Haberler

Dha Yurt;kafkasör' Deki Dev Buluşma Öncesi Boğalar Boynuz Kontrolünden Geçirildi

ARTVİN'in Kafkasör Yaylası'nda, Karadeniz ve Ege Bölgeleri'ndeki illerden getirilen boğalar bu yıl ilk kez düzenlenecek Türkiye Boğa Güreşi Şampiyonası'nda arenaya çıkacak.

ARTVİN'in Kafkasör Yaylası'nda, Karadeniz ve Ege Bölgeleri'ndeki illerden getirilen boğalar bu yıl ilk kez düzenlenecek Türkiye Boğa Güreşi Şampiyonası'nda arenaya çıkacak. Büyük buluşma öncesi kampa giren boğalar boynuz kontrolünden geçirildi, boynuzları törpülendi. Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda 200 yıldır yaşatılan boğa güreşleri geleneği bu yıl ilk kez Türkiye Şampiyonasına dönüştürüldü. Boğacılar Spor Kulübü tarafından düzenlenen ve Artvin, Rize, Muğla, Aydın ve Erzurum  illerinden getirilecek 430 ile 900 kilogram arasındaki 44 boğanın katılacağı Türkiye Şampiyonası, 13 Ağustos Pazar günü Artvin'in Kafkasör Yaylasında düzenlenecek. 5 kategoride yapılacak güreşler için Kafkasör yaylasında kampa giren boğa ve sahipleri için geri sayım başladı.

BOYNUZ KONTROLÜ YAPILDI

Kafkasör yaylasında iki haftadır süren kampla şampiyonaya hazırlanan boğalar kontrolden geçirildi. Kategorileri belirlenen boğaların boynuz kontrolleri yapıldı. Boynuzları sivri olan boğalar padoka alınarak boynuzları törpülendi. Sabah yürüyüş ve koşu ile spor yaptırılan boğalar pekmez, üzüm kurusu, arpa, yumurta, mısır gibi özel ürünlerle beslenerek şampiyonaya hazırlanıyor. Boğa sahibi Gökhan Yıldıran, boynuz kontrolünün önemli bir aşama olduğunu belirterek "Esas olan bu hayvanların sağlığıdır. Bir birlerine zarar vermesini istemiyoruz. Bu ölçüde kontrollerimizi yapacağız ve boğayı güreşlere hazır hale getireceğiz." dedi.

"BOĞACILIĞA ÖZENEN KÖTÜ ALIŞKANLIKLARI BIRAKTI"

Yıldız baş kategorisinde güreşecek olan 750 kilogram ağırlığında 5 yaşındaki 'Kara' isimli boğanın sahibi Erkan Torun, boğasına lisanslı topçular gibi her türlü sporu yaptırdığını belirterek "Günlük bakımında koşularını, kültür fizik hareketleri yaptırıyoruz. Birçok gencimiz boğacılığa özenerek kötü alışkanlıklarını bıraktı. Gençler boğalarıyla ilgilenmeleri Artvin açısından hem de alttan gelecek gençler içinde çok önemli bir örnektir." ifadelerini kullandı.

Kafkasör Yaylası'nda boğası ile kampa giren Metin Oral ise "Güreşeceği arenaya yabancılık çekmemesi için bir hafta önceden boğamızı buraya getirdik. Bizde çadır kurup boğamızla kampa girdik. Günlük sporunu burada yaptırarak güreşlere hazırlıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------

Boğaların kontrolü

Baoğa sahipleri konuşma (Gökhan Yıldıran, Erkan Torun, Metin Oral)

Boğalardan görüntüler

Kamp alanı ve şampiyona yapılacak alandan görüntüler

Detaylar

(Haber

Haber-Kamera:  ADEM GUNGÖR/DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Türkiye Artvin Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title