Haberler

Dha Yurt - Diyarbakır'da İki Aile Arasında Silahlı Kavga; 1 Ölü, 5 Yaralı (2)

DİYARBAKIR'DA İKİ AİLE ARASINDA SİLAHLI KAVGA; 2 ÖLÜ, 6 YARALIDİYARBAKIR'ın Engani İlçesi'ne bağlı Çayan Köyü'nde Şen ve Kaymaz ailesi arasında mera yüzünden çıkan ve ilçe merkezinde kavga eden silahlı kavgada 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

DİYARBAKIR'DA İKİ AİLE ARASINDA SİLAHLI KAVGA; 2 ÖLÜ, 6 YARALI

DİYARBAKIR'ın Engani İlçesi'ne bağlı Çayan Köyü'nde Şen ve Kaymaz ailesi arasında mera yüzünden çıkan ve ilçe merkezinde kavga eden silahlı kavgada 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Polis, cenaze ve yaralıların getirildiği hastaneyi abluka altına alarak, üst araması yapılan acil hastalar dışında kimse hastaneye gireiyor

Ergani İlçesi'ne bağlı Çayan Köyü'nde araarında yıllardan beri mera yüzünden husumet bulunan Şen ve Kaymaz ailesine bağlı fertler arasında başlayan tartışma, öğlen saatlerinde kavgaya dönüştü. Her iki aile fertleri daha sonra geldikleri Ergani İlçe merkezindeki Fevzi Çakmak mevkiinde karşılaşınca, silahlı çatışma çıktı. Saat 18.30 sıralarında yaşanan çatışmada, her iki aileden toplam 8 kişi yaralanırken, silah sesleriyle birlikte bölgeye gelen polis, kontrolü kısa sürede sağladı. Yaralılar ambulanslar ile Ergani Devlet Hastanesi'ne getirilirken, hastane içerisinde karşılaşan aile fertleri arasında burada da arbede yaşandı. Hastane içerisine giren çevik kuvvet poilisi burada da kontrolü sağladıktan sonra hastaneye giriş ve çıkışları yasakladı. Acil hastalar ve bunlarla birlikte hastaneye gelenler de üst araması yapıldıktan sonra acil servise girişlerine izin verildi. Ergani İlçe Emniyet Müdürü Kerim Karaboğa'nın da bizzat olay yerine gelerek olaylara müdahale ettiği görülürken, hastanede tedavi gören Şevket Kaymaz ile Özkan Şen, buradaki doktorların tüm müdahalesine kurtarılamadı. Yaralı 6 kişiden bazıları ise Diyarbakır Gazi Yaşargil Devlet Hatanesi'ne sevkedildi.  İlçe merkezinde ve hastane çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alınırken, jandarma ekipleri de olayın büyümemesi için Çayan Köyü içerisinde ve çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alarak, köye giriş-çıkışlara izin vermiyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

-Çatışmanın yaşandığı yer

-olay yeri inceleme ekibinin çalışması

-Yaralılar diyarbakıra sevkedilirken

-Hatanede yaşanan arbede anı

-Polisin müdahalesi

-çevik kuvet polisinin hasateneye gelişi

-Genel ve detay görüntüer

Haber-Kamera: Esat TAŞTEKİN/ERGANİ (Diyarbakır),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Ergani Kaymaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title