Haberler

Dha Yurt - Şehit Yarbay Songül Yakut Sonsuzluğa Uğurlandı (2) (Yeniden)

Şırnak'ta Helikopter kazasında şehit olan Yarbay Songül Yakut Malatya'da düzenlenen törenin ardından şehitlikte toprağa verildi.

Şırnak'ta Helikopter kazasında şehit olan Yarbay Songül Yakut Malatya'da düzenlenen törenin ardından şehitlikte toprağa verildi.

BAKAN SAYAN'DAN ACILI ANNEYE TAZİYE ZİYARETİ

Şehit düşen 41 yaşındaki Yarbay Songül Yakut'un evinde taziye ziyaretinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya Sayan'a anne Sebahat Yakut, "Bana baş sağlığı dilemeyin" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Yarbay Songül Yakut'un annesi Sebahat Yakut, göz yaşları dökerek, "kızımın babası küçük yaşta öldü. Ben kızıma hem annelik hem babalık yaptım. Kızım bana dedi ki 'anne sana bir şey olursa ben ne yaparım?', kızım sen şimdi gittin ben ne yapacağım. Beni de al götür" diyerek ağıt yaktı.

Anne Yakut Bakan Sayan'a, "Kötülere bir şey olmaz. Hep iyilere olur. Kötüler hep yerinde olduğu gibi oturuyorlar."diyerek göz yaşlarına hakim olamadı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Beül Kaya Sayan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Milletimizin başı sağ olsun" diyerek cümlelerine şöyle devam etti:

"Acılı aileye taziye vermeye geldik. Acılarımı paylaştık Türkiye'nin ilk kadın komutanıydı. Kendisiyle tanışıyorduk. Aralık ayında görüştük betaber oturduk yemek yedik. Aydoğdu ve Yakut ile görüşmüştük. Acımız çok büyük milletimizin başı sağ olsun" dedi.

ŞEHİDE SON GÖREV

Şehit Yarbay, Songül Yakut'un naşı evinden alınarak tekbirlerle Malatya şehir mezarlığına getirildi. Şehit Yarbay ikindi namazına müteakip cenaze namazı için musalla taşına konuldu. Cenaze namazına Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Kaya Sayan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Malatya il Müftüsü Ümit Çimen'in kıldığı cenaze namazının ardından şehit Yarbay'ın cenazesi askerler tarafından top arabasına taşındı. Şehir mezarlığında bir süre top arabasında taşınan şehidin naşı, gömüleceği şehitlik alanına tekbirler le vatandaşların omzunda götürüldü.

Şehit yakınları cenaze boyunca göz yaşı dökerken Yarbay Songül Yakut'un bazı yakınları baygınlık geçirdi. Songül Yakut'un naşı saygı atışından sonra toprağa verilerek son yolcuğuna uğurlandı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı cenaze töreni şehit ailesine başsağlığı dilenmesiyle sona erdi. Şehit Yarbay Songül Yakut'un cenaze törenine Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanı ve çok sayıda bakan ile silah arkadaşları çelenk gönderdi.

BAKAN TÜFENKCİ'DEN TAZİYE MESAJI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekci cenaze sonrası yaptığı açıklamada, elim bir üzüntüye boğulduğunu belirterek cümlelerine şöyle devam etti: "Şehitlerimizin şehitlerin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Cenabı Allah rahmet etsin. Tabi onlar cenabı Allaha yürüdü. Geride kalanları da bizlere emanet inşallah bir daha ülkemiz böyle kazalarla yüz yüze kalmaz karşı karşıya kalmaz acı bir kaza geride kalanlara baş sağlığı diliyoruz. Vatanımız sağ olsun."

CENAZE TÖRENİ CANLI YAYINLANDI

NOT : AKTÜEL GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mikail PELİT - Şahismail GEZİCİ/ MALATYA

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Malatya Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title