Haberler

Dikmen Vadisi'nde Kuralar Çekildi

Dikmen Vadisi 3. Etap'ta hak sahipleri için yapılan konutlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de katıldığı kura çekimi töreninde hak sahiplerine dağıtıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen kura çekim töreninde yaptığı konuşmada, başlattıkları bu örnek projenin çok daha önceden bitmesi planlanırken, başta yürütmeyi durdurma kararları olmak üzere bir dizi engellemeler yüzünden ancak şimdi tamamlanabildiğini söyledi. Gökçek, "Sadece 3. Etap için 8 kez yürütmeyi durdurma kararı çıkarıldı. Çankaya Belediyesi ve onun desteklediği bir dernek tarafından yapılan başvurular yüzünden bütün bunlar oldu. Yoksa çoktan oturmanız gerekirdi. Sizi geciktirdiğimiz için özür dileriz" diye konuştu.

Dikmen Vadisi 4. Ve 5. Etapların da aynı gerekçelerle bir türlü başlatılamadığını belirten Gökçek, buradaki çalışmalara da şu ana kadar çoktan başlanmış olması gerektiğini, ancak burada hak sahibi olmayan bazı kimselerin aldıkları mahkeme kararları yüzünden işe başlayamadıklarını belirtti. Esenboğa Yolu üzerindeki Kuzey Ankara Kent Girişi Projesi'nde de aynı sorunları yaşadıklarını vurgulayan Başkan Gökçek yapılan ihalelerle ilgili de şunları söyledi:

"Dikmen Vadisi'ndeki konut ihalesini yüzde 56.6'yla, Çayyolu'ndaki Gordion projesini yüzde 55.25 ile, Çukurambar'daki konutları yüzde 57, TRT'nin arkasındaki 6 ihaleyi yüzde 50-58 ile, Konya yolu üzerindeki konutları da yüzde 61 ile ihale ettik. Mübalağasız bu bir Türkiye rekorudur. Böyle bir şey Ankara dışında başka yerde yok. Karayalçın döneminde yapılan ve Atakule'nin hemen arkasında bulunan çok değerli bir arsa üzerinde yaptırılan Portakal Çiçeği Projesi ise yüzde 36 ile verilmişti. Bizim yaptığımız, milletin malına sahip çıkma hassasiyetidir."

Konuşmasının ardından, hak sahiplerinden gelen sorulara da yanıt veren Başkan Melih Gökçek, tapuların da en kısa sürede dağıtılacağını, ancak küçük alacaklar nedeniyle bile mahkemeden belediyeye dönük olarak haciz kararları çıkarıldığını ve bu yüzden tapu dağıtamadıklarını söyledi. Gökçek, "15-20 gün içinde bu haciz kararlarına dönük bir çözüm çalışmamız olacak. Tapunuzu alacaksınız. Yer sizin, tapu sizin" dedi. (ANKA)

(HM/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title