Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)ŞEHİDİ SON YOLCULUĞUNA YAKLAŞIK 7 BİN KİŞİ UĞURLADIBİTLİS'te terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şilepe, memleketi Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

1)ŞEHİDİ SON YOLCULUĞUNA YAKLAŞIK 7 BİN KİŞİ UĞURLADI

BİTLİS'te terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şilepe, memleketi Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.Dün Van'da düzenlenen törenin ardından şehit Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şilepe'nin Türk bayrağına sarılı naaşı askeri uçakla Amasya'nın Merzifon Havalimanı'na getirildi. Buradan da karayoluyla baba ocağı Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ne gönderildi. İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırılan şehidin naaşı bugün cenaze töreni için Köprülü Mehmet Paşa Camii'ne getirildi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanı Tuğgeneral Sırrı Yılmaz, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, ilçe belediye başkanları, silah arkadaşları ve yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

Şehidin babası Nevrez Şilepe, kardeşleri Ramazan, Recep ve Şeref Şilepe taziyeleri kabul etti. Anne Hatice Şilepe, gözyaşlarına boğuldu. Cuma namazı sonrası İl Müftüsü Veysel Çakı'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından bekar olan şehit Şiltepe, ilçenin Karabük Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Şehit cenazesinin gelişi

-Şehit babası ve kardeşlerinden detay

-Şehit yakınlarına taziye sunulması

-Şehidin baba ve kardeşlerinden tetaylar

-Kara Kuvvetleri Komutanı Lojistik başkanının aileye başsağlığı dilemesi

-şehidin silah arkadaşlarından detay

-Türk bayraklı şapkalardan zdetay

-Bakandan detay

-Cenaze namazının kılınması

-Şehit cenazesinin taşınmsı

(SÜre: 11.01 DK) - (Boyut: 315.05 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Hakan ÇELİKBAŞ/VEZİRKÖPRÜ(Samsun),

======================================================

BİTLİS ŞEHİDİ KOZAN' DA SON YOILCULUĞUNA UĞURLANDI

2)ŞEHİT EŞİ: KALLEŞLER CEZALARINI BULACAK

Şehit uzman çavuş Talat Bildirici'nin cenazesi Kozan'ın Çamdere Mahallesi'ne mezarlığına getirildi. Burada düzenlenen törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Ak Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer,  Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, askeri erkan, ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Cenazede töreninde güçlükle ayakta durabilen şehidin 7 aylık hamile eşi Şeyda Bildirici, sürekli gözyaşı döktü. Eşinin şehit olacağını bildiğini anlatan Şeyda Bildirici, "Bana hep diyor ki, 'Oğlumuz sana bakacak.' Bizi şehit olacağına hazırladı. Vatan sağ olsun. Kalleşler bir gün elbet cezalarını bulacak" dedi. Eşinin tabutuna sarılan Şeyda Bildirici, "Sevgilim aşkım bak, beni istemeye gelirken giydiğin gömleğini giyip geldim buraya. Seni çok özledim aşkım" diye gözyaşı döktü. Şehidin annesi  Müzeyyen Bildirici, mezarlığa ambulans ile getirilirken baba Ali Bildirici ise metanetli görünmeye çalıştı.

Kılınan namazının ardından tabutu askerlerin omuzlarında taşıdığı şehit uzman çavuş Talat Bildirici'nin cenazesi Çamdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Şehit cenazesinin gelişi

Şehidin eşininn tabuta sarılarak ağlaması

Şehit eşinin ambulansa bindirilmesi

Şehidin asker kıyafeti giymiş yiğeninin görüntüsü

Şehidin kardeşlerinin görüntüsü

Şehidin fotoğrafının görüntüsü

Şehidin annesinin sedye ile tören alanına getirilmesi

Şehit eşinin konuşması

Fatma Güldemet Sarı'nın şehit eşini teselli etmesi

Şehidin babasının görüntüsü

Şehidin tören alanına getirilmesi

Cenaze namazının kılınması

Şehidin defnedilmeye götürülmesi

Haber: Murat KİBRİTOĞLU-Yaşar KORKUSUZ -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

==========================================================

3)GÜMÜŞHANE'DE KAYIP ÖĞRETMEN İÇİN DUA EDİLDİ

TUNCELİ' de PKK'lı teröristlerce kaçırılan ve bazı internet haber sitelerinde şehit edildiği iddia edilen 23 yaşındaki İlkokul öğretmeni Necmettin Yılmaz için memleketi Gümüşhane'nin Torul ilçesinde, Cuma namazı sonrasında dua edildi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı Köyü'nden bayram tatili için memleketi Gümüşhane'ye giderken Tunceli-Pülümür karayolunda PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz için Merkez Cami'de dua edildi. Cuma namazı sonrasında Kur'an okunmasının ardından Müftü Hasan Değirmenci, öğretmen Yılmaz'ın ailesine kavuşması için dua okudu. Türk bayrakları taşıyan, 'Yanındayız, gönlümüzdesin. Torul seninle' yazılı pankart açan kalabalık da duaya eşlik etti. Kaçırılan öğretmenin abisi Ahmet Yılmaz'ı da vatandaşlar teselli etmeye çalıştı.

BABA, OĞLUNUN YAŞADIĞI YÖNÜNDE BİLGİ ALMIŞ

Dua sonrası bir açıklama yapan ve kayıp öğretmenin babası Halit Yılmaz'ın oğlunun yaşadığı yönünde bilgi aldığını anlatan Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, öğretmen ve ailesinin bayram günü birbirlerine kavuşmalarını beklediklerini söyledi. Köroğlu, " Bu olayla ilgili son günlerde ne hikmetse sosyal medya, 'Öğretmenimiz şehit edildi' diye çalkalandı. Güvenilir tek kaynak devletimiz olmalı. Öğretmen kardeşimizin babası Ankara'da bazı sivil toplum kuruluşları ile görüşüyor. Bu görüşmelerde, ismini belirtemedi ama evladının hayatta olduğu yönünde bilgi aldığını söyledi. Kardeşimiz için dua ettik. İnşallah bayram sabahı ailesine kavuşur ve güzel bir bayram olur. Biz de bunun mutluluğunu yaşarız" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Camiiden genel görüntüler

Dua edilmesi

Köroğlu'nun konuşması

Detaylar

HABER  : FATİH TURAN KAMERA: SELÇUK BAŞAR/DHA

=================================================

4)İZMİT'TE BAYRAM TRAFİĞİ YOĞUNLUĞU

RAMAZAN Bayramı'nı memleketlerinde ve tatil yerlerinde geçirmek isteyenlerin yola çıkmasıyla TEM Otoyolu'nun İzmit kesiminde yoğunluk yaşanmaya başladı. Ankara istikametinde yaşanan yoğunluk trafik akışını yavaşlattı.

Ramazan Bayramı tatili için yola çıkanlar TEM Otoyolu'nun İzmit kesiminde yoğunluğa neden oldu. Ramazan Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil yerlerinde geçirmek isteyenler TEM Otoyolu'nun Ankara istikametinde yoğunluğa neden olurken, trafiğin yer yer yavaşlamasına neden oldu. Ankara istikametinde yoğunluk dikkat çekerken, İstanbul istikametinde ise trafiğin akışında sorun oluşmadı. TEM Otoyolu Ankara istikametindeki yoğunluğun bugün mesai saatinin bitmesiyle birlikte artması ve yarın da devam etmesi bekleniyor. TEM Otoyolu'nun yanı sıra D-100 Karayolu'nun Ankara istikametinde de yoğunluk yaşanıyor.

FERİBOT SEFERLERİ ARTTIRILDI

Eskihisar ile Topçular arasındaki feribot seferleri ise Ramazan Bayramı tatili nedeniyle arttırıldı. Eskihisar - Topçular arasında sefer yapan feribot sayısı 14'ten 18'e çıkarıldı. İDO yetkilileri her gün Eskihisar- Topçular arasında karşılıklı olarak 289 sefer yapıldığını, Ramazan Bayramı'nda sefer sayısının günde 360'a çıkarılacağını ifade etti.

Görüntü Dökümü

-----------------

Yoldan görüntüler

Yaşanan yoğunluktan görüntü

Feribot iskelesinden görüntü

HABER: Ergün AYAZ-KAMERA: Orhan UZUN-Erol POLAT -İZMİT(Kocaeli), -

===================================================

5)ADIYAMAN'DA YEREL RADYOYA SALDIRI: 4 YARALI

ADIYAMAN'da yerel yayın yapan radyoyu bilinmeyen nedenle basan bir grubun, çalışanlara sopalarla saldırması sonucu 4 kişi yaralandı. Polis, 5 şüpheliyi gözaltına alındı.

Olay, öğle saatlerinde Hoca Ömer Mahallesi'nde meydana geldi. Kentte yerel yayın yapan Selahattin ve İbrahim Alptekin kardeşlerin işlettiği Radyo Tek'e gelen bir grup, bilinmeyen nedenle çalışanlara sopalarla saldırdı. Saldırıda radyo sahipleriyle birlikte adları öğrenilemeyen 2 kişi sopa darbeleriyle yaralandı.

Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumları iyi olduğu belirtildi. Olay yerine gelen polis saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

Görüntü Dökümü

-----------------

Olay yeri

Kavgaya karışanlar

Yaralılar ambulansa alınması

Polislerin önlem alması

Kavgada kullanılan malzemeler

Ambulanslar

Genel ve detay görüntüler

(: Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 100 MB

========================================================

6)OTOMOBİLDEN YOLA DÜŞEN ÇOCUK AĞIR YARALANDI

GAZİANTEP'te, hareket halindeki otomobilin camından sarkarken dengesini kaybedip yola düşen 4 yaşındaki Cuma Yaylabaşı, ağır yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Çıksorut Mahallesi'nde meydana geldi. Tüfekçi Yusuf Bulvarı'nda ilerleyen Adem Kurt yönetimindeki 46 E 9780 plakalı otomobilin arka koltuğunda otururken camdan dışarı sarkan Cuma Yaylabaşı, dengesini kaybederek yola düştü. Yaralanan Cuma Yaylabaşı, otomobili kullanan dayısı Adem Kurt tarafından özel bir hastaneye götürüldü. Acil serviste müdahale edilen Cuma, hayati tehlikesi bulunduğu için ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Ambulansın gelmesi

Yaralı çocuğun sedye ile indirilmesi

Yaralı çocuğun hastaneye alınması

Sağlık görevlilerinin sedyeyi çıkarması

Hastane

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 60 MB

==================================================

7)MEVLANA MÜZESİ'NİN EK BİNA İNŞAATI, İPTAL EDİLDİ

MEVLANA Müzesi'nde 'Gülbahçe' olarak adlandırılan bahçeye yapılması planlanan ve hafriyat çalışmasında mezar ve kemiklerin bulunması nedeniyle durdurulan müze ek bina inşaatının yapımı, iptal edildi. Sadece hafriyat çalışması yapılan ve her hangi mezar bulgusuna rastlanılmayan bölüme tuvalet yapılacak. Müze ek binasında teşhir edilmesi planlanan eserler ise, müzenin güney doğu istikametindeki  Mevlana Kültür Merkezi yolundaki alanda yapılacak olan Konya Müzesi'nde sergilenecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 2013 yılında 'Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında; 'Konya Mevlana Müzesi Ek Bina Yapımı' protokolü imzaladı. Protokolün ardından müze ek binası projesi için Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Kararı ve Bakanlığın uygun görüşü doğrultusunda, ihalesi 2016 yılında Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapıldı. İhalenin ardından geçen nisan ayında Mevlana Müzesi'nin kuzeyindeki bahçe duvarı ve mevcut tuvaletler yıkıldı, yaklaşık bin yıldır 'Gülbahçe' olarak adlandırılan bahçeye müze ek bina inşaatı için hafriyat çalışması başladı.

Hafriyat çalışması sırasında mevcut tuvaletlerin olduğu bölümde 4 metre, diğer bölümde de 2.5 metre derinliğe inildi. 2.5 metre derinliğe inilen bölümde önce kemik parçaları, daha sonra da mezar kapak taşlarına rastlandı.  Bunun üzerine Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, geçen 28 Nisan günü çalışmaların durdurulmasına karar verdi. Müze Müdürlüğü uzmanları, inşa alanında inceleme yapıp, hazırladığı raporu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü de, geçen 2 Haziran günü, "Kazı çalışmaları sırasın da açığa çıkan mezarların mevcut yerinde korunması ve iş kapsamında Ek Teşhir Binası uygulamasının sonlandırılarak, yalnızca kazı çalışmaları büyük oranda tamamlanmış olan ve herhangi bir bulguya rastlanılmayan alanda tuvalet yapılarının uygulamasının devam etmesi Genel Müdürlüğümüzce uygun değerlendirilmektedirö  yönünde görüşünü bildirdi.

Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu da bakanlığın bu görüşünün ardından, "Müze ek binası projesinin uygulanamayacağından hareket ile inşai uygulamasının sonlandırılmasına, projenin sosyal donatı tuvalet bölümünün ( projesinin Bakanlık onayı sonrasında) aynı (eski) yerine uygulanmasının devam edebileceğine (inşa edilmesine) karar verilmiştir" diye karar verdi.

Konya Valililiği de, bugün  ek müze inşaat çalışmasının sonlandırıldığını açıkladı. Açıklamada, ek müze binasında teşhiri düşünülen eserlerin de Mevlana Müzesi'nin güney doğu istikametinde Mevlana Kültür Merkezi yolu üzerinde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Konya Müzesi'nde sergileneceği, müze bahçesindeki yıkılıp kazı çalışması yapılan tuvaletlerin olduğu bölüme ise yeniden en kısa sürede tuvalet yapılacağı belirtildi. Açıklamada, müze bahçesinin yıkılan yan duvarlarının inşaatını tamamlanıp, mezarların bulunduğu alanda bahçe peyzaj çalışmaları yapılırken, yeniden mezar alanı olarak tanzim edileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Mevlana Müzesi'nden detay

Müze bahçesindeki inşaat çalışmaları

Haber-Kamera: KONYA DHA))

=================================

8)EMEKLİ POLİSİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ GÖZALTINA ALINAN 3 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

GAZİANTEP'te 98 gün önce emekli polis memuru 49 yaşındaki Abdullah Birelli'nin öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Olay, Yamaçtepe Mahallesi'nde 27 Mart 2017 tarihinde meydana geldi. Boş arazide hurda arayanların cansız bedenine ulaştığı Abdullah Birelli'nin ölümüne yol açan kişi veya kişilerin yakalanması için Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. 98 gündür şüphelilerin izine ulaşmaya çalışan ekipler, yaptıkları titiz çalışmalar sonucu Birelli'nin ölümüyle ilgili Mehmet F., Mehmet K. ve Osman C.'nin izine ulaştı. Teknik takip sonucu şüphelilerin gizlendiği adrese operasyon yapan Cinayet Büro Amirliği ekipleri; Mehmet F., Mehmet K. ve Osman C.'yi gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerin, Birelli'nin öldürüldüğü saatte olay yerinde bulunduklarını söyleyip, susma haklarını kullandıkları öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheli 3 kişi, Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye götürüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Polis otosunun gelmesi

Zanlıların polis otosundan indirilmesi

Zanlıların hastaneye götürülmesi

Zanlıların hastaneden çıkarılması

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU:  74 MB

===================================================

9)TAVAN BOŞLUĞUNDA SIKIŞAN YAVRU KEDİYİ İTFAİYE KURTARDI

ANTALYA'da girdiği erkek kuaföründe asma tavan boşluğunda sıkıştığı anlaşılan yavru kedi, 4 günün ardından itfaiye ekibi tarafından kurtarıldı.

Muratpaşa İlçesi, Tuzcular Mahallesi Şemsiyeli Sokak'ta bulunan erkek kuaförünün asma tavan kısmına 4 gün önce giren yavru kedi, burada sıkıştı. Belirli aralıklarla miyavlayan kedinin yardımına kuaför İlhami Çakmak yetişti. İhbar üzerine belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, uzun süre yavru kedinin bulunduğu yeri tespit etmeye çalıştı. Sesler üzerine önce testereyle asma tavanın bir bölümünü kesen ekipler, kediye ulaşamayınca bu kez duvarı kırdı. 30 santimlik boşluktan giren itfaiye eri, kediyi sıkıştığı yerden almayı başardı. Dışarı çıkarılan yavru kedi, korkudan itfaiye erinin elini tırmaladı. Dükkan dışına çıkarılan kedinin yanına ilk olarak anne kedi geldi. Bir süre bekleyen kedi, diğer kedilerle birlikte ortadan kayboldu.

Kedinin sesini duydukça çok üzüldüğünü belirten İlhami Çakmak, "4 gün ara ara kedi sesi duydum. Ben kurtulduğunu düşünüyordum. Bugün yine ses gelince itfaiyeye haber verdim. İtfaiye ekipleri uzun uğraşlar sonucu kediyi kurtardı. Çok mutluyum" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------

İşyerinin içinden görüntü

Kedinin sesinin duyulması

İtfaiyenin gelişi

İtfaiyenin kurtarma çalışmalarından detay

Kedinin kurtarılması

Kedinin dışarıda bırakılması

Vatandaşların alkışı

İşyeri sahibi ile röp

310 MB - 5.05'

Haber: Bülent TATOĞULLARI-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

===================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun PKK Politika Güncel Haberler

title