Haberler

Dha Yurt - Keskin Nişancılar Konuşlandı

ŞANLIURFA'da 2 çocuk babası 38 yaşındaki İbrahim Halil A., 8 yıldır taşeron firma bünyesinde işçi olarak çalışıp geçen ay işten çıkarıldığı Büyükşehir Belediyesi önünde başına kuru sıkı tabanca dayayarak intihar girişiminde bulundu. Çevrede korkuya neden olan ve keskin nişancıların konuşlandığı belediye önündeki İbrahim Halil A., Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin gelişiyle eylemine son verip polise teslim oldu. Vatandaşlar ise, cep telefonlarıyla sosyal medya hesaplarından canlı yayın yapma yarışına girdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'nde 8 yıldır taşeron firma bünyesinde işçi olarak çalışan İbrahim Halil A., geçen ay açıklanmayan nedenle işten çıkarıldı. İşten çıkarılmasına tepki gösteren İbrahim Halil A., öğleden sonra boynuna döviz asıp belediye önüne geldi. Başkanlık girişinde başına kuru sıkı tabanca dayayan İbrahim Halil A., yeniden işe alınmasını isteyerek, aksi halde intihar edeceğini söyledi. Çevredekilerin ihbarıyla gelen polisler, güvenlik önlemi alıp vatandaşları uzaklaştırdı.

KESKİN NİŞANCILAR KONUŞLANDI

Başına dayadığı tabancayla intihar girişiminde bulunan İbrahim Halil A. için gelen özel hareket polisleri bünyesindeki keskin nişancılar da çevredeki binalara konuşlandı. İbrahim Halil A.'yı gören çok sayıda kişi ise cep telefonlarıyla sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayın yapma yarışına girdi. Polis ve belediye çalışanları, konuşmaya çalıştıkları İbrahim Halil A.'yı ikna etmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı. Bir türlü ikna olmayan İbrahim Halil A., eyleme başladığı bir saat sonra Akçakale İlçesi'nde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi makamına gelmesiyle tabancayı bırakıp polise teslim oldu. Belediyede Başkan Nihat Çiftçi'nin kendisini yeniden işe alınacağı sözü verdiği belirtilen İbrahim Halil A., daha sonra ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Büyükşehir Belediyesi

Polisin önlem alması

Başına silah dayayan işçi

Polisin işçiyi ikna etmeye çalışması

Özel harekat timlerinin gelmesi

Olay yerinde bekletilen ambulans

Polisin işçi ile konuşması

İşçinin telefonla konuşması

Vatandaşların telefonla çekme çabası

İşçinin ikna edilmesi

İşçinin elinden silahın alınması

İşçinin belediye binasına konulması

İşçinin Başkan Nihat Çiftçi'ye sorununu anlatması

Başkan Çiftçi'nin işçiye sarılıp öpmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ömer ŞULUL-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

=====================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title