Haberler

Dikili Belediye Başkanı Özgüven'in Hapis Cezasının Onanması

"Bu, kesinlikle ve kesinlikle bir suça bağlı olarak tezahür etmiş bir mahkumiyet değildir" dedi.

Yargıtayca hakkında toplam 8 yıl 4 aylık hapis cezası onanan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in avukatı Muhittin Üstündağ

"Bu, kesinlikle ve kesinlikle bir suça bağlı olarak tezahür etmiş bir mahkumiyet değildir" dedi.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in avukatı Üstündağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nce yapılan temyiz incelemesi sonucunda, müvekkilinin "ihaleye fesat karıştırmak" suçlamasıyla Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen iki ayrı davada alınan kararların düzeltilerek onandığını kaydetti.

Buna göre, mahkemenin iki ayrı davadan 4 yıl 2'şer aylık hapis cezalarını onarken, hakkında verilen "seçme ve seçilme hakkında yoksun bırakılması" kararını ise bozduğunu belirten Üstündağ, verilen kararı ise hakkaniyete uygun bulmadıklarını ifade etti.

Üstündağ, Özgüven hakkındaki mahkumiyet kararının bozulmasını beklediklerini dile getirerek, şu görüşleri savundu:

"Bu, kesinlikle ve kesinlikle bir suça bağlı olarak tezahür etmiş bir mahkumiyet değildir. Bu suçun şekli irdelendiğinde bir kamu zararının olmaması kaldı ki yapılan ihalenin feshedilmiş olması, bir dava bakımından bu cezanın ortadan kaldırılması sonucunu beklerken bir mahkumiyetle sonuçlanması tabi ki bir hukuksuzluk sonucunu doğurdu. Hiç hakkaniyete uygun bir karar değil. Kesinlikle ve kesinlikle bence beraati gerektiren bir durum vardı. Olsa olsa bir ihmale bağlı olarak cezalandırma söz konusu edilebilirdi."

Özgüven'in cezasının onanmasının ardından yaşanacak sürece ilişkin de bilgiler veren Üstündağ, belediye başkanlığının cezanın infazından önce düşürülmesinin, tümüyle idarenin tasarrufunda olduğunu, ama mahkumiyet kararının infazıyla birlikte Özgüven'in belediye başkanlığının zaten kendiliğinden düşeceğini kaydetti.

Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Erdem Gültekin - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Osman Özgüven Yargıtay Bergama Dikili Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title