Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

Ardahan'da arazide insan kemikleri bulunduARDAHAN merkeze 10 kilometre uzaklıktaki Sulakyurt Köyü mevkisinde çok sayıda insan kafatası ve kemik bulundu.

Ardahan'da arazide insan kemikleri bulundu

ARDAHAN merkeze 10 kilometre uzaklıktaki Sulakyurt Köyü mevkisinde çok sayıda insan kafatası ve kemik bulundu.

Yörede hayvan otlatan vatandaşlar toprak alan üzerinde insan kemikleri ile karşılaştı. Durumun bildirilmesinin ardından, bölgeye giden Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri incelemelerde bulundu. Yetkililer, Kars Müze Müdürlüğünden uzman bulundu. Konu hakkında henüz bilgi vermenin erken olacağını belirten Kültür ve Turizm Müdürü Efsal Alantar şöyle dedi: "Bu konuda şimdilik açıklama yapmam doğru değil. Kars Müze Müdürlüğü'nde görevli uzmanlar gerekli incelemeyi yaptıktan sonra o zaman bilgi verebiliriz. Daha önceden bir yerleşim alanı olan bölgede kemiklerin nasıl ortaya çıktığı ise ilerleyen zamanlarda netlik kazanacak."

Ardahan kent merkezinde 25 Nisan'da yapılan inşaat kazısında da bir tabut bulundu, tabuttaki cesedin Rus generale ait olduğu iddia edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kemiklerin çıktığı alandan görüntü

Haber-Kamera –Deniz BAŞLI / ARDAHAN

==================================

Tokat'ta uyuşturucu operasyonu

TOKAT İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri sokak satıcılarına yönelik yaptığı operasyonda 1 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri dün gece saatlerinde kent merkezinde 28 ekip, 92 personelin ve narkotik detektör köpeği 'Dino'nun kullanıldığı nceden tespit edilen ev ve umuma açık yerlerde, park ve sokaklarda şüpheli görülen araçlarda arama yaptı. Aramalarda 8 Ecstasy hap, 18 gram bonzai, uhsatsız tabanca ve tabancaya ait mermi ele geçirildi. Operasyon kapsamında Y.B., K..N., B.Ç., R.Ç. isimli şüpheliler gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin sorguları devam ediyor. Ayırıca, uyuşturucu madde kullanmak ve ticaretihi yapmak suçundan aranan D.T. ise adliyeye sevk edilerek tutukladı.

Görüntü Dökümü:

-Operasyon görüntüleri

-Yapılan aramalar

-Detaylar

Haber: TOKAT,

===========================================

Siverek'te, 123 güvenlik korucusu yemin etti

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, 2 haftalık eğitimlerini tamamlayan 123 güvenlik korucusu yemin ederek göreve başladı.

İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde eğitimlerini tamamlayan güvenlik korucuları Yenişehir Mahallesi'nde bulunan spor salonunda düzenlenen törenle yemin etti. Yemin törenine; Siverek Kaymakamı Metin Demirel, 107'nci Topçu Alay Komutanı Behiç Kunaç, İlçe Jandarma Komutanı Hayri Yazıcı ve korucu yakınları katıldı.

Güvenlik korucularının Bayrak ve silaha el basarak yemin ettiği törende, jandarma bünyesinde görev yapan narkotik ve arama kurtarma köpeklerinin gösterisi ilgi topladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Güvenlik korucuları

Törene katılanlar

Korucuların yemin etmesi

Korucunun konuşması

Köpeklerin gösterisi

Folklor ekibinin gösterisi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

=============================

Hakkari'de tarım ve insan konulu fotoğraf sergisi açıldı

HAKKARİ'de Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Hakkari Valiliği bahçesindeki sergi açılışına, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kızılkaya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vahap Şimşek, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi amacıyla düzenlenen 8'inci Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf yarışması sonucunda Tükkiye genelinde 2 bin 510 eser arasında dereceye giren 65 resimden oluşan sergi açıldı. Açılışta konuşan Hakkari Valisi Toprak, "Ülkemizin önemli girdilerinden, önemli faaliyetlerinden olan tarımın daha bilinçli, daha fazla ürün elde edilmesi, insanlarımıza, çocuklarımıza, doğaya,tarıma, yeşile karşı duyarlılık oluşturulması amacıyla 8'incisi düzenlenen resim sergisini hemen hemen 500'den fazla katılımcı iştirak etmiş, 2 bin 600 civarında eser ortaya konulmuştur. Bunlar içerisinde ödüle layık görülen, mesajı en iyi verdiği düşünülen 65 tanesi bugün ilimizde sergilendi. Bu sergi ile tarıma karşı duyarlılık, yeşile karşı sevgi hedefleniyor. Gerçekten Türkiye geçtiğimiz yıllara kadar kendi kendine yeten bir tarım ülkesiydi. Son dönemlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taşradaki il müdürlüklerimizin hayata geçirmiş oldukları projeler tarım üreticiliğimizin tekrar canlandırılması açısından önemlidir"dedi.

HUZUR ORTAMI İLE BERABER ÇALIŞMALARIMIZA HIZ VERDİK

Hakkari'nin su kaynakları, tarıma elverişli alanları açısından avantajlı bir il olduğunu anlatan Vali Toprak, "Bazı sebeplerden dolayı son dönemde hakkettiği üretimi ortaya koyamamakla beraber yeniden bir huzur ortamının temin edilmesiyle bu potansiyelimizin canlandırılması için çalışmalarımıza hız verdik. Hakkari'de Türkiye ortalaması üzerinde bir hayvan potansiyelimiz var. 60-70 bin civarında büyükbaş, 950 bin ile bir milyon arasında da küçükbaş hayvanımız şu anda mevcut. Cazibe merkezleri projeleri kapsamında ilimizde kurulacak olan fabrikalarla beraber ilimizde tarım ve hayvancılık alanında büyük bir patlama yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Valilikten çıkıp sergiye gelen Vali Cüneyit Orhan Toprak, kurum amirleriyle tokalaşması

-Serginin açılışı

-Sergiyi gezen Vali Toprak

-Sergideki resimlerden detaylar

-Vali Toprak, Sergide yer alan resimlere dikkatle bakarken detay

-Vali Toprak 'ın açıklaması

-Sergi'de yer alan resimlerden genel ve detay

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/HAKKARİ,-

========================================

Anasınıfı öğrencileri pazar esnafı oldu

SAMSUN'da düzenlenen etkinlik kapsamında anasınıfı öğrencileri pazar yerinde meyve ve sebze sattı.

Samsun'un Atakum İlçesi'nde bulunan Halide Edip Adıvar Anaokulu ve Atakum İlçe Belediyesi işbirliğiyle '4'ncü pazar yeri' etkinliği Atakent semt pazarında gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Anaokulu Müdürü Kenan Arslan, "Bu yıl bu etkinliğimizin dördüncüsünü düzenliyoruz. Amacımız öğrencilerimiz yavaş yavaş kaybolan pazarlarımızı tanısınlar o duyguları yaşasınlar istedik" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, yaptıkları konuşmada emeği geçen herkese teşekkür ederek öğrencileri kutladı. Düzenlenen törenle açılış kurdelesinin kesilmesinin sonrasında pazar, vatandaşlara açıldı. Çocuklar tezgahlarda bulunan ürünleri satmaya çalışırken bazıları da zabıta kıyafeti ile gezerek pazarı ve tezgahları denetledi. Kapalı pazar alanına gelen 238 anasınıfı öğrencileri tezgahlarda sebze, meyve, süt, yoğurt ve simit sattı.

Görüntü dökümü

-----------------

-Pazardan detaylar

-Katılımcılardan detaylar

-Anaokulu öğrencilerinin pazardaki görüntüleri

-Öğrencilerin bağırmaları

-Anaokulu Müdürü Kenan Arslan'ın açıklamaları

-Protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmeleri

-Vatandaşların öğrencilerden alışveriş yapmaları

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

=====================================

Üniversite öğrencilerinden trafik uygulaması

SİVAS'ta üniversite öğrencileri, '1-7 Mayıs Trafik ve İlk Yardım Haftası' nedeniyle İnönü Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen trafik uygulamasına katılarak, sürücülere kolonya ve çikolata ikram edip alkol muayenesi yaptı.

Sivas'ta Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (KYK) kalan üniversite öğrencileri, Trafik ve İlk Yardım Haftası nedeniyle Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüz'ü makamında ziyaret ederek çiçek verdi. Ardından öğrencilerle birlikte şube müdürlüğü önünde trafik uygulaması yapıldı. Uygulamaya katılan yaklaşık 20 öğrenci, sürücülerin ehliyet ve ruhsatlarını kontrol ederek, alkol muayenesi yaptı. Öğrenciler daha sonra sürücülere kolonya ve çikolata ikram etti. Trafik haftası nedeniyle farkındalık yaratmak için böyle bir etkinlik yaptıklarını belirten KYK Sivas İl Müdürü Erdoğan Tunç, her zaman güvenlik güçlerinin yanında olduklarını söyledi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüz ise bugün ceza yazılmadığını belirterek, rutin kontrolleri yaparak sürücülere uyarıda bulunacaklarını ifade etti.

Görüntü Dökümü:

-Uygulamadan görüntüler

-Elkol muayenesi ve çikolata ikramı

-Konuşmalar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

============================================

Vali Ceylan, yerli tohum üreten tesisleri gezdi

TEKİRDAĞ Valisi Mehmet Ceylan, yerli buğday tohumları üreten Trakya Tarım şirketinin tesislerini ve arazilerini gezdi. Trakya Tarım şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özcan Aygun'den yerli tohumlar hakkında bilgi alan Vali Ceylan, "Artık yüzde 100 yerli tohum üretebildiğimiz için gerçekten büyük bir mutluluk ve onur duydum" dedi.

Tekirdağ'da faaliyet gösteren ve yerli buğday tohumu 'Rumeli'yi ürettiğini ifade eden Trakya Tarım şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özcan Aygun, tohum çeşitlerini geliştirdiği araziyi Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca'ya tanıttı. Türkiye'nin bir çok nokrasına üretim hakkı verdiklerini belirten Aygun, Vali Ceylan'a yerli tohumlar hakkında bilgiler verdi.

Araziyi gezen Vali Ceylan, yerli buğday tohumu üretildiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bunu burada bir kez daha canlı olarak yerinde gördük. Özellikle hububat, buğday, arpa yulaflardan ötürü tohumların çeşitliliği, melezlenmesi ülkemiz açısından milli tohumun gelişmesi açısından bugün burada bir arkadaşımızın arazisini beraber gezdik. Aynı firmanın tesisini de gezerek paketleme bölümünü görmüştük. Ülke tohumculuğu açısından değerli ve gelecekteki nesillerimiz içinde Trakya tarımı açısından da önemli bir bölüm olan buğday ve arpa tohumunun ne kadar geliştiğini gördük. Farklı çeşitlerin özellikle hastalıklara, kuraklığa, dayanıklılık ve verim açısından en iyisini elde etmek için arkadaşlar burada çalışıyorlar. Bu Tarım İl Müdürlüğümüz tarafından da kontrol edilerek verim standarttın sağlandığı daha sonra da ekim için çiftçimize sunulduğu güzel bir çalışma. Arkadaşları tebrik ediyorum. Milli tohumculuğumuz açısından artık yüzde 100 yerli tohum üretebildiğimizi için gerçekten büyük bir mutluluk ve onur duyduğumu belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

ŞAFAKTA MELEZLEME YAPILIYOR

Trakya Tarım şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Yüksek Ziraat Mühendisi İlhami Özcan Aygun de Türkiye'nin bir çok noktasına üretim hakkı verdiklerini kaydederek, "Hububatlarımız artık yüzde yüz yerli. Bunun yanı sıra sadece kendimiz ekmeği yemiyoruz, aynı zamanda ekmeği de paylaşıyoruz. Tescillediğimiz ürünlerin üretim hakkını diğer bölgelerdeki arkadaşlarımıza da veriyoruz. Bu sadece Trakya bölgesi için değil Konya'dan, Diyarbakır'a kadar birçok bölgeye üretim hakkı verdik. Bunlar sadece burada değil, Konya'da da üretiliyor, Çukurova ve Diyarbakır'da üretiliyor. Sadece biz değil, istiyoruz ki ülkemizde kazansın. Uzun ve meşakkatli bir yoldan gidiyoruz. Arkadaşlarımız sabah saat 06.00'da tarlaya gelirler. Güneş daha doğmadan melezlemeler yapıyorlar. Rüzgar çıktığı zaman güneşle beraber erkek organlarla döllenme olacağı için sonuç alamazsınız. Burada çok meşakkatli ve uzun bir uğraş isteyen el emeği var. Bir tanenin sonucunda bir başak elde ediyorsunuz. O başağı elde edip ertesi yıl tekrar ekiyorsunuz. Yani çok uzun yol" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Islah çalışması yapılan tarlalar

-Elde edilen yerli tohumlar

-Valinin tarlaları dolaşıp bilgi alması

-Valinin açıklamaları

-Detay görüntüleri

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

=========================================

Rize'de FETÖ'nün 7 mahrem imamı gözaltına alındı

RİZE'de Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik gerçekleştirilen operasyonda, örgütün asker ve polis yapılanmasının 'mahrem imamı' oldukları gerekçesiyle 7 kişi gözaltına alındı.

Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, FETÖ/PDY'nin örgüt yapılanmasının ortaya çıkarılmasına yönelik operasyon kapsamında, örgütün asker ve polis kanadında 'mahrem imam' oldukları gerekçesiyle K.S., R.Ç.,E.E.,E.K.,Ç.İ.,Ö.K. ve Y.G.'yi gözaltına aldı. Haklarında, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak ve Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs' suçlarından soruşturma başlatılan, aralarında inşaatçı, öğretmen ve doktorun da bulunduğu 7 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

ÖRGÜTÜN YÖNETİM ŞEMASINI İTİRAF ETTİLER

FETÖ/PDY'nin 'mahrem imamı' olduğu belirtilen 7 kişi, sorgularında örgütün yapılanmasına ilişkin önemli bilgileri paylaştı. FETÖ/PDY'nin ülkeyi beş büyük bölgeye ayırdığı, bu bölgeleri de alt bölgeler ile onlara bağlı küçük bölgeler olarak belirlediği tespit edildi. Beş büyük bölgeden biri olan Erzurum'a bağlı alt bölge olan Trabzon'un, Rize, Artvin, Ordu ve Giresun illerinden sorumlu bölge ili olarak belirlendiği bilgisine ulaşılırken, örgütün deşifre olmamak için büyük gizlilik içerisinde hareket ettiği ve polisleri yüksekokul, üniversite ve akademi mezunları olarak 3 gruba ayırdığı belirlendi. Örgütün 7 mahrem imamının, 'Genel Müdür' koduyla bilinen Trabzon Bölge Sorumlusuna bağlı olarak görev üstlendiği ortaya çıktı.

15 TEMMUZ GECESİ 'DİRENMEYİN' MESAJI ALMIŞLAR

FETÖ/PDY'nin 7 mahrem imamının, 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ilişkin de önemli bilgiler verdiği öğrenildi. 'Genel Müdür' kodlu Trabzon bölge sorumlusunun, darbe girişiminin başladığı anlarda mahrem imamlara, 'Darbeciler çok kan dökülmesini amaçlıyor. Polislere söyleyin, kesinlikle çatışmasınlar ve direnmesinler' mesajı ulaştırdı. Mahrem imaların da, örgütün gizli haberleşme programı üzerinden aldıkları bu mesajı sorumlu oldukları polis gruplarına ilettikleri belirlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Emniyet Müdürlüğü detayları

Şüphelilerin emniyetten çıkışı

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-

=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trakya Bölgesi Sulakyurt Hakkari Ardahan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title