Haberler

Dikili Belediye Başkanına Çelenk Engeli

İzmir'in Dikili İLçesi'nde, yürüyüşün ardından Atatürk Meydanı'ndaki anıta çelenk bırakmak isteyen Belediye Başkanı Osman Özgüven polis tarafından engellendi. Özgüven, "Atatürk anıtına çelenk koymak suçsa, ben bu suçu her zaman işleyeceğim" dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ecevit Meydanı'nda buluşan yüzlerce Dikilili, Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü. Belediye Başkanı Osman Özgüven, İlçe Belediye Meclis Üyeleri, Dikili CHP İlçe örgütü, ADD ve vatandaşların katıldığı yürüyüş sırasında marşlar okundu. Atatürk Meydanı'nda gelen topluluk saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. Ardından Atatürk Anıtı'na çelenk koymak isteyen Dikili Belediye Başkanı Özgüven, polis tarafından engellendi. Polisin son çıkan yönetmeliğe göre izin alınmadan çelenk bırakayacağını hatırlatması üzerine Belediye Başkanı Osman Özgüven, "Yüz yıldır gelenek hale gelmiş çelengimizi koydurmuyorlar. Çelengimizi alıp engel olmaya çalışıyorlar. Bu çelengin dışarıya çıkarılmasına izin vermiyorlar. Biz kavga etmeye gelmedik. Kimseyi de germek istemiyoruz. Ama bizi geriyorlar. 19 Mayıs bir bayram. Ata'ya saygı duyulması gerektiğini söylüyorum. Atatürk Anıtına çelenk koymaya çalışıyorum. Ama çelenk bırakmayı bile çok görüyorlar. Kim görüyorsa ona söylüyorum. Atatürk bizim yüreğimizde onu kimse buradan silemeyecek, silemezde. Atatürk anıtına çelenk koymak suçsa ben bu suçu her zaman işleyeceğim" dedi. - İzmir / Dikili

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Osman Özgüven Dikili İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title