Haberler

Die Welt: Türkiye'den Almanya'ya Yeni Fetö Listesi

Türkiye'nin Almanya'ya Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine yönelik yeni listeler gönderdiği belirtildi.

Türkiye'nin Almanya'ya Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine yönelik yeni listeler gönderdiği belirtildi.

Die Welt gazetesinin İçişleri Bakanlığı'ndan bir sözcüye dayandırdığı habere göre, Türkiye son olarak nisan ayı içerisinde Fethullah Gülen yandaşlarının Almanya'daki yapılanmasına dönük yeni listeler iletti.

Gazeteye konuşan İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin adı açıklanmayan bir sözcüsü, "Türkiye'den bakanlığa kişi ya da firmalara ait belgelerin yer aldığı orta seviyede tek haneli bir rakama ulaşan liste ulaştı" ifadesini kullandı.

Bakanlığın incelemelerin ardından listedeki kişilerin bulunduğu eyaletleri bilgilendirdiği kaydedilen haberde, örnek olarak Berlin eyaleti emniyet teşkilatında 16 Haziran'dan bu tarafa 72 kişinin isminin bulunduğu 40 sayfalık liste bulunduğu aktarıldı.

Habere göre Alman makamları, Türkiye'den gönderilen listelerdeki bilgileri Türkiye'ye karşı casusluk söz konusu mu? Yöneltilen suçlamalar doğru mu? Listelerde isimleri yer alanlar potansiyel tehlike oluşturuyor mu? diye üç noktadan inceliyor. Sözcünün aktardığına göre, listelerde adları geçenlere yönelik herhangi bir baskı uygulaması şimdilik söz konusu değil.

Türkiye'nin Almanya'ya Gülen yandaşları ve PKK yanlılarına yönelik şubat ayı içerisinde liste verdiği gündeme gelmişti. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Münih'te gerçekleştirilen Güvenlik Konferansı esnasında Alman İstihbarat Başkanı Bruno Kahl'a 300'ü aşkın kişi ve 200 dolayında dernek, okul ve firmaların yer aldığı bir liste verdiği ortaya çıkmıştı. - Dortmund

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Die Welt Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title