Haberler

Dicle Nehri'ne Giren 2 Çocuktan 1'i Akıntıda Kayboldu

Cizre ilçesine bağlı Kurtuluş köyü Zoran mezrası mevkiinde Dicle Nehri’ne giren 2 çocuktan biri boğulmaktan son anda kurtarıldı, bir çocuk ise akıntıya kapılarak suda kayboldu.

Cizre ilçesine bağlı Kurtuluş köyü Zoran mezrası mevkiinde Dicle Nehri'ne giren 2 çocuktan biri boğulmaktan son anda kurtarıldı, bir çocuk ise akıntıya kapılarak suda kayboldu.

Cizre'ye bağlı Kurtuluş köyü Zoran mezrası mevkiinde akşam saatlerinde Dicle Nehri'ne serinlemek amacıyla giren İsmail Ruvanas (10) ile Yılmaz Ruvanas (13) bir müddet suda yüzdükten sonra akıntıya kapılarak suda kayboldu. Çevredeki vatandaşların olayı görmesi ile birlikte çocukları kurtarmak için nehre atlayan vatandaşlar, 10 yaşındaki İsmail Ruvanas'ı boğulmaktan son anda kurtardı. 13 yaşındaki Yılmaz Ruvanas ise suyun balçık ve akıntılı olmasından dolayı suda kayboldu.

VATANDAŞLAR KÜÇÜK ÇOCUĞU KURTARMAK İÇİN SEFERBER OLDU

Akıntıya kapılarak suda kaybolan 13 Yaşındaki Yılmaz Ruvanas'u kurtarmak için köylüler ve vatandaşlar seferber oldu. Küçük çocuğun boğulduğu yerde kendi imkanları ile arama çalışması başlattı ancak vatandaşların arama çalışmaları sonuç vermedi. Vatandaşların arama çalışmaları sonuç vermeyince Cizre Belediyesi dalgıç ekibine haber verildi. Olayın duyulması ile beraber olay yerine sağlık ekibi ile beraber polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen dalgıç ekibi görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda 13 yaşındaki Yılmaz Ruvanas'ı bulmak için çalışmalara başladı. Dalgıçlar arama çalışmalarını sürdürürken Ruvanas'ın yakınları ise kıyı kenarında Kürtçe ağıtlar yakarak arama çalışmalarını izledi. Olayı duyan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da olay yerine gelip hem olayla ilgili bilgi aldı hem de Ruvanas'ın yakınlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Dalgıçların vatandaşlarla birlikte yaptığı arama çalışmaları akşam karanlığına kadar devam etti. Karanlığın basması ile birlikte çalışmalara ara verildi. Arama kurtarma çalışmalarına yarın tekrardan devam edileceği belirtildi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Cizre Dicle Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title