Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)17 PKK'LININ FİRAR GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

OSMANİYE'de, terör örgütü PKK'ya üye olma suçundan hükümlü ve tutuklu 17 kişinin 'fırça sapı, askı kolu ve boncuk işleme tablosu' ile duvar kırarak firar girişimi engellendi.

Olay dün gece saat 00.20 sıralarında ortaya çıktı. Osmaniye 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan hükümlü ve tutuklu olarak tutulan M.T. (26), Ö.Y. (32), O.B., (26), S.A. (31), N.O. (26), M.S. (52), M.Ç. (20), S.A. (24), A.İ. (31), E.D. (23), C.T. (31), H.S. (30), İ.A. (47), K.A.Ö. (33) ve M.O. (26) ile Suriye uyruklu R.M.E. (34) ve E.M.'nin (32) kaldığı C-15 koğuşundan duvara vurma sesi geldiğini duyan dış emniyet nöbetçisinin uyarısıyla cezaevi alarma geçti. Bu sırada da dışarıdan koğuşun dışa bakan bölümünde bir delik olduğu görüldü.

AÇILAN DELİK CEZAEVİ BAHÇESİNE

Bunun üzerine geniş güvenlik önlemi altında 17 PKK'lının kaldığı koğuş tahliye edilerek arama başlatıldı. Koğuşun içinden duvarda bir delik açıldığı, ancak  açılan deliğin yine cezaevi bahçesine çıktığı belirlendi.Koğuşta yapılan aramada da olayda kullanılan, fırça sapı, askı kolu ve boncuk işleme tablosu ele geçti. Firar girişimi ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cezaevinden genel ve detay görüntü

Kulelerden görüntü

DHA Muhabiri İbrahim Emül'ün anonsu

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

==================================================

2)PLAJ ÜSTÜNDE UÇAN PARAMOTOR, ATILAN TOPLA TEHLİKE GEÇİRDİ

SAKARYA'nın Karasu İlçesi'nde halk plajı üzerinde paramotor ile uçuş yaparken atılan voleybol topu yanından geçen Bartın'lı öğretmen Avni Uzun, büyük tehlike atlattı. O anlar paramotordaki kamera tarafından kaydedildi.Bartın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Metal Teknolojileri öğretmeni Avni Uzun, geçen 11 Ağustos'ta kendi yapımı olan paramotor ile Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde Türk bayrağı açarak uçuş gerçekleştirdi. Halk plajı üzerindeki uçuşunu kameraya alan Uzun'a doğru atılan voleybol topu yanından geçti. Plaja yakın uçtuğu için büyük tehlike atlatan Uzun, topu atanı bulmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Görüntüleri Facebook'taki sayfasından 'aman dikkat' diyerek paylaşan Uzun, "Karasu Plajı üzerinde bayrak çekerken, herkes tarafından ilgiyle ve takdirle izlenirken, plajdan kendini bilmez bir densiz tarafından, sonucunun neye mal olacağını düşünmeden, bana top fırlatıldı. Allahtan top teğet geçti. Aksi takdirde hem benim için hem plajdaki izleyenler için elim bir kaza meydana gelebilirdi. Bu tür olumsuzluklara karşı dikkatli olunması için tüm pilot arkadaşlarıma kazasız kırımsız uçuşlar dilerim.ö açıklamasında bulundu.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Paramotor sahilde uçması

-Plajdan top atılması

-Sonrasında yaşananlar

Süre: (1.23) Boyut: (44 MB)

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

============================================================

3)SİVEREKLİ ÇOBAN AHMET DAĞ, ÖSYM'NİN PUANLAMA HATASI KURBANI OLDU

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, çobanlık yapan Ahmet Dağ, ÖSYM'nin puanlama hatası kurbanı 1499 adaydan biri oldu. Önce İlahiyat Fakültesi'ne yerleştirildiği açıklanan Ahmet Dağ'ın  yaşadığı büyük sevinç, açıkta kaldığı söylenince hayal kırıklığına uğradı.

Siverek'in Taşağıl Köyü'nde ailesi ile birlikte yaşayan 7 kardeşin en küçüğü 23 yaşındaki Ahmet Dağ, ilkokulu bitirdikten sonra babasıyla birlikte çobanlık yapmaya başladı. Bir yandan koyun güden Dağ, diğer yandan da açıktan ortaokul ve liseyi okudu. Liseyi bitirdikten sonra koyun otlatırken ders çalışmayı sürdüren Dağ, üniversite sınavına girdi. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla hayalini kurduğu İlahiyat Fakültesi'ne girmeye hak kazanan ve büyük sevinç yaşayan Dağ, daha sonra ÖSYM'nin gönderdiği puanlama hatasıyla açıkta kalan 1499 adaydan birisi olduğunu belirten mesajla üzüntü yaşadı.

Üniversite hayali yarım kalan ve köyde çobanlık yapmayı sürdüren Ahmet Dağ, ÖSYM'nin puanlama hatasıyla büyük üzüntü yaşadığını söyledi. Yarım kalan hayalinin gerçeğe dönüşmesi için yetkililerden yardım isteyen Dağ, şöyle dedi:

"İlahiyat Fakültesini kazandığımda çok sevindim. Çünkü 40 derece sıcak güneşin altında ve dondurucu soğukta azimle koyun otlatırken ders çalıştım. İmkansızlıklar içinde ders çalışarak sınava girdim. Üniversiteyi kazandım ama daha sonra bana gelen mesajda hayallerim yıkıldı. Puanlama hatası nedeniyle herhangi bir programa yerleştirilemediğim mesajı sonrası çaresizlik içindeyim. ÖSYM'nin bana haksızlık yaptığını düşünüyorum ve üniversiteye gidebilmek için yetkililerden yardım istiyorum."

Ahmet Dağ'ın babası Mehmet Emin Dağ da tek arzusunun oğlunun üniversiteye gidebilmesi olduğunu kaydetti.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Ahmet Dağ'ın konuşması

ÖSYM'den gelen mesaj

Koyunlara bakması

Ahırda koyunlarla ilgilenmesi

Babasının konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 450 MB

=====================================================

(özel)

4)AYDER YAYLASI'NDA KENTSEL DÖNÜŞÜM BELİRSİZLİĞİ TEDİRGİN EDİYOR

RİZE'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde doğal güzelliği bozulduğu gerekçesiyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanacak Ayder Yaylasında projenin belirsizliği işletme sahiplerini tedirgin ediyor. Dönüşüm  projesinin yaylada ihtiyaç olduğunu dile getiren vatandaşlar kendilerinin bilgilendirilmelerini istedi.

Ayder Yaylasında uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bölgedeki turizm işletmeleri ve evlerin sahipleri yaylada nasıl bir proje uygulanacağına dair kendilerine bilgi verilmemesinin tedirginliğini yaşıyor. Ayder Yaylasında otel işletmeciliği yapan Ensar Sarıbaş, yaylada uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesinden haberleri olmadığını belirterek kendilerinin de yaylanın bugünkü durumundan rahatsız olduklarını ifade etti. Dönüşüm projesi hakkında kendilerine bilgi verilmesini isteyen Sarıbaş, "Biz Ayder Yaylasının daha güzel olmasını isteriz. Yıllarca koruduğumuz bölge turizme açılınca herkes faydalanmak istedi ve masraf ederek bu yapıları yaptı." dedi ve devletin niye engel olmadığını sordu.

"BİZE BİLGİ VERİLMİYOR"

Yaylada restoran işleten İlgin Sarı'da çoğu esnafın uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi ile yaylanın sorunlarının çözüleceğine inanmadığını belirterek "Yayla büyük işletmelere peşkeş çekileceği endişemiz var. Devletimiz bir şeyler yapmak istiyor ama halkın bilgisi yok. Makamlarda oturulup kararlar alınıyor ama bize bilgi verilmiyor. TOKİ gelecek deniyor ama ne zaman başlayacağı belli değil. Elbette ki TOKİ'nin katkısı olur ama bunu vatandaşa anlatmak lazım." şeklinde konuştu.  İşletmeci Hanife Meşeci'de yaylada uygulanacak projenin kendileri için iyi mi yoksa kötü mü olacağının endişesini taşıdıklarını dile getirdi. İşletmeci Havva Köse ise "Projeyi bilmediğimiz için ortaya ne çıkacak bilmiyoruz. Ne desek boş. Projeyi sadece duyduk. Bize bilgi vermelerini istiyoruz." dedi. Mercan Öztürk adlı işletmeci ise dönüşüm projesi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerini mağdur etmeyeceklerine inandıklarını ifade etti," Proje Ayder için iyi olacağını düşünüyorum. Bizi de mağdur etmeden bu dönüşümü yapmalarını bekliyoruz." diye konuştu.

AYDER ÇEVRE VE TURİZM DERNEĞİ: AYDER'İN GİDİŞATI İYİ DEĞİL

Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Erdal Sarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkat çektiği derme çatma yapıların sıkıntılı bir durum oluşturduğunu belirterek yaylada değişime ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu değişimin vatandaşların mağdur edilmeden en güzsel şekilde yapılacağına inandıklarını dile getiren Sarı, şunları söyledi: "Bu sistemde Ayder'in gidişatı iyi değil. Alt yapı sorunları had safhada. Buradaki esnaf arkadaşlarımızda bu durumdan hoşnut değil. TOKİ'nin burada vatandaşı koruyacak bir çalışma yapacağına inanıyoruz. O yüzden TOKİ'nin çalışmasını destekliyoruz."

5 AYRI KORUMA KARARI VARDI

Çamlıhemşin İlçesi'nde bulunan Ayder Yaylası, 1987 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile 'Turizm Merkezi' ilan edildi. Aynı zamanda belediye mücavir alanı olan ve doğal güzelliği ile öne çıkan yaylada bu tarihten sonra gelişigüzel yapılaşma başladı. 1994 yılında Milli Park, 1998 yılında ise Doğal SİT Alanı ilan edilerek koruma altına alınan Ayder, 2006 yılında da Bakanlar Kurulu Kararıyla, 'Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi' ilan edildi. 1998 yılında Doğal SİT Alanı ilan edilen yayla için yasaya göre valilik tarafından 2 yıl içerisinde Koruma Amaçlı İmar Planı oluşturulması gerekiyordu. Ancak, aradan 19 yıl geçmesine rağmen yayla için imar planları hazırlanmadı.

158 BİNA İÇİN YIKIM KARARI VAR

Koruma planlarının uygulanması halinde yapılaşma tipi ve yoğunluğunun ancak projeler dahilinde yapılabileceği Ayder Yaylası, her geçen gün doğal özelliğini yitirdi. Kaçak ve beton yapıların inşa edildiği yayla ve çevresinde yüzlerce kişi, kaçak yapılaşma ile SİT ve Milli Park yasalarına muhalefetten yargılandı. Çamlıhemşin Belediyesi Meclisi, Ayder Yaylası'ndaki 290 yapıdan 158'i hakkında, kaçak ve ruhsata aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldı. Kaçak ve ruhsata aykırı yapıların yıkılması için Kamu İhale Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca hizmet alımı yoluyla açık ihaleye çıkıldı. Ancak yıkım ihalesine katılan firma olmayınca kaçak yapılar yıkılamadı.

YENİ MODELLER HAZIRLANIYOR

5 ayrı koruma kararına rağmen kaçak yapıların yükseldiği Ayder Yaylası'nda TOKİ tarafından uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi için 5 farklı yayla modeli hazırlanıyor. Uygulanacak modelde dikey yerine en fazla 2 katlı yatay yapıların yer alması öngörülüyor.

CUMHURBAŞKANI'NDAN AYDER TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize ziyareti sırasında Ayder Yaylasının bozulan doğal güzelliğine dikkat çekmiş ve "Allah'ın bize verdiği Ayder bambaşka, ama biz Ayder'i kirlettik rezil ettik." ifadelerini kullanmıştı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Yayla drone detayları

yayla detayları

Muhabir anonsu

Yayla işletmecileri ile röp.

Dernek Başkanı Erdal Sarı ile röp.

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

Süre: 9.50 dk.   Boyuıt: 318. mb.

=====================================================

5)DİYARBAKIR'DA LASTİĞİ PATLAYAN TIR, YAN YATTI, YOL TRAFİĞE 1 SAAT KAPATILDI

DİYARBAKIR-Silvan karayolunda lastiği patlayan çekici TIR, 50 metre sürüklendikten sonra elektrik direğine çarparak karşı yola yan yattı. Kazada ölen yada yaralanan olmazken, uzun araç kuyruğunun oluştuğu yol yaklaşık 1 saat trafiğe kapalı kaldı.Diyarbakır-Silvan karayolu 3'üncü kilometresinde bulunan Seyrantepe mevkiinde sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 73 SG 586 plakalı çekici TIR, yokuş aşağı indiği sırada lastiği patladı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden TIR, refüjde bulunan iki elektrik direğine çarptıktan sonra 50 metre sürükledi. Karşı yola kayan TIR, yan yatarak yolu kapattı. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada ölen yada yaralanan olmazken, yolda uzun araç kuyruğu oluştu. Bölgeye gelen DEDAŞ ekipleri de devrilen direklerin elektriği kesti. Yolun açık olan kısmında ise trafik, polis kontrolünde sağlandı.

Görgü tanığı Hakan Ağrı, aracın lastiğinin patladığını ve sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildiğini söyledi. Ağrı, "Yola fırladı. Ölü yok. Şoföründe durumu iyi. Sadece maddi hasar var"dedi.

Yaklaşık 1 saat kapalı olan yol, bölgeye gelen çekici ile TIR'ın  kaldırılması sonucu açıldı. Polis, kaza ile ilgili olarak soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Yan yatan TIR

-Yolun kapanması

-Araç kuyrukları

-Görgü tanığı

-DEDAŞ ekipleri

-Polis ekipleri

-Genel ve detay

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,-

===================================================

6)ANTALYA'DA SICAK HAVA BUNALTTI

HİSSEDİLEN hava sıcaklığının 39 derece ölçüldüğü Antalya'da sıcaktan bunalan tatilcilerle turistler denize girip, su parklarındaki havuzlarda serinledi.

Antalya'da bugün hava sıcaklığı 32 derece, nem oranı yüzde 69 olarak ölçüldü. Yüksek nem ve sıcak hava nedeniyle hissedilen sıcaklık ise 39 dereceye ulaştı. Sıcak havadan bunalan yerli ve yabancı tatilciler sahilleri, su parkını doldurdu. Konyaaltı Sahili'nde denize girenler yüzerek, plajdakiler ise şezlong gölgesinde serinlemeye çalıştı. Su parklarında ise tatilciler havuzda yüzüp, kaydıraklarda eğlenceli anlar yaşadı.Sıcak hava nedeniyle öğle saatlerinde kentteki caddelerde insan yoğunluğunun az olduğu gözlendi. Meteoroloji verilerine göre kentte hava sıcaklığı pazar gününe kadar 3 derece azalacak.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Konyaaltı Sahili'nden genel görüntü

Denize girenler

Kayadan atlayanlar

Yüzenler ve güneşlenenler

Su parkında havuzda kaydıraktaki tatilciler

343 MB /// 05.38"

HABER- KAMERA: Tolga YILDIRIM/ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Erdal Sarı PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title