Haberler

Dha Yurt - Şehit Uzman Çavuş Melih Özcan Eskişehir'de Toprağa Verildi

FIRAT Kalkanı Harekatı kapsamında yürütülen El Bab operasyonunda şehit düşen askerlerden Piyade Uzman Çavuş 26 yaşındaki Melih Özcan, memleketi Eskişehir'de toprağa verildi.

FIRAT Kalkanı Harekatı kapsamında yürütülen El Bab operasyonunda şehit düşen askerlerden Piyade Uzman Çavuş 26 yaşındaki Melih Özcan, memleketi Eskişehir'de toprağa verildi.

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatında hava saldırısında şehit olan evli 2 çocuk babası Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan'ın cenazesi dün akşam askeri uçakla Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'na getirildi. Şehidin cenazesi bugün öğleyin eski Hava Hastanesi olan Yunus Emre Devlet Hastanesi 2 Eylül Hizmet Binası morgundan alınarak törenin yapılacağı Reşadiye Camii'ne götürüldü.

Cenaze törenine Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ak Parti Milletvekili Harun Karacan, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcısı Korgeneral İsmail Güneykaya, şehidin babası Mehmet Özcan, annesi Melek Özcan, kardeşleri Merve, Fatma ve Ramazan Özcan, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Şehidin eşi 21 yaşındaki Ayşe Özcan, çocukları 16 aylık Melek Nur ve 15 günlük Mehmet'le birlikte törenin yapıldığı caminin yanına araçla getirildi. Şehit eşi ve çocukları, tören süresince araç içerisinde kaldı.

Eskişehir Valiliği'nde şoför olarak çalışan baba Mehmet Özcan, diğer oğlu Ramazan Özcan'la birlikte şehit oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Baba Mehmet Özcan, "Vatan sağolsun. Doyamadım yavruma. Doyamadım sana aslanım. Düşmanlar görsün. Bir oğlum kaldı, onu da veriyorum. Vatan için, bayrak için, ezan için bir oğlum daha feda olsun" dedi.

Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit uzman çavuş Melih Özcan'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu askerlerin omzunda top arabasına kadar taşındı. Anne Melek Özcan ile oğlu Ramazan Özcan asker selamında durdu. Şehidin tabutu daha sonra top arabasından alınarak cenaze aracına konuldu. Şehit Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan, Eskişehir'in Günyüzü İlçesi'ne götürülerek Gümüşkonak Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Görüntü dökümü:

-Şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutunu askerlerin omzunda cami bahçesine getirilmesi,

-Baba Mehmet Özcan ile diğer oğlu Ramazan Özcan'ın tabuta sarlıp gözyaşı dökmeleri,

-Babanın baygınlık geçirmesi,

-Babanın 'Vatan sağolsun, bir oğlum daha var' demesi,

-Cenaze namazından,

-Anne ve yakınlarının feryadı,

-Annenin asker selamı vermesinden,

-Şehidin sağlık fotoğrafı

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ-ESKİŞEHİR,

=================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Özcan Mehmet Özcan Eskişehir Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title