Haberler

Didim Vegfest İçin Hazırlık Toplantıları Başladı

Didim Vegfest için Didim Belediyesi meclis salonunda ilk toplantı düzenlendi.

Didim Vegfest için Didim Belediyesi meclis salonunda ilk toplantı düzenlendi.

Didim Belediyesi meclis salonunda düzenlenen ilk Vegfest toplantısına Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Fahri Hemşehrimiz Hüseyin Baraner, Türk Vegan Vejeteryan Derneği adına yönetim kurulu başkanı Ebru Arıman ve yönetim kurulu üyesi Eşref Balcı, Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Sevinç Karataş, Turad adına Ayşegül Çakır,Ebru Açıkalın'ın yanısıra Didim'de bulunan STK ve işletmeler katıldı.

İki Bölüm halinde gerçekleştirilen toplantı da Ebru Arıman Eşref Balcı bir sunum paylaşarak Veganlık Vejetaryenlik kavramları, ekoloji ve Didim Vegfest organizasyon hazırlıkları hakkında bilgi aktardılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, "Vegan vejateryan adı altında uluslar arası bir festival yapmayı planlıyoruz, çalışmalarımızı disiplin içerisinde halkımız ve vatandaşlarımızla gerçekleştireceğiz, bu konuyu burada toplanarak esnafımız ve halkımıza en iyi anlatmak için paydaşımız olan sivil toplum örgütleri paylaştık, hepimizi üzerimize düşen görevi yapacağımızdan eminim" dedi.

Festivali Apollon tapınağı ve çevresinde yapmayı planladıklarını belirten Başkan Atabay, hepimiz sebze yemeklerine düşkünüz doğanın bize verdiği kaynakları değerlendirelim, hepimize faydası olsun istedik ben başarılı olacağımız inanıyorum, her organizasyon kendi ekonomisini yaratmalıdır ve sürdürülebilir olmalıdır, 7-8 aylık bir çalışma sonucu yemeklerin envanterini çıkardık, yerel pişirilen 63 yemeği tespit ettik, arkadaşlarım bir çok eve konuk oldular, yemekleri beraber pişirdiler, yemekleri en sonunda kitap haline getirerek mübadil lezzetler adlı bir envanter ortaya koydular. Bizde bu kitap herkesle paylaşacağız, Nisanın 29 ve 30'da gerçekleştireceğimiz festivalle Türkiye'nin ilk vegan kenti olduk, hepimize hayırlı olmasını diliyorum, el ele verip hep birlikte takım halinde davranarak başarılı olacağımızdan son derece eminim" ifadelerini kullandı.

Katılımcıların da yorum ve isteklerini paylaştıkları toplantı hazırlık süresince belirli aralıklarla tekrar ederek festivali kusursuz bir şekilde gerçekleştirmek için çalışmalar hızla devam edecek. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karataş Balcı Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title