Haberler

Dicle'den Şanlıurfa'nın Elektrik Altyapısına 800 Milyon Lira

Dicle Elektrik, dağıtım bölgesindeki en büyük il olan Şanlıurfa'daki yatırımlarını 2019 yılında da sürdürecek.

Dicle Elektrik, dağıtım bölgesindeki en büyük il olan Şanlıurfa'daki yatırımlarını 2019 yılında da sürdürecek.

Özelleştirmeden bu yana Şanlıurfa'daki enerji şebekesini güçlendirmek için yaklaşık 600 milyon lira yatırım gerçekleştiren Dicle Elektrik'in hedefi 2019 sonuna kadar bu rakamı 800 milyon liranın üzerine çıkarmak. Enerji Bakanlığı ve EPDK yönetmeliklerine uygun yatırımlarını sürdüren enerji şirketinin dağıtım bölgesinde enerji altyapısını güçlendirerek, müşterilerine daha kaliteli ve kesintisiz elektrik vermek için gerçekleştirdiği yatırımlarından Şanlıurfa'ya ciddi bir pay ayrıldı. Özelleştirmenin gerçekleştiği 2013 Temmuz'undan itibaren geçen yaklaşık 5 yıllık süre içerisinde bölge genelinde 2 milyar liralık yatırım gerçekleştiren Dicle Elektrik, bunun yaklaşık 600 milyon lirasını Şanlıurfa'daki yatırımları için harcadı. Enerji şirketi, 5 yıllık sürede Şanlıurfa'da 346 kilometre alçak ve orta gerilim enerji nakil hattı, 919 kilometre alçak ve orta gerilim şehir şebekesi yeraltı hattı, 1.905 kilometre alçak ve orta gerilim şehir şebekesi havai hat, 406 kilometre aydınlatma şebekesi, 855 adet trafo merkezi ve ekipmanları ile 449 adet dağıtım merkezi ve Kesici Ölçüm Kabini(KÖK) binası yaptı.

Tüm ilçeler paylarını aldı

Dicle Elektrik'in Şanlıurfa'da bu güne kadar gerçekleştirdiği 600 milyon liralık yatırımdan Eyyübiye, Viranşehir, Merkez Haliliye, Merkez Karaköprü, Siverek, Akçakale, Ceylanpınar, Birecik, Hilvan, Suruç, Harran, Bozova ve Halfeti ilçeleri paylarına düşeni aldı. 2019 yılında gerçekleştirilecek olan enerji yatırımları da yine Şanlıurfa'nın merkez dahil tüm ilçelerinin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak pay edilecek. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Dicle Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title