Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)BAKAN AKDAĞ: ZEHİRLENMELERDE KURUMLARI UYARIYORUMSAĞLIK Bakanı Recep Akdağ askeri birliklerde gıda zehirlenmeleri ile ilgili olarak, "Toplu yemeklerin hazırlanma zincirinin bütününde çok itinalı davranmak lazım. Her bir kuruma ayrı ayrı vazife düşüyor.

1)BAKAN AKDAĞ: ZEHİRLENMELERDE KURUMLARI UYARIYORUM

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ askeri birliklerde gıda zehirlenmeleri ile ilgili olarak, "Toplu yemeklerin hazırlanma zincirinin bütününde çok itinalı davranmak lazım. Her bir kuruma ayrı ayrı vazife düşüyor. Mesele olup bittkten sonra arkasından sebebini arıyoruz buluyoruz ama bu işle ilgili yönetmelikler var. Kuruluşların itina göstermesi lazım. Yanlış olursa hem idari hem adli cezalar var.  Onun için herkesi bir kere daha uyarıyorum, itina etmeli gereğini yerine getirmeli" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tarihi Yakutiye Medresesi'nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Programa Bakan Ağdağ'ın yanı sıra Vali Seyfettin Azizoğlu,  Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın,  9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve kurum müdürleri katıldı. Programa katılanlarla tek tek tokalaşan Bakan Recep Akdağ, 'Beleş Mehmet' lakaplı down sendromlu Uğur Laçin ile yakında ilgilendi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu vurguladı. Akdağ, "Sağlık durumu çok iyi küçük bir rahatsızlık olmuş, hemen toparladı Allah'a şükürler olsun" dedi.

Bursa'nın Büyükorhan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda  10 askerin yedikleri akşam yemeğinden zehirlenmesini değerlendiren Bakan Akdağ şunları söyledi:

"Orada da incelemelerimizin devam ediyor. Toplu yemek yenen yerlerde, yemeklere bir takım bulaşma olmasından dolayı enfeksiyon riski bilinen bir risktir. Bunun için toplu yemek yenen yerlerde meselenin dikkatle izlenmesi, bütün kuruluşların buna itina göstermesi gerekiyor. Gıda Tarım Bakanlığımız bu konuda çok hassas. Tabi biz Sağlık Bakanlığı olarak da meseleleri takip ediyoruz. Ancak her bir kurum toplu yemek yenen öğrenci yurtları, kantinler, hastaneler,Türk Silahlı Kuvvetleri dahil buralarda çok itinalı davranmak lazım. Her bir kuruma ayrı ayrı vazife düşüyor. Mesele olup bittkten sonra arkasından sebebini arıyoruz, buluyoruz vs ama bu işle ilgili yönetmelikler var, mevzuat tamam. Türkiye yemek pişirme, toplu yemek dağıtma, toplu yemek ikram etme hususunda her türlü mevzuata sahip bir ülkedir. Dolayısıyla bu hususta kuruluşların itina etmesi lazım. Yanlış olursa hem idari hem adli cezalar var.  Onun için herkesi bir kere daha uyarıyorum, itina etmeli gereğini yerine getirmeli."

AKDAĞ: ŞEKER, TATLI TÜKETİMİNDEN KAÇINMAYILIZ

Bayram tatiline çıkan sürücüleri uyaran ve ikramları yeme konusunda vatandaşların itinalı olması gerektiğini bildiren Bakan Akdağ, şöyle devam etti:

"Başbakanımızın yol güzergahında da büyük bir kaza oldu, Allah muhafaza etsin. Eğer sevdiklerimize kavuşmak istiyorsak sürat yapmayacağız. Bir an önce sevdiklerimize kavuşmak için yapacağımız sürat, onlardan ilelebet ayrılmamıza yol açabilir. Trafik kurallarına hassasiyetle riayet etmeliyiz, sürat yapmamalıyız, uykusuz araç kullanmamalıyız, mutlaka emniyet kemeri takmalıyız. Araçlarda bir taraftan cep telefonu ile ilgilenirken bir taraftan sürücü koltuğunda asla oturmamak lazım. Fazla şeker, tatlı tüketiminden kaçınmalıyız. Ucundan azıcık yemek lazım. Özellikle şeker, şekerli yiyecekler, hamur işleri bunlara karşı itina etmek lazım" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Bayramlaşmaya katılalar

-Down sendromlu Uğur Laçin

-Bakan Akdağ'ın gelişi

-Açıklamaları

-Bayramlaşma

( Haber-Kamera: Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM,

(304 mb-05.00 dk)

==================================================

2)VALİ KAYMAK: TUNCELİ HALKI TERÖRÜ ASLA TASVİP ETMİYOR

SAMSUN Valiliği'ne atanan Tunceli Valisi Osman Kaymak, bayram nedeniyle bir araya geldiği Tunceli halkıyla vedalaşarak, "Terör olayları yaşansa da bu halk, terör olaylarını asla tasvip etmiyor, hep terörün karşısında duruyor. Yıllarca terör örgütü bu insanları sindirmeye çalışmış, devletimiz artık terörün belini kırdı ve huzurlu günler yakındır" dedi.

Tunceli Valiliği'nce halkla bayramlaşma programı, Vali Osman Kaymak, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, Emniyet Müdürü Doğu Ateş, kamu kurumu yetkilileri ve çok sayıda vatandaşın katımıyla polisevinde düzenlendi. İçişleri Bakanlığı'nca yayımlanan kararnameyle Samsun Valiliği'ne atanan Vali Osman Kaymak'a, burada 3 yıl görev yaptığını belirterek, Tunceli isminin hep terörle anıldığını, bu algıyı kırmak için 3 yıl boyunca çaba gösterdiğini söyledi.

Tunceli halkınının terörü tasvip etmediğini anlatan Vali Kaymak, "Ben, Tunceli'ye tayin olduğum 3 yıl önce barış süreci vardı. Herkes barışı çok güzel yaşarken, daha sonra zaman geçtikçe terör örgütü ve yandaşları bu süreci bozarak, halkımızın ve şehrimizin huzurunu bozdular. Burada  kaldığım üç yıl boyunca Tunceli halkına en iyi hizmeti vermek için çabaladım. Tunceli'nin dışarıdaki algısı çok kötü. Tunceli'nin ismi terörle anılıyor dışarıda.  Bu algıyı kırmak ve Tunceli'nin bir turizm cenneti olduğunu dışarıya göstermek için çok çabaladık ve kısmen başardık. Ben şunu gördüm burada terör olayları yaşansa da bu halk bu terör olaylarını asla tasvip etmiyor, terörün karşısında duruyor. Ama yıllarca terör örgütü bu insanları silah zoruyla sindirmeye çalışmış. Devletimiz artık terörün belini kırdı ve huzurlu günler yakındır. Tunceli halkının inançlarına hep saygılı olduk. Alevi inanç yerlerinin yollarını yaptık, ziyaret ve türbelerini onardık. Cemevlerine elimizde geldiğince yardımcı olduk. Devletin her an vatandaşın yanında olduğunu gösterdik ve Tunceli halkını huzura kavuşturmak için elimizde geleni yaptık, yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Bayramlaşma programından görüntü

-Vali Kaymak'ın konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ,

=========================================================

3)MOTOSİKLET REFÜJE ÇARPTI, 2 ARKADAŞ AĞIR YARALANDI

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde refüje çarparak devrilen motosikletin ehliyetsiz sürücüsü 17 yaşındaki Mehmet Can Korkut ve arkasında oturan aynı yaştaki arkadaşı Niyazi Varlı ağır yaralandı.

Kaza, saat 10.00 sıralarında Keşan-Gelibolu Karayolu üzerindeki Bahçeköy sapağı yakınlarında meydana geldi. Keşan'dan Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi yönüne giden ehliyetsiz sürücü 17 yaşındaki Mehmet Can Korkut yönetimindeki 34 LD 3351 plakalı motosiklet, Bahçeköy sapağı yakınlarında sürücüsünü bilinemeyen bir nedenden dolayı direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak duble yolu ayıran refüje çarptı. Devrilen motosikletten düşen sürücü Korkut ve arkasında oturan arkadaşı Niyazi Varlı ağır yaralandı. Yaralılar, çağrılan ambulanslarla Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, ameliyata alındı. Üzerlerinde kask ve koruyucu kıyafet bulunan iki arkadaşın bayram tatili nedeniyle Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'ne gitmek üzere İstanbul'dan yola çıktıkları bildirildi. Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Kaza yapan motosiklet

-Yoldan geçen araçlar

-Trafik levhaları

-Yaralıların hastaneye getirilmesi

-Kask

-Acil servis önündeki ambulanslar

-Genel ve detay gör.

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

(SÜRE: 02.51 - BOYUT: 91 MB)

=====================================================

4)HALK OTOBÜSÜ OTOMOBİLE ÇARPTI: 4 YARALI

ADAPAZARI'nda halk otobüsü bayram tatiline çıkan ailenin bulunduğu otomobile arkadan çarptı. Kazada yaralanan 4 kişi tedavi altına alındı.

Kaza saat 10.00 sıralarında, Adapazarı Orhangazi Caddesi'nde meydana geldi. Recep Nacar idaresindeki 54 J 3512 plakalı halk otobüsü kavşakta Muhittin Eski idaresindeki 59 UZ 612 plakalı otomobile arkadan çarptı. Bayram tatiline çıkan ailenin içerisinde bulunduğu otomobil yol kenarına savrulurken, otobüs ise yaklaşık 50 metre sonra durabildi. Kazada Muhittin Eski, eşi Şehri Eski ve çocukları Dilek Eski ile Yunus Emre Eski yaralandı. Hasar gören araçta sıkışan Şehri Eski ile Yunus Emre Eski'yi itfaiye ekibi araçtan çıkardı. 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralanan 4 kişi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Olay yerinden görüntü

Yaralılara müdahale edilmesi

Araçlardan görüntü

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya),

=======================================================

5)ANTALYA PROTOKOLÜ BAYRAMLAŞTI

ANTALYA protokolü, hükümet konağında düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Vali Münir Karaloğlu, arife gününde Antalya Havalimanı'nda havayolu ile gelen- giden yolcu sayısında son iki yılın rekorunun kırıldığını açıkladı.

Antalya'da kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile sivil toplum örgütlerinden yetkililerin katılımıyla hükümet konağında gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde, Vali Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tebrikleri kabul etti. Davetlilere baklava, kuruyemiş, çikolata, çay ve meşrubat ikramı yapılan törende Vali Karaloğlu, çocukları da sevindirdi. Karaloğlu, Antalya Valiliği Basın Müdürü Ramazan Kızılkaya'nın üçüzlerinin de aralarında bulunduğu çocuklara içinde 20 lira olan zarflardan verdi.

Töreni takip eden gazetecilerin de bayramını kutlayan Münir Karaloğlu, alınan tedbirler sayesinde Antalya'da bayramın huzur içinde geçtiğini söyledi. Trafik yoğunluğunun bayramda arttığına dikkat çeken Vali Karaloğlu, arife günü Antalya Havalimanı'nda gelen ve giden yolcu sayısında son iki yılın rekorunun kırıldığını açıkladı. Karaloğlu, "Antalya Havalimanı'ndan 24 saat içinde iç ve dış hatlar terminallerinden toplam 140 bin kişiye hizmet verildi. 800'ün üzerinde uçak indi, kalktı. Bu da Antalya'nın otellerinin dolu olduğunu gösteriyor. Dinlenmek için ilimizi tercih eden yerli ve yabancı misafirlerimizin de dinlenmiş olarak memleketlerine dönmelerini ve bayramın milletimize ve İslam dünyasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Ramazan Bayramının birlik ve beraberliğe vesile olmasını diledi. Ramazan Bayramında Antalya'nın yaklaşık 2 milyon civarında yerli ve yabancı turisti ağırlayacağını anlatan Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi olarak bütün birimleriyle görevde olduklarını söyledi. Bayramda belediyeye ait toplu taşıma araçlarının ücretsiz olduğunu da anlatan Türel, özlenen eski Ramazan bayramlarını yeniden hatırlamak için bu yıl Karaalioğlu Parkı'nda çocuklar için çeşitli aktivitelerin olduğu bir organizasyon yaptıklarını da açıkladı. Türel, bayramın üçüncü günü sona erecek etkinliklere katılmaları için bütün Antalyalıları davet etti.

İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür de bayramda il genelinde 54 adet 112 istasyonuyla görevde olduklarını açımladı. Bayramda tatlıyı fazla kaçırmamaları için vatandaşlara çağrıda bulunan Hülür, sahillerdeki yoğunluk nedeniyle geçen yıl Konyaaltı bölgesindeki motorize ambulansların bu yıl da görev başında olduğunu söyledi. Koprölü Kanyon ile Gömbe bölgesinde de ambulans konuşlandırılacağını anlatan Hülür, önümüzdeki günlerde Antalya'ya 8 yeni ambulansın daha geleceğini sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

--------------

Protokolün bayramlaşması

Vali Karaloğlu çocuklara harçlık vermesi

RÖP 1: Vali Münir Karaloğlu

RÖP 2: Belediye Başkanı Menderes Türel

65 MB /// 02.00ö

HABER: Mustafa KOZAK- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Menderes Türel Akdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title