Haberler

Didim'de Çanakkale Zaferi 99. Yılında Kutlandı

Güncelleme:

18 Mart Çanakkale Zaferinin 99. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Didim'de anma programı düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferinin 99. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Didim'de anma programı düzenledi.

18 Mart Çanakkale Zaferinin 99. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Didim'deki anma töreni Çelenk koyma töreniyle başladı. Törene Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Garnizon Komutanı Vekili Binbaşı Mesut Akelp, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün ile kamu kurum kuruluşların amirleri, siyasi parti ilçe temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Didim Cumhuriyet Kent Meydanında yapılan törenlerde ilk olarak Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu; daha sonra İstiklal Marşı okundu.

Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde Zeynep- Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesinin öncülüğünde anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi Müdür yardımcısı Erkin Özden yaptı. Özden konuşmasında Çanakkale Zaferinin tarihçesine değinerek "Çanakkale Savaşları İtilaf Devletleri'nin 19 Şubat 1915'te sistematik bir saldırısı ile başlamıştır. 18 Mart 1915'te ise Düşman donanması, boğazdan geçmek için tüm gücüyle saldırmıştır. Ancak gerek denize bıraktığımız mayınlar gerekse topçu ateşimiz sonunda ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kalmıştır. Bu 18 Mart Zaferi'mizdir.Bu zaferimizle sarsılan düşman, Gelibolu Yarımadası'nı almadan boğazdan geçemeyeceğini anlayınca karaya asker çıkarmak üzerine ikinci bir hesap yapmış ve 25 Nisan'dan itibaren kara savaşlarını başlatmıştır. Burada Türk Ordusu bu kez işgalci düşmana karşı vatan savunması yapmaya başlamıştır. Mustafa Kemal'in askerlerine verdiği "Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum…" diye başlayan emri dünya savaş tarihine geçmiştir. Bu emirdeki bu duygu ve bu inançla gerçekleştirdiğimiz direniş, destanların yazılmasını sağlamıştır"dedi.

Özden konuşmasında gençlere de seslenerek "Sevgili Gençler! Türk Milleti düşmanın gücünden korkmamıştı. Onurlu ve bağımsız yaşamak için ölümü göze alan Mustafa Kemal gibi bir önderi bulduğu an tüm dünyaya kafa tutmaktan da korkmamıştı. Çanakkale'de korkmadı, Kurtuluş Savaşı'nda korkmadı, benzer durum yeniden yaşanırsa bu gün de korkmayacaktır, yarın da korkmayacaktır. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda şehit olanların kemikleri sızlıyor mu acaba diye her sabah sormalıyız kendimize. Bizim görevimiz, gerektiğinde savaşmaksa da asıl atalarımızın kanlarıyla sulanan bu vatanda en son ocak tüttüğü sürece onlara layık mıyız diye sormalıyız kendimize. O'nlar ya şehit ya gazi oldular. Biz ne yapmalıyız diye sormalıyız kendimize. Artık yurdumuz düşman askerinin açık işgaline uğramayabilir, bu konuda görevin ne olduğunu Atatürk, Gençliğe Hitabesi'nde açıkça ortaya koymuştur. Onu iyi okuyup anlamanız ve zamanı gelirse de gereğini yerine getirme bilincinde olmanız en büyük dileğimizdir.Sözlerimi bitirirken, başta Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere bu toprakların vatanımız olarak kalmasını sağlayan tüm şehitlerimizin manevi huzurunda bir kez daha saygıyla eğiliyorum, ruhları şad olsun."dedi

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine ilişkin öğrenciler tarafından şiirler okundu. Çanakkale Zaferinin önemi slayt gösterisi ile anlatıldı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Zaferi Mehmet Dönmez Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title