Haberler

Dikmen 3. Etap 10 Ekim'de Açılıyor

Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yapımı Tamamlanan Dikmen Vadisi 3. Etap Projesi 10 Ekim'de Ankara'ya Avrupa'nın En Büyük Ödülünün Verilme Töreni ile Birlikte Açılacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Dikmen Vadisi 3. etap projesi 10 Ekim’de Ankara’ya Avrupa’nın en büyük ödülünün verilme töreni ile birlikte açılacak.

İçersinde bulunan modern konutları, sosyal donatıları ve rekreasyon alanlarıyla Başkentin göz bebeği haline gelen Dikmen Vadisi 3. Etabı, ışıklandırmasıyla da geceleri bölgeye ayrı bir görsel zenginlilik katıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi Projesi’nin hayata geçmesiyle birlikte, Başkent’in orta yerinin gecekondulardan arındırılarak, sağlıklı yaşam alanlarına dönüştürüldüğünü kaydederek, şunları söyledi:

“Sürekli göç alan büyükşehirlerin en önemli sorunlarından birisi de plansız, programsız, denetimsiz bir şekilde ortaya çıkan yapılaşmadır. Nüfusun artması, sürekli göç alınması sınırlı miktarlardaki açık ve yeşil alanların yok olmasına, kent merkezlerinde, kentin giriş-çıkış noktalarında denetimsiz, çarpık ve sağlıksız konutların inşa edilmesine neden olmaktadır. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, Başkent’i bu sağlıksız ve çarpık yapılaşmadan kurtaracak, kentsel dönüşüm projelerini uygulamaya başladık. Başkent’in farklı noktalarında uygulamaya koyduğumuz bu projelerden biri de, etap etap başarılı bir şekilde yapımını sürdürdüğümüz Dikmen Vadisi Projesi’dir.” 

Dikmen Vadisi 3. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında toplam 1134 konut yapıldığını, bunlardan 303’ünün hak sahibi konutu olduğunu geri kalan 831 konutun da lüks konut olarak inşa edildiğini anlatan Başkan Gökçek, bu lüks konutlardan Büyükşehir Belediyesi’nin payına düşenlerinin satışının gerçekleştirildiğini anlattı. 

ODEM’den başarılı kursiyerlere iş imkanı

OSTİM Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (ODEM) tarafından yürütülen YENTEK Yenilikçi Teknik Personel Yetiştirme Projesi’ne katılan başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi.  Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı çerçevesinde, kadınlara ve gençlere yeni fırsatlar programı kapsamında gerçekleştirilen Avrupa Birliği projesi, OSTİM Danışmanlık ve Eğitim Merkezi tarafından OSTİM’de başarıyla uygulanıyor. Yenilikçi Teknik Personel Yetiştirme Projesi’ne 40 kursiyer katıldı. Kursiyerlerin yüzde 75’ine istihdam imkanı sağlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title