Haberler

Dicle Elektrik'ten Diyarbakır'a 402 Milyon Liralık Yatırım

Elektrik dağıtım işinin özelleştirilmesinden bu yana geçen 5 yıldaki toplam yatırım miktarı 1.6 milyar lirayı bulan Dicle Elektrik, Diyarbakır'ın enerji altyapısına 402 milyon 400 bin lira harcarken, merkezdeki elektrik şebekesinin yüzde 65'ini de yeraltına alıyor.

Elektrik dağıtım işinin özelleştirilmesinden bu yana geçen 5 yıldaki toplam yatırım miktarı 1.6 milyar lirayı bulan Dicle Elektrik, Diyarbakır'ın enerji altyapısına 402 milyon 400 bin lira harcarken, merkezdeki elektrik şebekesinin yüzde 65'ini de yeraltına alıyor.

Dicle Elektrik Dağıtım'ın Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, kentteki enerji altyapısının yeni yatırımlarla modernize edildiğini ve güçlendirildiğini açıkladı. Diyarbakır'da gerçekleştirilen 402 milyon 400 bin liralık yatırımdan en büyük payı 196 milyon 500 bin lira ile şehir şebekesine ayırdıklarını belirten Yaka, kırsaldaki şebeke, teknoloji, enerji nakil hatları ve aydınlatma için de ciddi yatırımlar hayata geçirdiklerini bildirdi. Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Uğur Yaka, bugüne kadar tamamlanan yatırımlarla Diyarbakır il merkezindeki elektrik şebekesinin yüzde 65'inin yeraltına alınmakta olduğunu, bununla ilgili çalışmaların ise yıl sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı.

KAÇAK TÜKETİM YÜZDE 62'YE DÜŞÜRÜLDÜ

Yaka, gerçekleştirilen yatırımları açıkladı ve şunları söyledi:

"İl Müdürlüğü olarak 15 bin 355 kilometrekare alandaki 17 ilçede, 1,6 milyon nüfusa bin 296 personel ve 245 araçla 7 gün, 24 saat hizmet veriyoruz. İlimizde sayıları 521 bini bulan abonelerimize Enerji Bakanlığı ve Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) hizmet kalitesi yönetmelikleri doğrultusunda kaliteli ve kesintisiz enerji vermek için çalışıyoruz. Özelleştirme sonrasında Diyarbakır'da gerçekleştirdiğimiz yatırımlar 402 milyon 400 bin liraya ulaştı. Şehir şebekesini yeraltına alıyoruz. Bu sayede hem şehir elektrik şebekesi daha güvenli ve kaliteli olacak, hem de görüntü kirliliği sona erecek. Yeraltı şebekesinin bir diğer faydası da kaçak elektrik kullanımını engellemesi. Bu sayede şehrimizde yüzde 73'lerde olan kaçak elektrik kullanımını, yüzde 62'ye kadar düşürmeyi başardık. Bu konuda etkin saha denetimlerimiz ve teknoloji geliştirme yatırımlarımız da sürüyor. "

"AMACIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN SORUNSUZ BİR RAMAZAN AYI GEÇİRMESİ"

Gerçekleştirilen ve devam eden yatırımların yanında bakım ve onarım çalışmalarının da devam ettiğine dikkat çeken Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Yaka, amaçlarının vatandaşlara sorunsuz bir Ramazan ayı geçirtmek olduğunu ifade etti.

Aydınlatma çalışmalarına da büyük ağırlık verdiklerini söyleyen Yaka, şöyle devam etti:

"Şebekemizi güçlendirirken, aydınlatma çalışmalarını da ihmal etmedik. 2015 sonrasında şehrimizde 101 kilometrelik orta refüjde aydınlatma çalışması yaptık. Bu çalışmalar sırasında 3 bin 200 adet yeni aydınlatma direği dikerek, 6 bin adet armatür kullandık. Bu sayede yeni kurulmakta olan yerleşim birimleri dahil şehrin tüm bulvar, cadde ve sokakları aydınlık durumda. Önümüz Ramazan ayı. Bu kutsal ayda vatandaşlarımızın sorun yaşamamaları için şebeke ve aydınlatmalarda periyodik bakım ve onarım çalışmalarımız devam ediyor."

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title