Haberler

Dha Yurt - Demirkazık'ta 1 Dağcı Kayboldu (2)

CENAZESİ BULUNDU

Demirkazık Dağı'na tırmandıktan sonra kaybolan 56 yaşındaki Serdar Ayrılmaz'ın ölü olarak bulunduğu bildirildi.

Kaya tırmanışı sırasında büyük bir kaya kütlesinin kopması sonucu yüksek bir yerden düşerek yaşamını kaybettiği anlaşılan profesyonel dağcı Ayrılmaz'ın cenazesine ulaşan ekipler, helikopter desteği istedi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle helikopter havalanamadı. Zor dağ koşulları nedeniyle güçlük yaşayan ekipler, cenazeyi yarın bulunduğu yerden çıkarmayı deneyecek.

AKUT temsilcisi Nedim Urcan, Ayrılmaz'ın cenazesinin vadi içerisinde olduğunu, yürüyen ekiplerin o bölgeye yaya olarak inmelerinin riskli görüldüğünü, bu nedenle helikopter desteği istediklerini anlattı. Bu mevsimde dağcıların kaya düşme olayıyla sık karşılaştığını aktaran Urcan, "Arama helikopteri 8 sorti yaparak tarama yaptı. Ancak bölgenin derin olması nedeniyle ve kıyafetinin koyu olduğu için helikopterle görünmedi. Aciliyeti olmadığı için yağmur yağacağı için kazazede bulunduğu yerde bırakılacak. Ekipleri 200 metre aşağı indirmemiz gerekiyor bu durumda ekipler için çok riskli. Helikopter yarın sabah hava iyi olursa gidip alacak" dedi

KUTU 1

DAĞCININ GÖZDESİ DEMİRKAZIK

Aladağlar, heyecan ve macera tutkunu dağcıları bir mıknatıs gibi kendine çekiyor. Aladağlar'ın en yükseği 3 bin 756 metrelik Demirkazık dağının zirvesine tırmanmak her dağcının hayali. Sarp tırmanışların başladığı yüksekliklerde, güneşin keyfini çıkaran sevimli yer sincapları bulunuyor. Yılda yaklaşık 4 bin dağcı, Demirkazık'a doyumsuz heyecanı, eşsiz manzarayı ve bakir doğayı keşfetmeye gidiyor. Zaman zaman yaşanan tırmanış kazaları, kar ve tipi nedeniyle yaşamı noktalayan hüzün tabloları yaşansa da, Aladağlar dağcıların en gözde mekanlarından biri olmayı sürdürüyor. Bu bölge için dağcılar genellikle 7 günlük program yapıyor.

KUTU 2

ÇOK SAYIDA DAĞCIYA MEZAR OLDU

Profesyonel dağcı Serdar Ayrılmaz'ın da yaşamını yitirdiği Demirkazık'ı da kapsayan Aladağlar'da son 61 yılda çok sayıda dağcı öldü.

Engin Kongar (21) - 8 Eylül 1956- Demirkazık batı (düştü)

Sermet Taş (22) -27 Ağustos 1969, Aladağ Sıyırma doğu (düştü)

Faruk Süner (27) - 20 Nisan 1975, Demirkazık batı, (çığ)

Rezzan Okşar (21)- 20 Nisan 1975, Demirkazık batı, (çığ)

Saadet Güçlü (19)- 1975, Aladağ Kaldı buzul (düştü)

Mümtaz Çankaya (36)- 31 Ocak 1988, Aladağ Karamuk boğazı (düştü)

Soner Ünsal (22) 30 Mart 1999 (düştü)

Fransız Etiene Cortois (48)- Nisan 1999 -Demirkazık (çığ)

Zümrüt Işık (22), Bahar Ural (22), Nilgün Acar (23) ve Soner Kolçak (24) (Hacettepe Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü) 11.2.2006 - Demirkazık (çığ)

Utku Kocabıyık (25), Seza Bürkan Yüksel (23) - 1 Ocak 2007- Demirkazık- Apışkara (düştü)

Tanju Duru (45-Müzisyen) 2.10.2008 - Demirkazık-Akçaygeçiti- kayarak düşme

Özgür Bodur (33- Antrenör) 25 Mayıs 2016- düşme

Görünü Dökümü

------------------------

Kurtarma ekiplerinden görüntü

Ekipler yer tespiti yaparken

Cimbar Vadisi ve dağlardan görüntü

Ekiplerden detay görüntü

AFAD ve 112 araçlarından görüntü

/////////

Ekiplerden detay görüntü

AKUT temsilcisi Nedim Urcan'ın açıklaması

Haber: Ali KADI-Adnan ÇELEBİ-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

===============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aladağlar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title