Haberler

DİKA Toplantısı Siirt'te Yapıldı

Güncelleme:

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKKA) Aralık ayı yönetim kurulu toplantısı, dönem başkanı, Vali Ahmet Aydın'ın başkanlığında Siirt'te gerçekleştirildi.

Siirt' te yapılan toplantıya; Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, DİKA Başkanı Dr. Talip Gülbay, Siirt, Mardin, Şırnak ve Batman Sanayi Ticaret Odası Başkanları ve İl Genel Meclis başkanları ile diğer kurul üyeleri katıldı.

DİKKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Siirt Valisi Ahmet yaptığı açılış konuşmasında," Bölgenin kaynak ve potansiyelini ve tüm yerel dinamiklerini en üst düzeyde değerlendirerek, ekonomik ve sosyal kalkınmanın sağlanması amacıyla vatandaşlarımızın lehine kararların alınması yönünde çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz" dedi.

Bölge Planı, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinin gelişmesi ve kalkınması ile ilgili ana gelişme eksenleri ile strateji ve alt stratejilerinin belirlendiğini belirten Vali Ahmet Aydın,"2014-2023 döneminin sosyo-ekonomik gelişme ve kalkınma hedeflerini ortaya koyan, bu hedeflere ulaşmak için gerekli strateji ve tedbirleri geliştiren, insan odaklı, mekânsal gelişimleri ve eğilimleri dikkate alan yeni Bölgesel Gelişme Planı'nı, Bölge'deki tüm paydaşların ortak aklının bir ürünü olacak şekilde katılımcı bir yaklaşımla hazırlamıştır" dedi.

Vali Aydın, Bölge'nin önümüzdeki on yıllık geleceğini şekillendirmeye katkı sunacak olan bu stratejik doküman, Bölge için referans bir belge olma özelliği taşıdığını sözlerine ekledi.

Daha sonra Ajans Genel Sekreterliği tarafından TRC3 Bölgesinde Güneş Enerjisi Potansiyeli hakkında kurula bilgi sunuldu.

Genel Sekreterlikçe değerlendirmesi tamamlanarak başarılı bulunan, Siirt Kültür Turizm İl Müdürlüğü tarafından sunulan "Bilgi Cepte" başlıklı faaliyet teklifinin Kurul onayına sunulmasının ardından, TRC3 Bölgesi illerinin ulusal düzeyde tanıtımına katkı sağlanması amacı ile 30 Ocak - 2 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan EMİTT fuarında; Bölgemiz İl Valilikleri ile işbirliği içerisinde, Ajans Genel Sekreterliği'nin fuar katılımcısı olarak yer alması hususu görüşüldü.

DİKKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Siirt Valisi Ahmet Aydın, Ajans Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay'a İstanbul Feshanede yapılan "Siirt Günleri" ne verdiği Katkılardan dolayı bir plaket verdi.
Kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ahmet Aydın Şırnak Mardin Siirt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title