Haberler

Dha Yurt: Edirne'de TOKİ Konutlarını Kanalizasyon Suları Basıyor

EDİRNE'de etkili olan her sağanak yağmurun ardından Barutluk Mahallesi'nde TOKİ evlerinin alt katlarını kanalizasyon suları basıyor.

EDİRNE'de etkili olan her sağanak yağmurun ardından Barutluk Mahallesi'nde TOKİ evlerinin alt katlarını kanalizasyon suları basıyor. Kötü kokudan rahatsız olan TOKİ sakinleri, her yağmurda bu sorunu yaşadıklarını belirterek, sorunlarının çözülmesini istedi.Barutluk Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarındaki A, B, F-5 ve F-6 olmak üzere 4 blokun alt katlarını, Edirne'de her etkili olan yağmur yağışının ardından kanalizasyon atık suyu basıyor. Evlerin içine giren ve çevreye yayılan kokudan büyük rahatsızlık duyan TOKİ sakinleri, 9 yıldır aynı sorunla mücadele ettiklerini ancak, sorunlarının bir türlü çözülmediğini dile getirdi.TOKİ sakinlerinden Neriman Aydın, 9 yıldır her yağmur yağışında apartmanlarını lağım suyuyla bastığını belirterek, kanalizasyondan gelen pis su ile insan dışkılarının da gelmesiyle çok ağır kötü koku yayıldığını söyledi. Aydın, "Sorunu TOKİ yönetimine bildirdik, onlar sorunun belediyenin halletmesi gerektiğini söyledi. Belediye de hep 'Yapacağız' diye bizi gönderiyor. Her yağmur yağdığında bu sorunu yaşıyoruz. Pis suyla birlikte insan dışkısı alt katı basıyor ve temizlenmediği için kuruduğunda evimizi böcekler basıyor. Çocuklarımız hastalanacak diye çok korkuyoruz" dedi. TOKİ sakini Yılmaz Dramalı da "Biz yaşadığımız  bu sorunu dilekçeyle Cumhurbaşkanlığı'na kadar ilettik. Ancak Edirne Belediye Fen İşleri'ne gittiğimizde 1 ay içinde havuz sistemi kurarak sorunu çözeceklerini söylediler. Ama bu koku bizi çok rahatsız ediyor. 9 yıldır bu sorunu yaşıyoruz, çocuklarımız hasta olacak diye endişeleniyoruz" dedi.Diğer bloklarda oturanlar da kokudan rahatsız olduklarını dile getirerek, sorunun çözülmesini istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-TOKİ evleri bloklar dışardan

-Lağım suyu basan odalar

-TOKİ sakinleri ile röp

-Burunlarını tıkayıp protesto etmeleri

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

==========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title