Haberler

Dha Yurt;dağlıca Taburu'nda Asker Karavanayı Kendisi Hazırlıyor

DHA EKİBİ DAĞLICA' DA TABURUN MUTFAĞINDA

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 1400 rakımdaki Dağlıca 6'ncı Sınır Hudut Tabur Komutanlığı'nda görevli askerler, kendi yemeklerini kendileri yapıyor. Komutanından erine tüm askerlere taburun mutfak bölümünde hijyenik ortamda hazırlanan yemekler veriliyor. Manisa'daki 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda peş peşe zehirlenme olaylarının gıdadan kaynaklandığı ortaya çıkınca, gözler askeri birliklerde verilen yemeklere çevrildi. Özellikle terör mücadelesini sürdüren Mehmetçiğin beslenmesi merak konusu oldu. DHA muhabirleri Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne 50 kilometre uzaklıkta bulunan sarp dağların, kayalıkların ve mağaraların bulunduğu Dağlıca'daydı. Gece gündüz dağlarda PKK'lı teröristlerle mücadele eden Mehmetçiğin 3 öğün yemeği, her türlü araç ve gerecin bulunduğu 6'ncı Sınır Hudut Tabur Komutanlığı'nda kurulan mutfakta rütbeli askerin gözetiminde 20 asker tarafından hazırlanıyor. Her gün 4 çeşit yemeğin yapıldığı mutfağın hijyenik olmasına ise büyük önem veriliyor. Yemekleri hazırlayan askerler eldiven ve bonelerini taktıktan sonra taburun mutfak bölümüne alınıyor. Özellikle kış aylarında helikopterle getirilen gıda malzemeleri mutfak bölümüne konuluyor. Gıdaların, bozulmaması için de büyük derin dondurucular kullanılıyor. Derin dondurucadan çıkarılan ve gerekli temizlikleri yapılan gıdalar daha sonra yemeğin türüne göre kazan ve fırınlarda pişiriliyor. Mutfaktaki bu çalışmaların tamamı ise sivil hayatlarında aşçı olarak çalışmış deneyimli sözleşmeli erler tarafından yapıyor. Aşçı olarak görev yapan Mehmetçik, hazırladıkları yemeklerin beğeniyle tüketildiğini belirterek, "Burada 3 öğün 4 çeşit yemek yapıyoruz. Bugünkü menüde yayla çorba, pilav, fırında tavuk ve kemalpaşa tatlısı var" dedi.

RÜTBELİ ASKER VE ER AYNI YEMEĞİ YİYOR

Fırını, araç ve gereci ile her türlü imkana sahip olan mutfakta hazırlanan yemekler, zamanı geldiğinde taburun üst katındaki yemekhane bölümüne götürülüyor. Yemek saatinde buraya gelen rütbeli asker ve erler aynı sıraya girerek yemeklerini alıyor. Yemek sırasında erler, aynı zamanda masalarına oturdukları komutanlarıyla da sohbet etme imkanı buluyor. Tabur görevlisi bir er "Taburumuzda yemekler silah arkadaşlarımız tarafından yapılıyor. Burada çıkan yemekler çok memnunuz" dedi. Erlerle birlikte aynı masada bulunan bir teğmen ise " Yemeklerden gayet memnunuz. Yemekler kalori ölçümü yapılarak hazırlanıyor. " diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Taburun mutfak bölümünden görüntü

-Yemeklerin kazan ve fırınlara konularak hazırlanması

-DHA Muhabiri Murat Varol'un anonsundan görüntü

-Hazırlanan yemeklerden detaylar

-Tabur mutfağında görevli askerlerden görüntü

-Mutfakta görevli aşçının konuşması

-Yemeklerin taşınması

-Yemek almak için sıraya giren askerlerin görüntü

-Yemekhaneden görüntülür

-Yemek yiyen askerler ile röp.

-Yemek yiyen askerlerden detay görüntüler

(Haber;Ümit KOZAN- Murat VAROL-Kamera: Murat ÇAĞLAR/ YÜKSEKOVA(Hakkari),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Hakkari Dağlıca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title