Haberler

Dha Yurt;erdoğan'dan Netanyahu'ya Tepki; Sen Terör Devletisin, Dünyada Sevenin Yok

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'deki teröristlere yöneyik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya tepki gösterdi.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'deki teröristlere yöneyik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya tepki gösterdi. Erdoğan, "Kalkmış bizim Afrin'de mazlumlara oralarda askerlerin zulmettiğini söylüyor. Ey Netanyahu, sen çok zayıfsın. Bir defa kendine çekidüzen var. Ama senin derdin terör değil. Çünkü sen terör devletisin ve terör devleti olarak Gazze'de, Kudüs'te yaptıkların ortada. Senin dünyada sevenin yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da Ak Parti İl Kongresi'ne katıldı. Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda yapılan kongreden önce, salon önünde toplanan kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ak Parti yöneticileri eşlik etti. Binlerce kişiden oluşan coşkulu kalabalığı selamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Seçimlere hazırlanılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sizin gadanızı alam. Bu sıcakta buraya gelişiniz bize farklı duygular ve heyacan yaşatıyor. Salon tıklım tıklım dolu. Sizler ise salonun 5 misli buradasınız. Size selam vermeden salona giremezdik. Önce selam, sonra ahir kelam dedik. Herşey den önce adeta bir Adana mitingi yapıyoruz. Mart 2019'a hazır mıyız? Peki Kasım 2019'a hazır mıyız, sandıkları patlatmaya hazır mıyız? İnanıyorum ki 16 Nisan'da ortalamanın üstüne çıkamadıysak da o seçimlerde bu ortalamaların çok üstüne çıkmak suretiyle farklı düşünenlere gereken cevabı vereceğiz. Ulaşımdan sağlığa, eğitimden emniyete adımlar her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Kanuni, Devlet-i Aliyye'de önemli olan sağlık dedi. Biz Ak Parti olarak siyasetin de sağlık merkezindeyiz. Sağlıklı siyasetteyiz. Anamuhalefetin böyle sağlıklı bir siyaset derdi yok. Onlar zaten tıbbi bir vaka. Biz yola çıkarken uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Tamam mı? Bu işi lafta bırakmayacağız. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Yola çıktığımızda 3 bin 500 dolar kişi başı milli gelirimiz vardı. Şimdi 11 bin dolar. Bunları anlatın. Biz göreve geldik, IMF'ye borcu sıfırladık. IMF bizden borç istedi, 5 milyar Avro. Arkadaşlar sordu, verin dedim. Verecektik, vazgeçtiler. Merkez Bankası'nın döviz rezervi 27,5 milyar dolardı, şimdi 120 milyar dolar. Nereden nereye? Bitti mi, bitmedi. Buradan Hatay'a gideceğiz. Hatay'da stad tıklım tıklım dolu. Artık buralar almıyor, statlarda yapacağız kongreleri."

'İSRAİL TERÖR DEVLETİDİR'

Afrin'le ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"İhtiyaç olduğu anda ben, sonra da sizle beraber çıkacağız yola. Bazıları rahatsız, Türkiye'ye Fransız olanlar rahatsız. Türkiye'ye sataşmasınlar. Teröristleri sarayda kabul edenler, kendilerine çekidüzen versinler. Bizimle olan dostluklarını kaybederler. Biz, bize dost olana dostuz ama yanlış yapanlar kusura bakmasınlar. İsrail'in başbakanı muhatabım değil de bir laf etmiş. Ettiği lafa bak. Onların ordusu hiç zulüm yapmamış. Yani bunların gözleri var görmez, kulakları var duymaz, ağızları, dilleri hakkı söylemez. Dünyada İsrail ordusunun zalim olduğunu benim anlatmama gerek yok. İsrail ordusu ve İsrail mazlumlara karşı cesur. Ama mazlumların dışında cesur değil, korkak, ürkek. Zaten zalimler hiç cesur olamaz ve hiç zafer anıtı dikemez. Kalkmış bizim Afrin'de mazlumlara oralarda askerlerin zulmettiğini söylüyor. Ey Netanyahu, sen çok zayıfsın. Bir defa kendine çekidüzen var. Ama senin derdin terör değil. Çünkü sen terör devletisin ve terör devleti olarak Gazze'de, Kudüs'te yaptıkların ortada. Senin dünyada sevenin yok. Nükleer silahın var diye hava atma. O nükleer silahların çalışmaz. Mazlumla uğraşma. Dünyada gezecek yer bulamazsın. Bu kadar açık konuşuyorum. Bizimle uğraşma, dürüst ol. Dürüst olmadığın sürece bizden olumlu bir kelam bulamazsın. "

Görüntü Dökümü

--------------

-Erdoğan ın açıklamaları CANLI YAYINLANDI

Çağlar ÖZTÜRK- Akif ÖZDEMİR- Eser PAZARBAŞI/ADANA,

=======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İsrail Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title