca'nın yasaklandığı günlerden bu günlere geldik.

AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin, "Bu coğrafyada Kürtçe'nin, Zazaca'nın yasaklandığı günlerden bu günlere geldik. Şayet diktatör görmek isteyenler varsa kendi tarihlerine baksınlar. Çok fazla dile getirmeye gerek yoktur. Lakin, tek bir gerçeklik her şeyi ifade eder. Kasetle gelen ile halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı yan yana geldiğinde bu halk gerçekliği görür zaten." dedi.

AK Parti İl Başkanı Fatih Tek, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Tunceli ailesi olarak her daim 'halka hizmet, hakka hizmettir' anlayışını esas alarak çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Hiçbir zaman Tunceli'de ayrı gayrı politikasını gütmediklerini ifade eden Tek, şöyle konuştu:

"Ana muhalefet partisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik diktatör benzetmesiyle halk tabanın da yer almaya çalışıyor. Biz Tunceli'den, Dersim'den seslenmek istiyoruz. 'Diktatör kimdir' diye sormak istiyoruz. Diktatör kimdir, 1938'de Dersim'de katliam yapanlar mı, yoksa Dersim dahi diyemeyenler midir? Diktatör kimdir, bir babanın gözleri önünde oğlunu asan mı, yoksa Dersim'in acısına ortak olan mıdır? Diktatör kimdir, 1980 darbesini yapan mı, yoksa halkın derdini dile getiren midir? Diktatör kimdir, Dersimli binlerce Alevi yurttaşı süren mi, yoksa Alevi'yi Kürt'ü, Roman'ı, Çerkez'i, bir araya getirip sorunlarına çözüm sunmak isteyen midir? Diktatör kimdir, 15 Temmuz günü darbeci askerlerin yol açtığı kişi midir, yoksa halkı sokağa çağırıp tankların topların önünde duran yiğit insanlar mıdır?"

Diktatör görmek ve tanımak isteyenleri Tunceli'ye davet ettiklerini belirten Tek, şunları kaydetti:

"Dersim 38 kayalıklarını, Laç deresini ziyaret etsin. O vakit diktatör kimdir kendisi bilir, kendisi tanır. Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan özür dilediğinde dahi bu halkın acısına ortak olamayanlardır diktatör. Diktatörler Dersim'in orta yerinde kışla binası inşa edip katliam planlayanlardır. Halkın acısını anlayanlar ise kışla binasını müzeye çevirip toplumsal bellek ve hafıza yaratanlardır. Bizler AK Parti Tunceli ailesi olarak, bir kez daha ifade ediyoruz. Bu kutsal topraklar şahittir. Bu coğrafyada Kürtçe'nin, Zazaca'nın yasaklandığı günlerden bu günlere geldik. Şayet diktatör görmek isteyenler varsa kendi tarihlerine baksınlar. Çok fazla dile getirmeye gerek yoktur. Lakin, tek bir gerçeklik her şeyi ifade eder. Kasetle gelen ile halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı yan yana geldiğinde bu halk gerçekliği görür zaten."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Tunceli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title