Haberler

Didim'de 10 Okulun Projesi Tübitak Tarafından Kabul Edildi

Aydın'ın Didim ilçesinde 10 okulun ürettiği 10 proje, Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı koordinesinde düzenlenen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) "4006 Bilim Fuarları Projeleri" kapsamında kabul edildi.

Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, Didim'de bulunan 10 okulun projeye başvurduğunu ve 10 projenin de kabul edildiğini belirterek, "İvme kazanan proje çalışmaları meyvesini vermeye devam ediyor. 5. sınıf ile 12. sınıf öğrencileri arası bilimsel araştırmaları artırmak çocuklarımızda araştırma duygularının geliştirilmesi amacıyla başvuruları kabul edilen her okulumuza proje çalışmaları için 5 bin TL destek sağlanacak. İlçemiz eğitimine bu anlamda 50 bin TL'lik bir kaynak aktarılacak" dedi.

Akdemir, projelerin kabul edilmesi noktasındaki memnuniyetini dile getirerek, "Okullarımız bu tarz çalışmalarla her proje mantığını öğrencilere kazandırıyorlar, araştırma becerilerini geliştiriyorlar, hem de okullarına maddi kaynak sağlama imkanı buluyorlar. Bu anlamda çalışmalarımızın her safhasında bizlere destek olan Sayın Kaymakamımız Mehmet Türköz'e şükranlarımı arz ediyorum. Gayret göstererek proje desteği kazanan okullarımızın idarecileri, proje koordinatörü, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Eğitim uzun soluklu ve meyvesini önümüzdeki yıllarda alabileceğimiz bir süreç, önümüzdeki yıllar Didim eğitiminde bu çalışmaların karşılığı görülecektir" dedi.

Akdemir, 2018 yılı Mayıs ayına kadar hazırlıklarını tamamlayacak olan okulların Mayıs ayında öğrencilerin yaptıkları çalışmaları sergileyeceklerini sözlerine ekledi. Müracaat eden ve projeleri kabul edilen okulların adları: Akköy Ortaokulu, Akyeniköy Şehit Soner Turan Ortaokulu Cemal Ergenekon Ortaokulu, Denizköy Ortaokulu, Efeler Ortaokulu, Selçuk Özsoy Ortaokulu, Valiler Ortaokulu, Didim Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yalıköy Ortaokulu - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Aydın Didim Politika Güncel Haberler

title