Haberler

Didim'de Kruvaziyer Turizm Heyecanı

Aydın'ın Turistik İlçesi Didim'de Mobil Gümrük Hizmetlerinin Verilmeye Başlanmasının Ardından İlçeye İlk Gemi Geldi. 28 Yıldır Didim'de Gündemde Olan Gümrük Girişi 21 Mayıs 2008 Tarihi ile Gerçekleşti. Didim Mobil Gümrük Binasından Giriş Yapan 155 Kişilik İlk Turist Kafilesini Güller ve Yöresel Halkoyunları ile Karşılandı.

Aydın'ın turistik ilçesi Didim'de mobil gümrük hizmetlerinin verilmeye başlanmasının ardından ilçeye ilk gemi geldi. 28 yıldır Didim'de gündemde olan gümrük girişi 21 Mayıs 2008 tarihi ile gerçekleşti. Didim Mobil Gümrük Binasından giriş yapan 155 kişilik ilk turist kafilesini güller ve yöresel halkoyunları ile karşılandı.

Didim turizmine büyük katkısı olacağı ve deniz turizmini canlandırması ümit edilen ve Didimlilerin 28 yıldır beklediği Mobil Gümrük Binası ilk turist kafilesini ağırladı. Amerika Birleşik Devletleri Bayraklı Windsprit adlı yolcu gemisi Didim'e 155 turist getirdi.

Didim'e ayak basan turistler için sabahın erken saatlerinde hummalı bir çalışma içerisine giren Didim Belediyesi son hazırlıklarını tamamlayarak, ilçeye gelecek olan Amerikalı turistleri karşılamaya hazırlandı. Turistleri Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, belediye meclis üyeleri ve AK Parti Aydın İl Genel Meclisi üyesi Ziya Işık da eşlik etti.

Yeşil Marmaris firmasının organizesi ile Windsprit adlı gemi İtalya'nın Rodos kentinden demir alarak 155 kişilik Amerikan vatandaşından oluşan turist kafilesini Aydın'ın turistik ilçesi Didim'e getirdi. Marmaris İşletmesi Didim Liman Sorumlusu Bora Bayazıt, "Mayıs ve Haziran ayları içerisinde toplam 4 gemi organizesi düzenledik. Bundan sonraki gelişmeler turistlerin memnuniyetine ve Didim'i görme isteklerine bağlı olarak gelişecek. Kafilemiz Florida'dan geliyor" dedi.

Gümrük binasından giriş yapan turistleri Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi Şerife Kamacı ellerinde güller ile karşılarken, İsmail Özalp yönetimindeki Didim Lisesi Folklor ekibi de turistlere Aydın Yöresine ait oyunlar sergiledi.

Bir kısmının daha önce Kuşadası ve İstanbul'a geldiği öğrenilen turistler gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını ve Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

130 metre uzunluğa sahip gemiyi beklerken, meraklı Türk ve İngiliz vatandaşlarda Sahil kenarına dizilerek gelecek olan turist kafilesini bekledi. Kafilenin Didim'de bir gün kalarak ardından Kuşadası'na gideceği öğrenildi.

(EV-İK) 21.05.2008 18:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title