Haberler

Dikili'de Parklar Kışa Hazır

Güncelleme:

Dikili Belediyesi, ilçe genelinde bulunan park, bahçe ve yeşil alanlarda kış bakımı çalışmaları başlattı.

Ekipler, kent genelinde bulunan tüm park, bahçe ve yeşil alanları sert, rüzgârlı ve aşırı yağmurlu geçmesi beklenen kışa hazır hale getirdi.

Serin havaların kendini hissettirmesiyle birlikte kış hazırlıklarını hızlandıran Dikili Belediyesi ekipleri, vatandaşların buluşma ve nefes alma mekanları olan park, bahçe ve yeşil alanları yazın olduğu gibi kışın da güzel ve güvenli olması için hummalı çalışmalarında sona yaklaştı.

Hazırlıklar Tamam

Dikili Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün uzman personelleri gözetiminde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında bir yandan yeşil alanlarda kış mevsimine uygun peyzaj çalışması gerçekleştirirken, diğer yandan da parklarda bulunan ahşap ekipmanların bakım ve onarımlarını gerçekleştirdi. Hazırlanan çalışma programı dahilinde ilçe genelinde bulunan tüm park ve yeşil alanlarda çalışma başlatan Dikili Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri peyzaj çalışmaları kapsamında son olarak Salimbey Mahallesi Sevgi Parkı'nda bulunan ağaçların uzayan, tehlike yaratan dallarının budamasını gerçekleştirirken, çalışmanın devamında özel çapa makinesiyle de park içerisinde bulunan yeşil alandaki toprağı havalandırarak, havalandırılan toprak üzerine kış mevsimine uygun bitki ve çiçek dikimi gerçekleştirildi. Çalışmanın diğer etabında da Gazipaşa Mahallesi Şehit Sami Akbulut Caddesi üzerinde yer alan 75. Yıl Parkı'nda bulunan çocuk oyun alanları ile oyun grupları, kamelya ve oturma bankları da ekipler tarafından bir bir elden geçirilerek yaşanılabilecek olası kazaların ve sıkıntıların önüne geçilmiş oldu. Hummalı çalışmalar dört koldan devam ederken ekipler son olarak 75. Yıl Parkı'nda bulanan oyun grupları, kamelya ve oturma banklarını insan sağlığına yan etkisi olmayan özel vernikle koruma altına alarak, dayanıklılıklarını arttırdı.

"Dikili'yi Son Bir Buçuk Yılda Yeşile Büründürdük"

Son 1,5 yılda kenti adeta yeşile büründürdüklerini kaydeden Dikili Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Adnan Özdemir, "Mustafa Başkanımız hem çevrenin korunmasına hem de çocuklarımızın oyun parklarında güvenli ve hoşça vakit geçirmesine çok önem veriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak başkanımızdan aldığımız talimatlarla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla kenti son bir buçuk yılda yeşile büründürdük. Gerçekleştirdiğimiz bu kapsamlı çalışmaların sonunda parklarımız ve yeşil alanlarımız hemşerilerimizin nefes aldığı, buluşma noktası oldu. Kendini yavaş yavaş hissettiren kış aylarında ilçemizdeki yeşil alanlar rengarenk çiçekler açarak vatandaşlarımıza ayrı bir güzellik sunacak. Ayrıca parklarımızda gerçekleştirdiğimiz koruyucu çalışmalarla da parklarımızı hem modern, hem de güvenli hale getirdik. Gönül rahatlığıyla kış hazırlıklarımızın tamamladığını söyleyebiliriz. Dikilimizin yeşil alanları ile parklarının kış aylarında da güvenli ve güzel olacağından kimsenin şüphesi olmasın" dedi


Kaynak: Bültenler / Güncel

Dikili Güncel Haberler

title